dodi 17.12.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Ile płacicie za ułożenie płytki ceramiczne (garaż,kotłownia,łazienka) ? gładź szpachlowa ? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.12.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 zalezy od plytekza gres 50x50 50 zl za metrza lazienke trzeba placic za dzielo i to jest zalezne od pracochlonnoscizwykle kafle cena od 20 do 35 zl za metr gladzie cena od 4 zl do 6 zalezne od ilosci nakladanych warstw no i oczywiscie ilosci mozna wtedy negocjowacCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania z Warszawy 21.12.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Czy to znaczy, że im wiąksze płytki to jest droższa robocizna?Ja mam gres 60 x 30, myślałam, że to wyjdzie taniej niż kładzenie mniejszych płytek?Czy takie duże płytki wymagają jakichś szczególnych umiejętności?pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 tak chodzi o to ze trudniej jest polozyc rowno taka duza plyte im wieksza tym robota drozsza, mecza sie nad nimi dluzej niz nad mniejszymiCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowis 15.01.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ludzie skąd wy bieżenie takie ceny. 35zł Ja biore minimum 40zł za m2, z tym że wystawiam faktury. Denerwuje mnie jedno, pełno żemeślników się pojawiło jeżeli chodzi o płytkarzy. Co robota trafiają mi się jakieś poprawki bo pan Heniu sp****lił, no ale brał zledwie 20zł/m2. Mam dobrą radę dla wszystkich: LUDZIE ZACZNIJCIE STAWIAC NA JAKOŚĆ a nie na niską cenę. W chwili obecnej wykonuje zlecenie gdzie kasuje 70zł/m2!! Tak to jest możliwe! Jednak trzeba wykazać się precyzją, fachowością i dbałością o szcegóły. Zaznaczam że przy tak wysokich cenach nie narzekam na brak pracy, a klienci czekają po 2 - 3 miesiące na moje usługi. PANOWIS FACHOWCY STAWIAMY NA JAKOŚĆ. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 16.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Przy takich cenach to opłaca mi się brać urlop bezpłatny i położyć samemu, jestem w stanie w miarę ładnie zrobić 2-3 m2 dziennie a 2 stów w robocie nie zarobię W Łodzi za glazurę biorą 35-50, a za gładzie to sam chciałbym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 16.01.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 HejMysle, ze przedzial 10-15 zl jest dosc realny jak na te chwile. Ja placilem 17 zl za gladz z zaciagnieciem siatki takiej, jak do docieplen (sama robocizna). Z tym, ze ja pod pojeciem gladzi rozumiem tez likwidacje najwiekszych fal na scianach i dazenie do uzyskania plaszczyzn (niekoniecznie idealnych w pionie - to juz zalezy od sciany i od pieniedzy, jakie chcesz przeznaczyc na ich wykonczenie). Fachowcy zwykle twierdza, ze to co ja chce to jest sztablatura i ceny juz zupelnie inne sa za taka usluge.Ciekawe, kto dzisiaj zrobi gladz w cenie 4-6 zl za m2? No chyba, ze jest to 1-krotne zaciagniecie cieniutkiej warstwy gipsu i starcie, chociaz i wtedy obstawial min. 8-10 zl/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 17.01.2007 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 u mnie gładź robią 12zł/m2 gruntowanie->wyrównanie ścian (rotband)->2 warstwy gładzi, szlifowanie dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 17.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 robotnikow za 4-6 zl od gladzi najlepiej sciagnac od developerow ktorzy wykanczja duze budynki, Mlodzi chlopacy maja wprawe przy takiej ilosci powierzchni a placa im malo wiec bardzo chetnie przychodza na fuchy i sa bardzo pracowici za ta stawke i ladnie robia.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 18.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 u mnie gładź robią 12zł/m2 gruntowanie->wyrównanie ścian (rotband)->2 warstwy gładzi, szlifowanie dodi i jaki jest efekt koncowy.oborze to nie tak mialo byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 18.01.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ludzie skąd wy bieżenie takie ceny. 35zł Ja biore minimum 40zł za m2, z tym że wystawiam faktury. Denerwuje mnie jedno, pełno żemeślników się pojawiło jeżeli chodzi o płytkarzy. Co robota trafiają mi się jakieś poprawki bo pan Heniu sp****lił, no ale brał zledwie 20zł/m2. Mam dobrą radę dla wszystkich: LUDZIE ZACZNIJCIE STAWIAC NA JAKOŚĆ a nie na niską cenę. W chwili obecnej wykonuje zlecenie gdzie kasuje 70zł/m2!! Tak to jest możliwe! Jednak trzeba wykazać się precyzją, fachowością i dbałością o szcegóły. Zaznaczam że przy tak wysokich cenach nie narzekam na brak pracy, a klienci czekają po 2 - 3 miesiące na moje usługi. PANOWIS FACHOWCY STAWIAMY NA JAKOŚĆ. [/i] Po pierwsze drogi fachowcu. Jeżeli jesteś taki dokładny, to najpierw naucz się pisac poprawinie po Polsku. Po drugie. Skąd akurat mam pewność, że jak zatrudnię człowieka za tak wysoką cenę, to mi zrobi rzetelnie. Wszyscy zapewne oglądali program na TVN i wiedzą, jacy fachowcy pracują w Polsce. A po trzecie. Gratuluję dużo zleceń i cieszę się, że w Polsce rynek nasz w końcu odżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 18.01.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 u mnie gładź robią 12zł/m2 gruntowanie->wyrównanie ścian (rotband)->2 warstwy gładzi, szlifowanie dodi i jaki jest efekt koncowy.oborze to nie tak mialo byc nie rozumie? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts