Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PŁYTKI CERAMICZNE ; GŁADZIE

dodi

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Ludzie skąd wy bieżenie takie ceny. 35zł :) Ja biore minimum 40zł za m2, z tym że wystawiam faktury. Denerwuje mnie jedno, pełno żemeślników się pojawiło jeżeli chodzi o płytkarzy. Co robota trafiają mi się jakieś poprawki bo pan Heniu sp****lił, no ale brał zledwie 20zł/m2. Mam dobrą radę dla wszystkich: LUDZIE ZACZNIJCIE STAWIAC NA JAKOŚĆ a nie na niską cenę.

W chwili obecnej wykonuje zlecenie gdzie kasuje 70zł/m2!! Tak to jest możliwe! Jednak trzeba wykazać się precyzją, fachowością i dbałością o szcegóły. Zaznaczam że przy tak wysokich cenach nie narzekam na brak pracy, a klienci czekają po 2 - 3 miesiące na moje usługi.

PANOWIS FACHOWCY STAWIAMY NA JAKOŚĆ. [/i]

Hej

Mysle, ze przedzial 10-15 zl jest dosc realny jak na te chwile. Ja placilem 17 zl za gladz z zaciagnieciem siatki takiej, jak do docieplen (sama robocizna). Z tym, ze ja pod pojeciem gladzi rozumiem tez likwidacje najwiekszych fal na scianach i dazenie do uzyskania plaszczyzn (niekoniecznie idealnych w pionie - to juz zalezy od sciany i od pieniedzy, jakie chcesz przeznaczyc na ich wykonczenie). Fachowcy zwykle twierdza, ze to co ja chce to jest sztablatura i ceny juz zupelnie inne sa za taka usluge.

Ciekawe, kto dzisiaj zrobi gladz w cenie 4-6 zl za m2? No chyba, ze jest to 1-krotne zaciagniecie cieniutkiej warstwy gipsu i starcie, chociaz i wtedy obstawial min. 8-10 zl/m2.

Ludzie skąd wy bieżenie takie ceny. 35zł :) Ja biore minimum 40zł za m2, z tym że wystawiam faktury. Denerwuje mnie jedno, pełno żemeślników się pojawiło jeżeli chodzi o płytkarzy. Co robota trafiają mi się jakieś poprawki bo pan Heniu sp****lił, no ale brał zledwie 20zł/m2. Mam dobrą radę dla wszystkich: LUDZIE ZACZNIJCIE STAWIAC NA JAKOŚĆ a nie na niską cenę.

W chwili obecnej wykonuje zlecenie gdzie kasuje 70zł/m2!! Tak to jest możliwe! Jednak trzeba wykazać się precyzją, fachowością i dbałością o szcegóły. Zaznaczam że przy tak wysokich cenach nie narzekam na brak pracy, a klienci czekają po 2 - 3 miesiące na moje usługi.

PANOWIS FACHOWCY STAWIAMY NA JAKOŚĆ. [/i]

Po pierwsze drogi fachowcu.

Jeżeli jesteś taki dokładny, to najpierw naucz się pisac poprawinie po Polsku.

Po drugie.

Skąd akurat mam pewność, że jak zatrudnię człowieka za tak wysoką cenę, to mi zrobi rzetelnie. Wszyscy zapewne oglądali program na TVN i wiedzą, jacy fachowcy pracują w Polsce.

A po trzecie.

Gratuluję dużo zleceń i cieszę się, że w Polsce rynek nasz w końcu odżył.