andre59 19.12.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 jareko i andre59 mam taką zasadę że przed draka nie wysiadam, ale jak przeczytałem post powyżej gdzie Barti4 napisał Pozdr i życzę wesołych swiąt i wszystkiego dobrego w nowym 2007 roku tak mi się jakoś nie swojo zrobiło.. i pomyślałe że najwjekszą sztuką walki jest walka bez walki Tak więc drodzy forumowicze Wesołych Świąt i pomyślności w 2007 Roku! Ja z kolei mam taką zasadę, że nie lubię kłótni i swarów. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w budowie własnego domu Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Dosiego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Obys nie dozyl czasow kiedy ktos komu wystarczy miska ryzu zweryfikuje sens zatrudniania Ciebie przez pracodawce, by nie okazalo sie ze nikt juz nic nie produkuje gdyz taniej jest w Chinach Szczerze mówiąc tak zagmatwałeś tę wypowiedź, że miałem spore trudności z jej zrozumieniem. Cały Twój wywód sprowadza się do najczystszej prawdy ekonomicznej - kupuje się tam gdzie taniej. I Ty pewnie nie robisz inaczej. Natomiast zupełnie inną sprawą jest "jakość" płac - nie tylko w Polsce - ale tak będzie aż wyginie gatunek gotów pracować za extremalne minimum socjalne. W Chinach owszem -produkuje się tanio, ale TYLKO tam gdzie główną siłą napędową jest siła rąk LUDZKICH. Tam, gdzie produkcją zajmują się głównie wysoce wyspecjalizowane linie automatyczne takiej przepaści w cenach już nie ma. Mało tego, jeśli doda się do takich produktów cenę przesyłki, cła to może się okazać, że sumarycznie wyjdzie to drożej niż produkowanie tego samego na miejscu w kraju. A już zupełnie niezrozumiałą rzeczą jest dla mnie dziwienie się, że ktoś nie chce przepłacać tylko dlatego, że coś jest Made in Poland. I nie mówię tu bynajmniej o żywności czy napitkach., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.12.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Kilka razy dalem sie skusic cena na wyroby zza Wielkiego Muru i byly to pierwsze i jedyne pieniadze wydane na rozwoj ich gospodarki. Obyś się nie rozczarował. Teraz prawie wszystko ma w sobie coś "Made in China" Nawet buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.12.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 zezo - konkretnie i na temat watpie bys tutaj znalazl osobe majaca z drzwiami z Chin doczynienia - argumenty jak wyzej - moze nie bezposrednio zwiazane z drzwiami ala z krajem pochodzeniai ogolna opinia o wyrobach zza Wielkiego Muru JA miałem - w zeszłym tygodniu otwierałem ich dziesiątki podczas pobytu w ChRL i wszystkie działały jak trzeba, a na importowane nie wyglądały I na sam koniec, również przyłączam się do życzeń moich przedmówców. Wesołych Świąt dla wszystkich Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Obys nie dozyl czasow kiedy ktos komu wystarczy miska ryzu zweryfikuje sens zatrudniania Ciebie przez pracodawce, by nie okazalo sie ze nikt juz nic nie produkuje gdyz taniej jest w Chinach Szczerze mówiąc tak zagmatwałeś tę wypowiedź, że miałem spore trudności z jej zrozumieniem. ... poprawie sie - jakos nie lubie przecinkow i moze dlatego moze teraz bedzie bardziej czytelne Obys nie dozyl czasow, kiedy ktos, komu wystarczy miska ryzu, zweryfikuje sens zatrudniania Ciebie przez pracodawce, by nie okazalo sie, ze nikt juz nic nie produkuje, gdyz taniej jest w Chinach reszta z Twego wywodu jest prawda.Nie neguje tego ze tam jest taniej, nie neguje ze coraz wiecej artykolow jets made in China, ze czesc z nich jest dobrej jakosci ale.... Zycze wszystkim budujacym i innym (ktorzy tej radosci z budowania nie przezywaja) Zdrowych i Radosnych Swiat i usmechu na twarzy O pelnym porteflu nie wspominam bo to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 19.12.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Sam się zastanawiam , To podjedz do mnie na budowe i sobie obejrzyj. Zaplacilem 620 zl i nie narzekam Teraz sa w marketach za 698. Zakladalem je z chlopakami i montowaly sie milion razy lepiej niz drzwi Hormann'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 19.12.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 K O N K R E T N I E Ja napisze .... Drzwi sa masywne i bardzo ciezkie. Moj egzemplarz (u moich znajomych tez) byl doskonale spasowany i swietnie sie montowal. Przy zakupie proponuje rozerwac karton, bo: a) zdarzaja sie pomylki w kolorach b) byla seria tych drzwi (w 80tkach) wybrzuszonych (szerszych) na srodku - i trzeba to sprawdzic, zeby takich nie kupic. Z wad - mi osobiscie nie podoba sie zamek (wkladka) - wyglada na malo trwaly ... ale sie nie znam Na wiosne bede kupowal drzwi do drugiego domu - takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 19.12.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Chętnie bym w ogóle podjechał - ale dziś np. wróciłem do domu o 23.30, jutro niewiele wcześniej - z czegoś czeba płacić tym gamoniom tynkarzom Myslę, że w 1 dzień Świąt jak będzie ładnie to zabiorę Rodzinkę na spacer po Wzgórzach i przy okazji zawadzimy o Waszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 20.12.2006 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 MateuszCCS dzieki Dzięki za konkretne iformacje, z twojego tekstu wynika więc że te drzwi są godne zainteresownia, a już sie martwiłem że na tym forum nikt takich drzwi nie kupuje tak jak napisał [/b]jarerko watpie bys tutaj znalazl osobe majaca z drzwiami z Chin do czynienia już myślałem że tylko ja jestem zainteresowny takimi tanimi drzwiami, tak myślę jednak że nie każdego stać na cywilną odwagę aby się przyznać ze takie drzw mogą nas zadowolić, to ka samo jak wszyscy na tym forum piszą że ogrodzenia betonowe są BE bardzo be /osobiś zgadzam się ta opinią/ a gdzie człowiek sięnie ruszy to wszędzie ludziska się jednak grodzą tymi betonami. Tak więc MateuszCCS dzięki za konkretny teks i za nutke optymizmu co do wyrobu z tamtej części świata. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 20.12.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 A najczęściej jest tak, że każdy chwali to co ma czyli jak ktoś kupił tanie drzwi to sobie je chwali a jak ktoś wydał masę pieniędzy na drogie to chwali je podwójnie, żeby choć trochę mieć samozadowolenia W końcu każdy mieszka u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 20.12.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Ja nie chwale Ja tylko napisalem, ze za w miare male pieniadze dostalem rozsadny na oko produkt. A chwalic bede mogl za pare lat O ile drzwi tego doczekaja Bo doswiadczen z eksploatacji wieloletniej nikt tu niestety nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 23.01.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kurcze pieczone te drzwi nie dają mi spokoju, ta ich cena rewelacyjna co zrobić?? Kupić nie kupić sam nie wiem co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 23.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 kupuj jak dotychczasowa wiedza techniczna mowi Ci "solidne"...jak nie to nie kupuj...ja ostatnio kupowalem gres polerowany 50x50cm...i zganij co kupilem...chinszczyzne...i jestem bardzo zadowolony...w sklepach z paradyzem(polski producent ...cena ok 150 zl za m2)mowili...chinski....Panie....w jednej paczce inne odcienie...kazda fuga bedzie inna bo nie trzymaja wymiarow...poobtlukiwane rogi bo z chin daleko i w kontenerze....zaryzykowalem bo mnie stac na polskie nie bylo....fachowiec przy ukladaniu chwalil ze rowne...odcien identyczny na wszystkich 22m2 ktore kupilem...kazda paczka zapakowana w gruby karton a w srodku....plastikowe narozniki....kazdy rog w 100% caly bez obic rys itp...i tak mam chinski gres za 49 zl za m2...cale zycie sie szuka i wybiera...taki los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 23.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kurcze pieczone te drzwi nie dają mi spokoju, ta ich cena rewelacyjna co zrobić?? Kupić nie kupić sam nie wiem co zrobić. Ja kupiłem te: http://www.allegro.pl/item151261568_drzwi_wejsciowe_stalowe_antywywazeniowe_najtansze.html Naprawdę zajefajne.Montaż prosty bez problemu - wszystko w komplecie.Kupiłem je na razie jako przejściowe z garażu do domu,ale są naprawdę w porządku kusi mnie i chyba je kupię z tyłu od ogrodu mam wyjście z kotłowni, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 23.01.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Tak jak Krzysiek_3miasto nie odniosę sie bezpośrednio do drzwi, ale raczej ogólnych tendencji.Te Chiny, które mamy zakodowane w naszych umysłach już po prostu nie istnieją. Juz dawno skończył się czas chińskiej tandety, bo same Chiny przechodzą teraz w zupełnie inny etap rozwoju. Wymagania na światowych rynkach tak bardzo się zmieniły, że każdy teraz wymaga towaru taniego.... ale równocześnie najwyższej jakości i właśnie Chińczycy na te wymagania przygotowują swoją ekspansję rynków światowych.My, w swojej ogromnej, narodowej megalomani, bardzo lubimy krytykować to, co właśnie krytykować wypada i wychwalać w analogiczny sposób.... Niestety często nie zauważamy, że świat idzie szybko do przodu i równie szybko się zmnienia. Już teraz nikt nie pamięta, że swego czasu synonimem tandety była...... Japonia, a teraz.... Trochę się pomądrzyłem, ale wypada coś konkretnego powiedzieć w sprawie drzwi; Kup więc te drzwi i na pewno nie będziesz żałował.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 26.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Kurcze pieczone te drzwi nie dają mi spokoju, ta ich cena rewelacyjna co zrobić?? Kupić nie kupić sam nie wiem co zrobić. Ja kupiłem te: http://www.allegro.pl/item151261568_drzwi_wejsciowe_stalowe_antywywazeniowe_najtansze.html Naprawdę zajefajne.Montaż prosty bez problemu - wszystko w komplecie.Kupiłem je na razie jako przejściowe z garażu do domu,ale są naprawdę w porządku kusi mnie i chyba je kupię z tyłu od ogrodu mam wyjście z kotłowni, Przełamałem się kupiłem drugie do kotłowni.Mam nadzieję,żew nie będę żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.02.2007 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Napiszę tak jak bob budowniczy junior Przełamałem się kupiłem. Mam nadzieję,że nie będę żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gege62 14.01.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam...Opadły mi drzwi wejściowe. Ocierają się o próg przy otwieraniu i zamykaniu. Jak je można podnieść i wyregulować?Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.01.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 A jakie masz drzwi? Bo rada na tak postawione pytanei jest tylko jedna: wyregulować, ew. zamontowć od nowa jeśli to był błąd montażu. Nie widząc jakie masz drzwi, jakie zawiasy itp to nawet wróżka nie jest w stanie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FSOPOLONEZ 15.01.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 A jakie masz drzwi? z demokratycznej republiki. podkładkami ze śrub na zawiasach reguluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts