malina222 17.12.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witajcie,Podrzućcie mi proszę jakiś pomysł na oryginalną półkę łazienkową z wnęki, która pozostała po zamurowanym oknie. Chcieliśmy wyłożyć ją płytkami, ale tu pojawia się problem z odlewaniem półeczek, itp. Myśleliśmy też o szkle hartowanym, ale to dość pokaźny wydatek, na który w chwili obecnej nas nie stać. Czekam na fachowe porady - jutro przychodzi kafelkarz więc musimy się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.12.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 A gdzie byłaś wcześniej? Czy wszystko u wszystkich musi być na już? Wygoń kafelkarza i wróć do tematu po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratar 18.12.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Może marmur na wymiar, można nim ladnie dodać troche koloru do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 18.12.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Półeczek nie musisz wylewać, można kupić gotwe z twardego styropianu do zamontowania na długie kołki rozporowe. Możesz też zrobić z płytek GK na stelażu, ale pomysł ze szklanymi jest chyba najlepszy (najłatwiejszy do wykonania) i nie musi być to jakieś specjalnie hartowane szkło. Możesz też kupić gotowe szklane półeczki do łazienek z uchwytami mocującymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.12.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Niedawno wylałem taką półeczkę.Wyszło bardzo dobrze ale jest przy tym trochę papraniny.Nawierciłem otwory lekko po skosie, w które wsadziłem pręty (5szt.) 12mm zbrojeniowe na zaprawie cementowej.Po dwóch dniach zrobiłem formę ze styropianu (boki) a dół z blachy.Podstawiłem to co miałem pod blachę i zalałem betonem.Do środka włożyłem wzdłóż druty 2mm.Teraz będę oklejał półkę glazurą.Konstrukcja pancerna.Nawet gdyby się odspoiła od ściany to nie wyjdzie ,bo pręty są skosem w dwóch kierunkach w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts