Jacek Dudziński 15.12.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam może ktoś z forumowiczów zakupił i buduje (lub będzie budował) dom z projektu Drabant z pracowni Archeton? Bardzo proszę o wymianę doświadczeń!!! Jacek D.woj. lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 18.12.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Wzmiankowany Drabant z bliska (kliknięcie na obrazek otwiera opis):http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/drabant/drabant.jpgPozdrawiamPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudziński 19.12.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Czy mam rozumieć, że Pan Romanbuduje lub będzie budowałdom wg projektu Drabant?Proszę o kontyuowanie wątku. PozdrawiamJacek D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 19.12.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Niestety... Pan Roman buduje co innego, ale posiada tajemną wiedzę na temat tego gdzie Archeton chowa projekty. Bo to nie jest wcale takie proste do swojego domu w Archetonie się zlinkować... kto próbował ten wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś11719500381 31.12.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 WitamPatrząc na forum, widzę jednak że DRABANT nie należy do popularnych projektów. Ale jednak są osoby zainteresowane.Powiem szczerze że nie jest to dom moich marzeń, ale kompropis (złożyło się na to wiele czynników min. szerokosć naszej działki, miała być kotłownia - w więkoszości projektów można zauważyć że są dostosowane do ogrzewania gazowego, łazienka - niestety tu tylko WC ale ważne że z oknem, stosunkowo prosta kontrukcja i bryła - wiadomo każde udziwnienie to kasa, no i wielkość budynku). Postaram się aby był domem w którym można się dobrze czuć. Dokonaliśmy kilku zmian min. doprojektowalismy komin - myślę że kominek się przyda, w elewacji od strony kuchi i salonu przybyło dodatkowo jedno okno oczywiscie symetrycznie - w kuchni (nie jest to dobre rozwiązanie kuchnia staje się mało ustawna - no ale cóż żona chciała dużo światła), balkon po przeciwnej stronie w sypilani 20m2.Budowę rozpocząłem w tym roku, systemem gospodarczym teraz mam stan surowy otwarty. Fundameny, ściany, strop, posadzki wykonałem sam - trochę to trwało ale jest zaoszczędziłem trochę pieniędzy. Więżbę dachową wykonali fachowcy - tu jestem bardzo zadowolony (szybko i sprawnie i stosunkowo nie drogo), pokrycie dachowe - dachówka ceramiczna ROBENA wykonali najlepsi według mnie ciechanowscy dekarze. Budowałem ze zwykłego betonu komórkowego 24 cm na klej ale nie polecam tej metody ze względu większe odchyłki wymiarowe niż podawane fabrycznie (teraz wybrałbym silikaty). Dociepleniem będzie styropian 12 cm itd. Strop monolityczny beton B20, krokwie nie 17,5 cm lecz 6x20 ocieplenie to 25 cm wełny TOPROCK, Większość materiałów zakupiłem w 2005r. ceny były trochę!! inne. Polecam ALLegro znalazłem dobre kontakty na wełnę ROOCKWOOL, styropian Dalmatyńczyk, okna dachowe FAKRO, i parę innych - polecam. Jak się trochę poszuka można naprawdę dużo zaoszczędzić. Życzę dużo wytrwałosci w budowaniu.Krzysztof GAŁECKI, Ciechanów[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Dudziński 02.01.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 WitamCieszę się, że w końcu znalazłem kogoś, ktobuduje ten dom.Budowę zaczynam na wiosnę 2007,niestety ceny materiałów budowlanychsą bardzo wysokie, a sam też niewiele wykonam.Co do zmian to kotłownię przeniosłem w miejscepomieszczenia gospodarczego, a w jej miejscu będzie garderoba. PozdrawiamJacek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts