AniaMariusz1719505155 01.06.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 70-90 tys. to cena za wszystkie materiały i robociznę dla całej kanalizacji, instalacji wodnej i ogrzewania wraz z ogrzewaniem podłogowym na dole i kaloryferami u góry. Dodatkowo specjalista od ogrzewania mówił o konieczności instalacji ogrzewania podłogowego w pokoju nad garażem, inaczej będzie to "zimny pokój" z powodu niższej temperatury w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolmar 01.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Mam pytanie dotyczące pieca. Jaki kupujecie? Strasznie duża ta wasza wycena za wod kan i co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 U mnie wycena jaką dostałem na: c.o. c.w.o. hydraulika, instalacja gazowa, kominek z płaszczem wodnym, piec kondensacyjny gazowy , grzejniki i wszystkie inne duperele to koszt 47tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł2009 01.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Jestem nowym użytkownikiem. Zwracam się z prośbą o podanie jakie koszty Wam wyszły za fundamenty. Jeżeli można to proszę o podanie na maila dokładnych ilości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolmar 01.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 O i od razu inaczej , u nas tez ok 42 tyś, w tym hydraulika co podłogowe i grzejniki piec i wszystkie materiały. robocizna kształtuje się w granicach od 3500 do 7500(mam 3 wyceny). U nas juz kładą tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 01.06.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nam wyszło ok 50 tyś w tym wliczone kaloryfery ,piec uniwersalny i gazowy, uzdatniacze wody czy coś w tym stylu podłogówka na dole ale nie wszędzie, nie wiem jeszcze czy w to nie był jeszcze bufor wliczonyto co można było zrobić w miedzi to zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 01.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Sprawdzilismy kosztorys co,woda i kanalizacja mamy ofertę 43tyś. z materiałem bez pieca, w tym podłogówka, grzejniki,biały montaż, nawet potencjalne umywalki czyli całe standardowe wyposażenie, sama robocizna ok. 18 tyś. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMariusz1719505155 02.06.2009 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 To rzeczywiście dużo nam powiedział za całą instalację, ale zapomniałem dodać że to koszt z powietrzną pompą ciepła, której koszt instalator szacuje na 35 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 02.06.2009 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 specjalista od ogrzewania mówił o konieczności instalacji ogrzewania podłogowego w pokoju nad garażem, inaczej będzie to "zimny pokój" z powodu niższej temperatury w garażu. Nie zgadzam sie z tą opinią, aktualnie mieszkam w pokoju nad garażem i wcale nie jest on "zimny". Zresztą dla śiwętego spokoju warto zamontować jeden grzejnik w garażu a także docieplić sufit styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zanetka i tomek 02.06.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH RODO 6 PISZĘ Z ZAPYTANIEM, CZY JEST KTOŚ WŚRÓD BUDUJĄCYCH RODO6, KTO NIE ROBI MAŁEGO POKOJU NA DOLE TYLKO JEDEN DUŻY SALON??? NIE MOŻEMY SIĘ Z MĘŻEM ZDECYDOWAĆ. CHCIELIBYŚMY JEDEN DUŻY SALON, ALE JAK GO ZAPROJEKTOWAĆ, ŻEBY BYŁ USTAWNY? CZY KTOŚ MA JAKIEJ PROPOZYCJE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 02.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 remle np tak ma PS proszę nie używać dużych liter to oznacza krzyk - A nie ma o co krzyku podnosić wreszcie to tylko pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 02.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 specjalista od ogrzewania mówił o konieczności instalacji ogrzewania podłogowego w pokoju nad garażem, inaczej będzie to "zimny pokój" z powodu niższej temperatury w garażu. Nie zgadzam sie z tą opinią, aktualnie mieszkam w pokoju nad garażem i wcale nie jest on "zimny". Zresztą dla śiwętego spokoju warto zamontować jeden grzejnik w garażu a także docieplić sufit styropianem. Ja też się nie zgadzam z tą opinią mam sypialnie obecnie w pokoju nad garażem dom budowany w okolicach 92 roku jeden kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Marlena&Marcin o dachówce nie piszemy bo jeszcze się zastanawiamy , ale na 99% będzie grafitowa lub czarna. Pozdrawiamy Brygida i Jarek nie pytam się o dachówkę bo pewnie już wybraliście.. hmm.. albo wybieracie, ale wklejam foteczkę jak euronit prezentuje się na dachu może coś rozjaśni http://images41.fotosik.pl/132/0d8dc473e504f622.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 02.06.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Marlena&Marcin euronit wygląda bardzo ładnie a my się " już "zdecydowaliśmy. Z naszego 99% grafitowa lub czarna nic nie zostało zamówiliśmy dachówkę ceramiczna Nelskamp Nibra F10 w kolorze czerwonobrązowa angoba, o wyborze zadecydowała wysoka ocena jej jakości i oczywiście wygląd,mamy od jednego z forumowiczów zdjęcia dachu wykonanego z tej dachówki / niestety jeszcze nie naszego /i bardzo ładnie się prezentuje a do tego jak na ceramikę ma dobra cenę. Okna mamy zamówione w Oknoplaście w kolorze amarena / miodowy buk? /, rynny Kanion w kolorze miedzianym, okna Roto uchylno-obrotowe. Wybór pokrycia dachowego był trudny ale w końcu mamy to za sobą . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERKA85 02.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam! My tez chcemy zrobić sypialnie w pokoju nad garażem ale mamy grzejnik w garażu i tym pokoju ogrzewanie podlogowe tego pokoju to raczej zbędny wydatek. Aktualna fotka od piątku.. Mamy podłogi http://images37.fotosik.pl/132/4ccd6fe8b4c914d4m.jpg Mam pytanko czy ktoś planuje zrobić schody z kamienia??? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiowiec 02.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ogrzewanie podłogowe w potencjalnej sypialni to pomyłka !!!ogrzewania podłogowego nie instaluje się sypialniach co do kosztów instalacji C.O. i Wodną i kanalizacją to równo rok temu kończyłem instalacje w domku bardzo podobnym do rododendrona (bodajże Maja 2) instalacja ok 60 m2 podłogówki w salonie i korytarzupodłogowka w łazience na piętrze + grzejnikpozostałe pomieszczenia grzejnikikocioł gazowy zasobnik 200 l z dwiema wężownicami 2 stelaże WC + bided komletny osprzęt do kominka z płaszczem wodnyminstalacja gazowa z szafką w granicy i rurami od granicy do domu z instalacji tylko kominka nie kupowałem dla klienta całość materiał z robocizną (bez kominka) 31 000 instalacja wykonana z miedzi podłogówka na rurach Wavindobry mieszacz do podłogówki Kan-therm instalacja wykonana w Lubuskim koło Gorzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 02.06.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Mogę zapytać dlaczego ogrzewanie podłogowe w sypialni to pomyłka tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 03.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Ja osobiście nie uważam żeby ogrzewanie podłogowe było pomyłką ja robię takie ogrzewanie w całym domu, ogrzewanie gazem płynnym mam kilku znajomych którzy tak mają zrobione i dzięki temu płacą mniej za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 03.06.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Mogę zapytać dlaczego ogrzewanie podłogowe w sypialni to pomyłka tak z ciekawości pytam też mnie to zastanowiło i znalazłam coś takiego: "Nie zalecam ogrzewania podłogowego do sypialni z tej przyczyny, iż ciepło wędrujące od dołu podnosi kurz, który utrzymuje się na wysokości 60 cm nad podłogą. Podczas snu na tej wysokości znajduje się nasza głowa. Zjawisko to występuje w przypadkach, gdy ogrzewanie podłogowe jest ogrzewaniem podstawowym. Jednak, gdy w sypialni planowana jest podłoga ceramiczna lub kamienna konieczne będzie zastosowanie tego ogrzewania jako uzupełniającego, a podstawowego panelowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.06.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam Mam prośbę do budujących obecnie a widzę, że jest was trochę. Podawajcie ilości materiałów jakie wam poszły na budowę, szczególnie chodzi o ilości bloczków, cegieł, betonu itp. na pewno przyszłym budującym to się przyda a wam to dużo czasu nie zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts