gobi 28.02.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 adamik2 i Marlena &Marcin dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martusia7312 28.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Marlena&Marcin macie rewelacyjny kolor w dolnej łazience. Ze zdjęcia wnioskuję, że płytki są tylko na podłodze. Z jakiej są firmy i jak się nazywają? Czym malowaliście ściany? Napiszcie proszę nazwę firmy i kolor farby. Strasznie mi się ta łazienka podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 28.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Witam bardzo proszę o kosztorys rodo 6 g2 na email: [email protected] Dostałem dziś wycene z jednej z firm i wyglada to następująco:-fundamenty 10000-wszystkie roboty murarskie 20000-dach, kominy 15000Co wy na to???Jestem z okolic Krakowa. Edytowane 28 Lutego 2011 przez kojak139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.02.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam. My majstra zgodziliśmy za tyle samo (suma końcowa taka sama). Więc cena przeciętnie wysoka. Ale zaakceptowałem wyższą cenę bo mam majstra, który robi dobrą robotę. Coś co jest tanie nie zawsze musi być dobre... Weź pod uwagę jeszcze ten aspekt, że co Ci teraz spartoli majster każdy kolejny później będzie to "prostował" doliczając parę złotych ekstra. Więc jeśli ekipe masz dobrą i sprawdzoną to tym się głównie sugeruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kallula 28.02.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Moim zdaniem jest to dobra kwota. Szczerze nie wiem jaka jest obecna cenowa tendencja rynkowa, ale uważam że w całokształcie nie jest to wygórowana cena. Oczywiście najważniejsze kto ten kosztorys przedstawił napewno warto obejrzeć portfolio potencjalnego wykonawcy. Nie ma to jak zobaczyć i ocenić jego pracę na żywo. Wierzę że to już zrobiłeś także chyba bez obaw. My naszego bob'a zapożyczyliśmy z forum muratora " małopolska biała czarna lista wykonawców " coś pięknego( dzięki tej Pani kóra uruchomiła ten wątek ) Budowanie jest łatwiejsze . Nie wiem co to bubel i pilnowanie. Oczywiście na pewnych etapach zawsze trzeba reagować ale to normalne. Nie wypowiadam się jako znawca . Jeśli zobaczyłeś wykonanie innych jego projektów to nie warto oszczędzać bo nie wiadomo na jakich trafisz bo jak pewnie śledziłeś różne dzienniki budowy czy komentarze jest różnie. Ja dzisiaj po zimie stanu surowego mogę z powodzeniem mojego bob'a polecić. My mieliśmy widełki wycen od skrajnych prawie 70 000 do 40 000 których nie byłem pewien po osobistym spotkaniu. Jeśli gość jest rozsądny to warto. Jeśli chciałbyś namiary daj sygnał na prv zgadamy się. Moim zdaniem naprawdę warto. Jeśli chciałbyś zobczyć jego robotę również. pozdrawiam p.s my też ok/Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 01.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Marlena&Marcin macie rewelacyjny kolor w dolnej łazience. Ze zdjęcia wnioskuję, że płytki są tylko na podłodze. Z jakiej są firmy i jak się nazywają? Czym malowaliście ściany? Napiszcie proszę nazwę firmy i kolor farby. Strasznie mi się ta łazienka podoba. Płytki mamy na podłodze i na ścianie (te białe) Wszystko zamawialiśmy w salonie w Sopocie. Nie są to produkty polskie, sprowadzali nam je z zagranicy.. troszkę czekaliśmy. Białe ascot lollipop, firmy bordowych nie pamietam.. poszukam i napiszę. Farba fluggera z mieszalnika.. kolor dobrany do koloru dolnych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankara 01.03.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Kallula ! Ponawiamy prośbę o możliwość zobaczenia Waszego domku. My będziemy budować nasz w okolicach Wieliczki - kupiliśmy projekt i jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej. Bardzo chętnie oglądnęlibyśmy Waszego rodka - zastanawiamy się jakie zmiany w projekcie wprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martusia7312 01.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Marlena&Marcin dzięki za odpowiedź, chociaż myślałam, że będą to produkty bardziej standardowe, dostępne od ręki, typu Opoczno czy Paradyż. Co do farby to obstawiałam duluxa "karmazynowy przypływ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 01.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam Po dłuższej przerwie pojawił się znaczny postęp w sprawie budowy Naszego Rodoska, po dwóch miesiącach w dniu dzisiejszym odebraliśmy pozwolenie na budowę i zaczynam poszukiwanie ekipy budowlanej.Chcemy rozpocząć jak tylko pozwolą na to warunki atmosferyczne i w związku z tym mam do Was pytanie.Napiszcie proszę jakie koszty ponieślicie do stanu surowego zamkniętego lub jakie dostaliście wyceny - bo narazie szukam wykonawców do tego etapu.Najlepiej z podziałem na robocizne i materiały.Mamy wersję 6P z wyprostowanym wykuszem jak w wersji 6N z poszerzonym o 0,5 m garażem z zlikwidowanym gabinetem i podniesioną ścianką kolankową o 50 cm. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos07 01.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 WITAM mam pytanko do BRYGIDY i JARKA ; jakiej firmy macie okna?? i jakie wymiary mają wasze drzwi balkonowe na piętrze??pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kallula 01.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ANKARA i KOJAK zapraszamy Kojak odpisalam na priv , Ankara napisze za chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 02.03.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 @ToSz01rodek 6p, podpiwniczony rowniez i garaz, robocizna bez dachu - 52.000 PLN (ekipa legalna, wszystkie ZUSy i BHP oplacone, doswiadczeni). Robocizna dach 18.000.W moich wczesniejszych postach tutaj rozpisalem dokladnie materialy i robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 03.03.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Może uda mi się wrzucić linka z kilkoma nowymi zdjęciami Niestety fotografem nie jestem więc mogą być różnej jakości. Zdjęcia w stopce. Pozdrowienia Edytowane 4 Marca 2011 przez jomad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gobi 04.03.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam jomad bardzo ładnie urządzone mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 04.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 jomad,możesz powiedzieć z czego zrobione są schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka11 04.03.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 witamPiękny domek w kuchni fajne mebelkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 04.03.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 jomad Bardzo fajne masz w domku, troche w moim styli czyli, prosto, kanciato, taka nowoczesna klasyka. No i też mam pytanko. jaki masz kolor na ścianach salonu - ten jasny i ciemny (na moim ekranie raz wyglada na szary a raz wpada w brąz )) i co to za podłoga - firma i kolor. pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 06.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Aha, z nowosci to zdecydowalismy sie na wspolprace z firmą ogrodnicza przy tworzeniu naszego ogrodu. Ogrod powstanie w oparciu o projekt czesciowo moj czesciowo ich - polaczylismy 2 koncepcje. Rosliny zostaly wybrane wg. mojej sugestii tj. malo iglakow duzo lisciastych i kwiatow. Firma zajmie sie przygotowaniem trawnika, wykonaniem rabat, chodniczkow, obrzezy, nasadzeniami. Koszty za robocizne wyszly nawet ciekawe, a poniewaz oboje z mezem nie mamy czasu na samodzielne prace przy zakladaniu ogrodu to taka jest nasza decyzja. Wiec latem bede sie cieszyc i wypoczywac we wlasnym ogrodku - mam taka nadzieje Tylko gdzie jest ta wiosna, chyba gdzies zboczyla z trasy:rolleyes: Pozdrawiam budujacych i wytrwalosci zycze. A. Witam, Jaki koszt wyliczyli wam wraz z projektem wykonania ogrodu? Również zastanawiamy się nad wynajęciem firmy. Pozdrawiam, pawlusp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 07.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 jomad, możesz powiedzieć z czego zrobione są schody? Gabba schody to nasz trochę dziwny pomysł głównie ze względów ekonomicznych Z tego co pamiętam nie przekroczyliśmy 2 tys. Stopnie są wykonane z konglomeratu marmurowego - dokładnie takiego: http://parapetycerpol.pl/web.n4?galeria=1&go=1&imgzoom=data/files/itam_beigemarfil.jpg&lpoz=26&lin=&fromenu=26,26&str=#zdj Chociaż w rzeczywistości troszkę wygląda inaczej niż na zdjęciu. Jeden minus trzeba zagruntować takie stopnie - jakimś środkiem do marmuru. .My mieliśmy dostęp do producenta i bardzo atrakcyjną cenę stąd decyzja na takie schody. Zwykle się robi z tego materiału parapety. Podstopnie są po prostu pomalowane - na kolor biały mat zwykłą emalią olejno-ftalową - od razu odpowiadam na wątpliwości - bardzo dobrze się to czyści Chcemy jeszcze wykonać cokolik (też biały) - jak zrobimy wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 07.03.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 jomad Bardzo fajne masz w domku, troche w moim styli czyli, prosto, kanciato, taka nowoczesna klasyka. No i też mam pytanko. jaki masz kolor na ścianach salonu - ten jasny i ciemny (na moim ekranie raz wyglada na szary a raz wpada w brąz )) i co to za podłoga - firma i kolor. pozdrówki Dziękuję za miłe słowa. Malowaliśmy ściany farbami Śnieżki - Barwy Natury. Kolor jasny to kolor o nazwie "piaszczysta plaża" a ciemny "zamki na piasku" Generalnie to odcienie beżu i brązu. Podłoga to panele firmy Egger dąb piaskowy z V-fugą - kupione w Komforcie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts