ted414 15.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 jestem współwłaścicielem budynku po rodzicach gdzie mieszkam 56lat.wspólnik mieszkał15 lat i nic nie robił,rodzice i ja remontowaliśmy dach bez skutku wkońcu zrobiłem nowy dach.wmiędzy czasi8e wspólnik sprzedał swoją część potajemnie,czy miałtakie prawo,czy mam pierszennństwo pierwokupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 15.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Miał prawo sprzedać swój udział we współwłasności bez Twojej zgody, a Ty nie masz prawa pierowokupu, chyba że była jakaś umowa między Tobą a nim w tej sprawie. Możesz próbować dochodzić od współwłaściciela (tego który sprzedał udział) pokrycia części kosztów wymiany dachu. Jednak jeśli nie masz jego zgody na piśmie na taką wymianę, sprawa nie będzie łatwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts