yama 18.12.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.12.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 a co z kosztami gazu z butli?Jakie sa koszty realne? moja tesciowa nie ma gazu w domu i korzysta z butli zuzywa gdzies kolo 1 butli na miesiac a sporo gotuje (piekarnik ma na prad) koszt butli waha si ew granicach 35 zl do max 40 i mysle ze jak sie chce uzywac tylko kuchenke na gaz to jest to lepsze rozwiazanie niz przylacze gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 18.12.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Dostałam rachunek za prąd ( na podstawie tegorocznych rachunków) w 2007 roku co 2 miesiące mam płacić po 159 zł dom 77 m kw ogrzewany kominkiem z dgp- płacę za prąd zasilający turbinę; woda do mycia z pojemnościowego ogrzewacza 100 l łażącego na maxa ; w kuchni przepływowy ogrzewacz wody-3,14 kw; pompa głębinowa 750 vat; piec z płytą ceramiczną- obiady gotuję w domu ; zmywarka, mikrofala, pralka, telewizory, komputery, czajnik elektryczny, żelazko itp i tak sobie myślę, że jak mnie ogarnie tatalne lenistwo to odpalę- nieużywane do dnia dzisiejszego, grzejniki promiennikowe Jeśli 159 zł to rachunek na 2 miesiące, to gratuluję. Tyle płaci moja koleżanka w mieszkaniu 90m bez ogrzewania wody. Moje rachunki za gaz do gotowania w poprzednim mieszkaniu nie przekraczały 15 zł/mies. Myślę że płyta jest droższa w eksploatacji, ale nie wiem dokładnie ile, bo nie mam licznika na płytę. Stawiam na jakieś 30-40zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 18.12.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jesli tylko do kuchenki - to gaz ziemny jest nieopłacalny. Trzeba pamietać, że opłata stał miesięczna to ok. 28 zł. Nawet za 0 zużycia. Dlatego polecam płytę ceramiczną. Jest trochę droższa w eksploatacji od gazowej, ale to kilkanaście zł w skali miesiąca. A jeśli sie umie na niej gotować, to czysta oszczędność i sama przyjemność. A na butlę gazowa trzeba mieć miejsce i gaz może sie skończyć w najmniej oczekiwanym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 19.12.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Jeszcze się zastanawiam bo z tego co się orientuję to jakoś mało mi wyliczyli za przyłącze 1620 zł netto, a jak szukałem na forum to ludziska kupę kasy płacili za przyłącze, więc chyba warto zaryzykować może akurat się zdecyduję na piec gazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 19.12.2006 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Jeszcze jedno pytanko czy koszt przyłącza można odliczyć od podatku (kuchenkę gazową można) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 20.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Jeszcze się zastanawiam bo z tego co się orientuję to jakoś mało mi wyliczyli za przyłącze 1620 zł netto, a jak szukałem na forum to ludziska kupę kasy płacili za przyłącze, więc chyba warto zaryzykować może akurat się zdecyduję na piec gazowy Cennik jest standardowy (dla terenu nieutwardzonego i średnicy przyłącza fi25). Pierwsze 5m - 920 PLN. potem za każdy kolejny metr 28 PLN. Są to oczywiście ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts