ssaka 15.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam ..wiem ze temat byl walkowany wielokrotnie ...ale jednak wroce do niego ..jak sadzicie forumowicze ...czy docieplenie scian wewnatrz budynku z rownoczesnym obnizeniem sufitu spelni swoja role ...chodzi mi tu o ew zawilgocenie scian.....sa 2 opcje ... welna + plyty gk ..lub styropian i struktura.. planuje w dolnej czesci scian dac otwory wentylacyjne a gorna czesc nie "zamykac" (to tylko w wypadku plyt gk...)...czy taki ..ruch powietrza pod plyta spelni swoja role?..dla dociekliwych powiem ze kamienica jest w centrum miasta i zmiana wygladu zewnetrznego (docieplenia) nie wchodzi w rachube....i tak niejako przy okazji ....wiadomo ze okna w kamienicach wstawiane kiedys sa raczej sporych wymiarow..wymiana takiego okna pociaga tez wieksze koszty niz standartowego....wiec czy bedac wlascicielem nieruchomosci moge zmienic rozmiar okna ..czy moge wstawic okna nizsze nie patrzac na tzw wyglad zewnetrzny...wiem koliduje to z powyzszym co napisalem nt docieplenia ..ale okna chyba mniej "rzucaja" sie w oczy niz czesciowo polozone docieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.12.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Odpowiem już kilkukrotnie cytowany mój zwrot CO jest lepiej zrobić ?? sweterek ubrac czy go zjeść i masz odpowiedź na pytanie z której strony ocieplać !!!! Owy ruch powietrza nic Ci nie zagwarantuje - tutaj czynnikiem pierwotnym i najwazniejszym jest punkt w którym wykropli sie para wodna (punkt rosy) i ma sie ona znależć najlepiej poza przegrodą. Mam Ci to wytłumaczyc naukowo ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ... Mam Ci to wytłumaczyc naukowo ??? Sebo8877 ja poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 17.12.2006 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 sweterek ubrac czy go zjeść i masz odpowiedź na pytanie z której strony ocieplać !!!! to slowa sebo8877 i ma racje ..ale jesli nie mozna ubrac 'sweterka' ani go zjesc ..to bedziemy zziebnieci i glodni ...gdybym mial mozliwosc "ubrania" nie pytalbym to chyba logiczne ..a skoro takiego wyboru nie mam ...czy zrozumienie tego to az taki problem??moze nie warto ocieplac wcale ....skoro z zewnatrz nie mozna ... a wewnatrz strata pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.12.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Jesli musisz, to może Pan TB na http://www.nie-co.plPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.12.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Można ocieplać od wewnątrz. Są specjalne systemy do takiej izolacji m.in. STO i Fermacell. Powiedzenie o swetrze jest równie śmieszne co głupie. Jednak jest to metoda obarczona dużym ryzykiem. Dobrze zrobione bedzie dużo kosztowało, a oprócz izolowania samych ścian szczególnie trzeba zwrócic uwagę na izolowanie narożników. Wcale nie jest wykluczone, że oprócz ścian zewn. nie trzeba wyprowadzić izolacji na wewn., sufit i podłogę.Sądząc z tego co piszesz o oknach może lepiej zostaw ściany jakie są. Bo na pewno będą droższe od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 20.12.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 dzieki za informacje ....sprawdze ..i cos sie moze wykluje z tego ....swiateczne pozdrowienia dla wszystkich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 29.12.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 płyty depron.Stosowane do termoizolacji nawet na zawilgocone sciany .Do stosowania wewnątrz.Proponuję wrzucić w wyszukiwarkę, i poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts