a-kra 04.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 fajnie, że dopiero teraz o tym piszesz pogratulować każdemu zadającemu pytania o... i nie podawania jakichkolwiek szczegółów dla mnie to nie ma znaczenia, bo przeznaczenia tego budynku nie znam i znac nie będę. poza tym lodówka nie ma na celu oziębiania powietrza na zewnątrz, tylko zatrzymywanie wewnątrz. Dla niego byłyby to wyłacznie straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ano chłodnie też potrzebują jak najniższej temp. bo inaczej żrą więcej prądu, a skoro nie ma znaczenia wpływ warunków zewn na Twój styl mieszkania to po co zadajesz pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 04.01.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ano chłodnie też potrzebują jak najniższej temp. bo inaczej żrą więcej prądu, a skoro nie ma znaczenia wpływ warunków zewn na Twój styl mieszkania to po co zadajesz pytania Po pierwsze to zadaję pytania tym co chcą i przede wszystkim potrafią odpowiedzieć, a po Twojej "wypowiedzi" nic takiego nie widać. Przedstawiłam ogólna sytuację, reszta może być przypuszczeniami, albo w ogóle może jej nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 04.01.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 W moim wypadku zgodzę się z "adam_mk" może być tak że wilgoć jest zasysana z gruntu. Co do izolacji poziomej to napewno jest, pewnie ze dwie warstwy papy i tyle. Co do Izolacji pinowej fundametów to niestety jej nie ma! Czytając forum doszedłem do nowego pomysłu. Na wiosne zrobie kilka (minimum 4-6) dziur właśnie do tej próźni. Przez wiosne i lato ściany się osuszą, na jesieni dziury zatkam żeby się nie oziębiały.Do tego wykonam drenaż oraz zastanawiam się nad izolacją pionową fundamentów. Szukam taniego rozwiązania ponieważ będę mieszkał w nim tylko max 2 lata. A nad wciśnięciem tej piany w tą szczelinę zastanawiam się bardzo poważnie ponieważ po osuszeniu ścian będzie stanowiła ocieplenie/izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.01.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Po pierwsze to zadaję pytania tym co chcą i przede wszystkim potrafią odpowiedzieć, a po Twojej "wypowiedzi" nic takiego nie widać. Przedstawiłam ogólna sytuację, reszta może być przypuszczeniami, albo w ogóle może jej nie być. Jaśnie Pani wybaczy czyli prawie naświetliłaś problem a prawie... czy wszyscy w tej warszafce tacy warczący:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 05.01.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 czyli prawie naświetliłaś problem a prawie... czy wszyscy w tej warszafce tacy warczący:roll: nie ma sprawy....dziś mam lepszy dzień pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Mar 15.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam wszystkich grupowiczów, Kiedyś przez długi okres miałem problemy z pleśnią na ścianach oraz suficie. Nawet nie wiedziałem, że taka "rzecz" może być przyczyną tylu problemów. Moje dziecko zaczęło chorować (alergia) a ja byłem zmuszony zrywać tapetę, a w późniejszym czasie otynkowywać ponownie ściany. I co najgorsze to "coś" zawsze po jakimś czasie wychodziło na wierzch Znalazłem na tej stronie http://www.bil.com.pl/bil_produkty_guard.htm urzadzenie, które bada wilgotność i temp. ściany. Kupiłem je za ok 230 zł i dzięki niemu mogłem kontrolować wilgoć na ścianach (światełka pokazują kiedy jest ryzyko wystąpienia grzyba/pleśni na ścianie). Okazało się, że problemem były zbyt szczelne okna, oraz praktycznie non stop zamknięte drzwi od pokoju. Mam nadzieję, że komuś ten post pomoże w zlikwidowaniu problemu. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 i te urządzenie Ci to powiedziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Myślisz że tam pod tym sufitem to obłoczki z czajnika się błąkają? Hahahahahaha Dobre...gorzej jak z kibelka coś się błąka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.01.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 niestety zwykła szara pleśń to grzyb saproficzny, także nie pomylił się a co do 30 lat i nic a potem wyszło nie ma wdzięczniejszego materiału na pleśń niż gładź gipsowa A to niby dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a to niby dlaczego - co? że pleśń to grzyb saproficzny? czy po 30 latach po remoncie pleśń? że nie ma wdzięczniejszego materiału dla pleśni niż gładź gipsowa? że Barbossa napisał? czy to poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts