Ancyk 10.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) lokmen napisz maila to Ci przeslę gotowy kosztorys do banku pozdrówka dla wszystkich już niedługo prześle wam fotki mojego domku za miesiąc przeprowadzka czekamy na kuchnię Edytowane 23 Października 2012 przez Ancyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 10.10.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 CZy zestawienie więżby dachowej w Rodo 6P z 1 garażem jest źle policzone w projekcie czy tylko mi sie wydaję? róznica ok. 3m3 Archon policzyl za mało U mnie wyszło coś ~7 kubików. Nie odniosłem wrażenia, że za mało. Wręcz przeciwnie - zostało mi tyle, że część sprzedałem, część poszła na zadaszenie nad wejściem do piwicy (z zewnątrz) a część nadal leży na paletach pod folią : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 11.10.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 znalezłem błąd, przenosząc dane do exela, exel miał swoje "propozycje" i stąd to zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.10.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 U nas problemów z prądem ciąg dalszy. Waśnie się dowiedziałem (okrężnymi drogami) że PGE dostało pozwolenie na budowę przyłącza i tu koniec dobrych wiadomości bo jak twierdzi wykonawca w tym roku raczej na pewno nie postawią trafo więc prądu nie będzie zgodnie z umową- i teraz nie wiem co robić. Chcieliśmy wziąć kredyt Rodzina na Swoim a ten kończy się prawdopodobnie z końcem roku. Jak wezmę kredyt w ciemno to nie mając prądu nie wstawię okien bo mi je zwyczajnie zapierniczą, a teriny poszczególnych etapów będą leciały. 3 lata czekania na prąd? To jakieś jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 12.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Gdzieś Ty się wybudował, że tak wszystko kradną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 12.10.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Strasznie długo, aż 3 lata? My złożyliśmy wniosek o przyłącz w marcu i jakiś miesiąc temu postawili nam skrzynkę na działce i teraz czekamy na rachunek. Ostatnio odwiedziła nas elektryka i po okazaniu im dowodu wpłaty musimy podpisać umowę o prąd docelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 12.10.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Strasznie długo, aż 3 lata? My złożyliśmy wniosek o przyłącz w marcu i jakiś miesiąc temu postawili nam skrzynkę na działce i teraz czekamy na rachunek. Ostatnio odwiedziła nas elektryka i po okazaniu im dowodu wpłaty musimy podpisać umowę o prąd docelowy Troszkę inaczej wygląda sytuacja jak nie ma infrastruktury. Jak prąd jest dociągnięty do działki lub w jej pobliże, to mówimy nie o pracach, a o formalnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Gdzieś Ty się wybudował, że tak wszystko kradną? W lesie Sherwood i teraz mnie napadają zbóje Co do infrastruktury- najśmieszniejsze jest to, że 200m mam do złącza które dla mnie jak się okazało jest już wyczerpane- brak mocy na inne przyłącza. Miesiąc temu pod te złącze podłączyli sąsiada Z tą sprawą w poniedziałek idę do kierownika i jak trzeba będzie zarządam na piśmie uzasadnienia dlaczego jego podłączyli, a mnie nie- dodam tylko że umowę o przyłącze podpisałem jakiś rok przed niem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 12.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 u nas podłączenie prądu też idzie szybciej - na wisonę był wniosek o podłączenie a skrzynka ma się pojawić w przyszłym miesiącu. tylko, że u nas słup od którego będą do nas ciągnąć jest 1m od naszego płotu no i dziś dzwonili w sprawie gazu - wygląda na to, że też wszystko na dobrej drodze. tylko pytanie gdzie jest nasze PNB??? (odpowiedź niestety jest oczywista i trywialna: utknęło w urzędzie na ustawowe 60 dni....). lookmen powodzenia życzę i oby sie nie okazało, że "na układy..." eh. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 12.10.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 W lesie Sherwood i teraz mnie napadają zbóje Co do infrastruktury- najśmieszniejsze jest to, że 200m mam do złącza które dla mnie jak się okazało jest już wyczerpane- brak mocy na inne przyłącza. Miesiąc temu pod te złącze podłączyli sąsiada Z tą sprawą w poniedziałek idę do kierownika i jak trzeba będzie zarządam na piśmie uzasadnienia dlaczego jego podłączyli, a mnie nie- dodam tylko że umowę o przyłącze podpisałem jakiś rok przed niem. taaaa, to pozdrów Marion i Robina Takie sytuacja z przyłączami potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. Nie zazdroszczę. Zobacz jeszcze, czy nie ma innej opcji przyłączenia Twojej działki. U mnie w umowie z energetyką, dostałem wytyczne, żeby przyłączać się do konkretnego słupa (podali jego numer) i się okazało, że jest 400m od działki. Mocno mnie zastanawiało dlaczego wybrali właśnie tamten, a nie np te które są 60 i 80 metrów. Okazało się, że na jednej mapie nie mieli ich naniesionych Polska rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 12.10.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam, zboczę lekko z tematu. Potrzebuje kupić jakiś agregat prądotwórczy na budowe. Taki żeby pociagnął betoniarke na siłe. Chciałbym wydać do 1000zł. Czy polecacie jakiś model?Moją uwagę zwrócił ten: http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-generator-3300w-230-400v-avr-i2701636497.html A oto prace które ruszyły u mnie w poniedziałek i wtorek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 (edytowane) taaaa, to pozdrów Marion i Robina Takie sytuacja z przyłączami potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi. Nie zazdroszczę. Zobacz jeszcze, czy nie ma innej opcji przyłączenia Twojej działki. U mnie w umowie z energetyką, dostałem wytyczne, żeby przyłączać się do konkretnego słupa (podali jego numer) i się okazało, że jest 400m od działki. Mocno mnie zastanawiało dlaczego wybrali właśnie tamten, a nie np te które są 60 i 80 metrów. Okazało się, że na jednej mapie nie mieli ich naniesionych Polska rzeczywistość. U nas było podobnie bo w warunkach do przyłącza pierwotnie zakład zakładał że przyłącze będzie z istniejącego złącza, o którym wcześniej pisałem (200m) tyle, że w międzyczasie komuś zmieniła się koncepcja i tu dla mnie plus, bo zachowałem czujność. Gdyż bez naszej wiedzy ktoś sobie zmienił warunki przyłącza i postanowił nas podłączyć do istniejącewj stacji trafo i zbudować kabel o dł. ok 800m co dla nas oznaczało 37zł za każdy metr powyżej 200m czyli ok 17 000 zł. Na co oczywiście nie przystałem. Wyszedłem z propozycją, że załatwie kilku chętnych na drodze kabla i zrobią to na swój koszt na co przystali- i to tyle. Dalej to się ciągnie że mnie krew zalewa... ale nie odpuszczę. Co do agregatu o którym pisze kolega wyżej to mam podobny czyli z tych tzw. tanich- nie nadają się do dłuższej pracy. Służa do tego aby je odpalić pokręcić bębnem kilka minut i wyłączyć a najlepiej w tym czasie lodem obłożyć jak Gołotę po 12 rundzie walki z Adamkiem... 3300W na trzech fazach. Szkoda że oszuści nie piszą że to coś ma zaledwie 750W dla napięcia 230V- piszą to co klient chce przeczytać. Ale jeśli masz zamiar z niego korzystać krócej jak rok to go w tym czasie nie żałuj żeby wysiadł w czasie gwarancji jak coś. Edytowane 12 Października 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 13.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 opinie nt. innych urządzeń f-my Powermat są dość jednoznaczne http://www.ciekawi.pl/powermat-opinie/ Za dobrej jakości agregat trzeba wybulić ok. 2-3x więcej niż masz przewidziane. Kiedyś pod uwagę brałem Hondę. Ponoć porządny jest też Pramac. Jak nie zależy Ci na jakości to bierz "chińczyka" na gwarancji póki jeszcze trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 13.10.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Właśnie czytałem te opinie, są masakryczne:) Chyba będę musiał dołożyć pare groszy na lepszy.Jeszcze taki znalazłem, 2 lata gwarancji:http://allegro.pl/agregat-generator-pradotworczy-3-63kva-germany-i2695072947.html Musze kupić w ostateczności dzisiaj albo jutro bo od poniedziałku chciałbym już ciągnąć bloczki w góre póki są pogody:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.10.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Nie masz tam sąsiada, który ma prąd?. Ja wolałem kupić za 1000zł kabel (w sumie kupiłem go 2 razy bo raz mi go zapierniczyli zbóje, o których wyżej ) niż jakiś dziadowski agregat. Agregat później kupiłem na 230V też z allegro 1200W póki co działa ale starter już ze 2 razy naprawiałem. slavex17 coś Ci pokażę jak robią ludzi w konia * 3 x 230 V / 2.5 kW - trzy niezależne gniazda jednofazowe) Większość ludzi którzy go kupią, podłączą do niego diaksa, który ma np. 1200W i dupa nie chodzi lub burczy - CZEMU? bo te 2,5 KW jest w sumie dla 3 faz, a diaksa podłącza się do 1 fazy, która ma ledwo 690W... Dla mnie taki sprzedawca to oszust do tego podaje moc w kVA żebyś się nie połapał... Patrz ostatnie zdjęcie na gniazdku od 230V jest 3A co wg wzoru P=U*I daje 690W (230V*3A=690wat) Edytowane 13 Października 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 14.10.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Oszust mało powiedziane...Slavex17 przeczytaj sobie opis aukcji - Germany, co ma sugerować że agregat jest niemiecki. Zresztą w opisie aukcji, oszust krzyczy że agregat jest prosto z Niemiec. Tymczasem firma nazywa się "German Import-Export", natomiast na agregacie jest naklejona nazwa firmy German (a nie Germany). Proszę sobie też zobaczyć ostatnie zdjęcie aukcji, na samym dole. Ostatni wers naklejki znamionowej: "Producent: #%@#$%@$#%#$%#". Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 14.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 a na pewno potrzebujecie agregat 3-fazowy? U nas całą budowę przeżyliśmy na 1 fazowych (najpierw ekipy a później kupiliśmy swój 2,6kW) ale taki prąd kosztuje duuużo paliwa. Te tanie 3 fazowe to nonsens i może się okazać że taniej będzie kupić zwykły i do tego 1 fazową betoniareczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavex17 15.10.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Po kłopocie, kupiony 1 fazowy agregat z castoramy (2 lata gwarancji), do tego mam betoniarke 1100 i śmiga pięknie. OD jutra zaczynam bloczki ciągnąć w górę. Energetyka 18 miesiecy sobie dała na przyłącz:P W sumie mi sie nie spieszy bo za drogie są opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 16.10.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Co sądzicie o kolorze tej elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 16.10.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Kolory stonowane, spokojne, wyważone. Jednakże nie mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts