Gość 14.05.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 do obróbek blacha miedziana ok. 15 zł/kg nieważne jaka dachówka,pewnie ze 30-50 kg będzie potrzebne. zapomnisz, że coś masz robić na dachu, CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 14.05.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Warto również pomyśleć o stopniach i ławach kominiarskich po których można bezpiecznie dojść np. do kominów nie psując przy tym dachu.Każdy dach pokryty materiałami łamliwymi oraz o nachyleniu większym niż 25% powinien być wyposażony w takie urządzenia.Pozd...kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.05.2003 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 zgadzam się z Kominiarzem stopnie i ławy są ważne i potrzebnea mnie dekarze to spie...przyli i jak z tego kominiarz spadnieto ja się opalę w kratkę. Oprócz tego to dekarze poleceni przezszwagra spiórkali parę innych rzeczy np. wycięcie folii przyoknach dachowych, ale dla nich mój dach to wykonanie the best.Poprawki zrobi już inna ekipa, bo nie chcę stracić zdrowia, czasu i pieniędzy na bieganie po sądach. Moja dachówka to Robeni za wady dachu to nie producent jest winien tylko wykonawcai ja inwestor, bo uwierzyłem szwagrowi w umiejętności partaczy.ekipa była z okolic Żywca, prywatnie mogę dać namiary na partaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 15.05.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Ja natomiast nie polecam dachówek Rupp Ceramiki.Mam u siebie Syriusza angoba brąz i po dwóch zimach ta angoba po prostu schodzi. Poza tym jest dużo nierównych dachówek /odstają od połaci dachu/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.05.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 On 2003-05-14 12:19, Sergey wrote: On 2003-05-09 09:13, tom soyer wrote: robocizna i material to okolo 100..120PLN/m2 dla dachowki ceramicznej a okolo 60..80PLN/m2 dla blachodachowki. Wątpie. 40 zł/m2 - dachowka, 25 dobra blacha. Chyba liczysz z wieźbą? nie widzialem jeszcze takiego dachu z dachowki ceramicznej (betonem radze sie nie przykrywac) za 40PLN/m2 a co dopiero z robocizna. moze masz jakies suuuuper zrodlo dachowki. slyszalem ze dachowki tez potrafia ginac nawet z dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.05.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 On 2003-05-14 23:34, kominiarz wrote: Warto również pomyśleć o stopniach i ławach kominiarskich po których można bezpiecznie dojść np. do kominów nie psując przy tym dachu.Każdy dach pokryty materiałami łamliwymi oraz o nachyleniu większym niż 25% powinien być wyposażony w takie urządzenia. Pozd...kominiarz. dbasz o siebie na zapas ... ale masz racje - to jest wazne, ale wazniejsze jest to aby stopnie te byly uzywane, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.05.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 podoba mi sie dyskusja, ciesze sie ze zalozylem ten watek prosilbym troche wiecej danych na temat ceny dachowek, gasiorow itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Tak tak Tom Soyer dbam o siebie - bardzo lubię chodzić po dachach wyposażonych w ławy i stopnie kominiarskie,ale dbam też o wszystkich Forumowiczów którzy są na etapie kładzenia połaci dachowej przypominając właśnie o tych sprawach.Niestety większość wykonawców od dachów zapomina o tych urządzeniach a to naprawdę bardzo ważna sprawa,dachy sprawują się wspaniale przez wiele lat ale tylko pod warunkiem że się ich nie łamie w przypadku dachówki i nie gniecie w przypadku blachy.Pozd...kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 17.05.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Wiadomość powyżej jest odemnie,sory nie wiem dlaczego wyskoczyło anonimowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 17.05.2003 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 ArtMedia zaniepokoiłeś mnie tą informacją o Jopku - na czym polega problem z tą dachówką? Właśnie zamierzałem ją kupić (cena dobra no i mam blisko do Radziejowic)pozdroDylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 17.05.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Stopnie i ławy kominiarskie można kupić cynkowane i malowane (drogie), oraz tylko cynkowane (znacznie tańsze).Rzecz w tym, że aby trwale samemu pomalować ocynk musi się zestarzeć, bo inaczej farba się złuszczy.Trzeba zatem rok wcześniej kupić ocynkowane ławy i polozyć je na wolnym powietrzu w mokrym miejscu.Malowanie na dachu - niebezpieczne dla malarza i dachówki (bo jak się farba rozleje ...)ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 19.05.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Na razie wygląda na to ,że w Polsce wszystkie większe firmy są do chrzanu. A może ktoś ma dachówkę która jest dobra i z czystym sumieniem mógłby ją polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 19.05.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 A co sądzicie na temat Braasa. Czy są osoby które mają jakieś negatywne doświadczenia? Powiem szczerze że myślałem powaznie na temat dachówki cementowej? Co do kosztów. Mój dach to 30 st. kopertowy o pow 350m2 wycenili mi go na 28 tys (bez więźby, łat i kontrałat)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 19.05.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 On 2003-05-15 08:28, tom soyer wrote: nie widzialem jeszcze takiego dachu z dachowki ceramicznej (betonem radze sie nie przykrywac) za 40PLN/m2 a co dopiero z robocizna. moze masz jakies suuuuper zrodlo dachowki. slyszalem ze dachowki tez potrafia ginac nawet z dachu. 40 zl - to tylko dachówka. Plus folia plus robocizna plus gąsiory. Wciąż ciężko się trafić w 80 zl/m2. 120? raczej niemożliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts