gromir 16.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Witam ! Proszę o informację, czy system alarmowy oparty na centrali ORBIT-PRO firmy Rokonet to dobry wybór ?Czy też zdecydować się na Satela ?Chodzi o zabezpieczenie, a następnie monitoring domu z poddaszem o pow. 212 m2. PozdrawiamMirosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.12.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Miałbym spore opory przed zastosowaniem Orbit-Pro.Ja zdecydowanie polecam Kanadyjskie DSC. Centrala PC5020 daje bardzo szerokie możliwości konfiguracji systemu. Satel? No, nasz, no niezły...ale dałbym DSC. W tej samej centrali Satela jest po kilkanaście wersji. Nigdy nie wiadomo która klawiatura do której centrali.Osobiście - nie lubię (co nie oznacza, że zły!). Siedzę w tej branży kupę czasu.Orbit? Wolałbym coś innego. Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 16.12.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Mam od 2 lat centralke Orbit Pro (Rokonet - Izrael).Nie mam zastrzeżeń. Kupiłem w promocji.Natomiast czujki tej firmy (dwusystemowe) kiepskie. Zła regulacja odległości mikrofali. Mikrofala zbyt czuła, a podczerwień zbyt prosta. Więc bywają fałszywe alarmy - a miało nie być.Może ktoś wie jak tą czułość stępić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromir 21.12.2006 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Dziękuję za dotychczasowe rady ( oceny ) i proszę o kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 21.12.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Dziękuję za dotychczasowe rady ( oceny ) i proszę o kolejne. Bardzo dobra centrala!! zadko montuje ja tylko z powodu ceny bo satel wypada cenowo lepiej. Ale zamontowalem sporo orbitek i nie tylko pro ale i mniejszych i nigdy nie mailem problemow z nia..chodza juz ładnych kilka lat na obiektach i zero problemow. Satel integra lub Ca64 ma wiecej funkcji..ale wiekszosc uzytkownikow z nich nie kozysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts