ewusia 08.05.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Mam działke rekreacyjną, na niej będę stawiała domek letniskowy murowany ale systemem gospodarczym. Zrozumiałe że będzie to rozłożone w czasie. Jak rozwiązać problem takiego domku dodatkowego, który chcę postawić na czas budowy a który ma póżniej służyć jako "pokój gościnny"? Na pewno budowa domu docelowego nie będzie trwała rok czy dwa czy trzy.Jak to oficjalnie załatwić? Jestem jeszcze w trakcie załatwiania pozwolenia na budowe, myślałam o umieszczeniu takiego domku na planie zagospodarowania działki. Czy to zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 12.05.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Na czas budowy możesz postawić obiekty tymczasowe np. w formie drewnianej altany, domku. Nie musisz nawet tego zgłaszać. Dopiero po zakończeniu budowy możesz się zająć zmianą statusu tego obiektu.Jeśli chcesz wcześniej to załatwić (razem z zezwoleniem na dom)to prawdopodobnie musisz się liczyc z tym, że będziesz musiała mieć projekt obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts