moratar 16.12.2006 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Jak można poradzić sobie z szufladą, która ma znaczne obciążenie tak z 20 kg. Zauważyłem u znajomych powyginane spody szafek. Spody szafek oczywiście z mdf chyba 12 (ale z miarką w gości się nie chodzi) i z czasem wyginają sie powolutki w delikatne U tak że środek jest z 2-3mm niżej niż krawędzie.Chodzi o słupek długich szuflad.Czy ktoś też się spotkał z takim wyginaniem się szuflad czy półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.12.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Po pierwsze: - szer. szuflad i waga "wsadu" jest ściśle ze sobą skorelowana. Po drugie: - wykonawca mógł zrobić zbyt luźne dno, nie dał oparcia z 4 stron ( b. ważne ) i stąd ugięcie. Po trzecie; - granatów nie przechowujemy w szufladach No i jak to wszystko zbierze się do kupy to wyjdzie gdzieś po środku.. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 19.12.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 szuflady napewno mają cirka 90cm i każda płyta sie wygnie jak nie będzie miała podparcia , łatwo to poprawić ale jak tego nie zrobi i jeszcze ma zwykłe prowadnice kółkowe to to kiedyś jeb........e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 06.09.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Otóż to.. mając w pamięci wieczne uginanie się, a czasem wręcz wypadanie spodów szuflad w starych szafkach to jak robiłem szafę zabudowaną szuflady w całości wykonałem z płyty 18mm łącznie ze spodami i dałem do tego prowadnice kulkowe.. i gra gitarra.. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts