gosik102 05.07.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 My tez nie mieliśmy prostych ścian. Wybraliśmy tynki c-w zacierane ręcznie kwarcem, Cena robota 17 zł/m2 plus materiał 7zł. Tynki bezpośrednio pod malowanie. Materiał 7 zł? To bardzo mało Nam powiedział, że materiał na cem-wap może wyść nawet do 20 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.07.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) gosik nie daj się robić w balona zakładając że masz 600m2 tynku (pewnie tyle nie masz ale tyle zakładam dla przykładu) 1 worek np. cem. wap. dolina nidy przy grubości tynku ok 1cm wystarczy na 2m2 tynku będziesz zatem potrzebowała 300 worków. Cena za worek ok 13zł czyli wychodzi 3900 zł za materiał 7,5zł/m2 i gdzie tu do 20 zł... Jeśli robisz maszynowe to zrób ściany cem/wap, a sufity niech Ci zrobią gipsowym jest lżejszy i będzie gładko... Edytowane 5 Lipca 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 05.07.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 zakładając że masz 600m2 tynku (pewnie tyle nie masz ale tyle zakładam dla przykładu) 1 worek np. cem. wap. dolina nidy przy grubości tynku ok 1cm wystarczy na 2m2 tynku będziesz zatem potrzebowała 300 worków. Cena za worek ok 13zł czyli wychodzi 3900 zł za materiał 7,5zł/m2 i gdzie tu do 20 zł... . Wszyscy nam mówią, że u nas tynku będzie ze 4 cm, bo takie krzywe ściany są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 05.07.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 To jeśli jest tak jak mówisz to rozwazylbym zastosowanie płyt karton gips na klej. 4 cm tynku to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 05.07.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Nie wiem, załamana jestem , już mam dość tej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 05.07.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Wszyscy nam mówią, że u nas tynku będzie ze 4 cm, bo takie krzywe ściany są a sami mierzyliście jak to wychodzi? domyślam się, że już niejedna ekipa powiedziała, że tyle tynku trzeba? może jednak rozwiązanie które sugeruje lookmen będzie najlepsze? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 05.07.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Materiał 7 zł? To bardzo mało Nam powiedział, że materiał na cem-wap może wyść nawet do 20 zł/m2. My placilismy cem-wap 19zl z materialem jakis miesiac temu . Sciany tez nie byly rewelacyjnie proste , przy rozliczeniu gosc mowil ze zużył wiecej materialu no ale cena była ustalana przy ogladaniu domu, widzial na jaka budowe wchodzi. Po za tym tam gdzie jest duzo tynku zgadza sie sa pekniecia lecz one nie wplywaja w niczym na nic , gdyz i tak trzeba bedzie te sciany cekolowac jeszcze , za cekolowanie i przemalowanie 1raz mam ustalone 10zl (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 06.07.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Witajcie Dawno mnie tu nie było ale ciągle widzę, ze dyskusje trwają tylko zmieniają się budowniczowie My zaczęliśmy budowę rodo w kwietniu 2010r a od czerwca 2012 mieszkamy więc forum budowlane zamieniłam na wykończeniowe. Niestety nie mamy do tej pory zrobionej podbitki ale mamy troszkę środków odłożonych więc mam do was pytanko. Czy ktoś wie jakie są aktualne ceny za robociznę z materiałem? Czekam na ofertę od poleconego wykonawcy i chciałabym wiedzieć jak to wygląda cenowo i czy mam się z nim targować. wiem, że robi dobrze bo widziałam jego robotę ale nie chciałabym, żeby skasował mnie jak za zboże. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ania poczytaj kilka stron wstecz była na ten temat dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 07.07.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witajcie,Na wstępie bardzo Wam dziękuję za rady dotyczące tynków, poszukiwania tynkarza trwają.Teraz pytanie do osób mających schody "w całości" drewniane (nie wylane). Otrzymaliśmy wycenę od fachowca bardzo polecanego w naszej okolicy. Schody drewniane, dębowe, cena z robocizną około 7500 - 8000 zł. Ile płaciliście za wasze schody?Serdecznie pozdrowieniaGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 07.07.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 I postępy prac- dach zakończony, kominy wyprowadzone i otynkowane. Otynkowane też kukułki (trochę widać kolor tynku- co sądzicie?). Do ułożenia pozostało trochę dachówki, ale to dopiero po zrobieniu podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 08.07.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Lokmen dziękuję znalazłam Szkoda, ze tylko taka ogólnikowa informacja ale zawsze to już coś. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 08.07.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Styropian na klej i dodatkowo przykrecalem na wkręty do drewna. lokmen i tyle ? a od środka masz wełnę ze szczeliną wenylacyjną ? Rozumię że nic sie nie dzieje złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 08.07.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 i tyle Od środka nie zauważyłem co jest ale ostatnia warstwa to goldband pod nim jest siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasci 08.07.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dzisiaj zaklepałem fachowca od płytek bede wykładał w piwnicy ,ma przyjść za 2 tygodnie ,byliśmy wczesniej ugadani ale nie na konkretny termin,cena za piwnice to 25zł za metr ,reszta będzie droższa ale nie uzgodniliśmy jeszcze ceny. Jak sie pytałem to ceny wahają się od 30 do 45zł. a od środy zaczynam robic stelarze w salonie i kuchni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 09.07.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam. Mam prośbę o kontakt do sprawdzonego wykonawcy schodów drewnianych i balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.07.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 u nas wczoraj rozmawiałem z tynkarzem/posadzkarzem. tynki 11 tyś za całość z listwami przyokiennymi, posadzki 5tyś. wersja z podwójnym powiększonym o 0,5m garażem. w tym siatka w garażu a styropian we własnym zakresie. liczone jest po 19zł za metr tynku i 24zł za metr posadzki. chyba to jest to samo co miał Lasci? pewnie wejdą w tym samym terminie co dekarz, ale chyba im to nie będzie przeszkadzać. poza tym przymierzam się do rozprowadzenia kanałów DGP (prostokątne, w posadzce), materiały już kupiłem i w tym tygodniu chcę zacząć (może od jutra...). jedno mnie zastanawia - kupiłem rękaw do izolacji kanałów i element mocujący kanał do stropu. zakładam, że to mocowanie powinno przyjść na zaizolowany kanał - ktoś może to potwierdzić? pamiętam były tu raz zdjęcia kanałów, ale bez izolacji. z tego co wyczytałem to kanały nie mogą być obłożone styropianem bezpośrednio bo może on się wytapiać jak się solidnie w kominku napali pozdrawiam mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.07.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) poza tym przymierzam się do rozprowadzenia kanałów DGP (prostokątne, w posadzce), materiały już kupiłem i w tym tygodniu chcę zacząć (może od jutra...). mC Michał, kiedy rozprowadza się kanały DGP? Może być po tynkach i wylewkach? Zupełnie o tym zapomniałam I co teraz? Na czwartek umówiony wylewkarz. Pozdrawiam Gosia Edytowane 9 Lipca 2013 przez gosik102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalc 09.07.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Michał, kiedy rozprowadza się kanały DGP? Może być po tynkach i wylewkach? Zupełnie o tym zapomniałam I co teraz? Na czwartek umówiony wylewkarz. Pozdrawiam Gosia po tynkach jak najbardziej (ja się nawet zastanawiałem czy nie poczekać na tynki), ale po wylewkach - o ile to mają być tak jak u mnie płaskie kanały w wylewce - to zdecydowanie nie. jeśli chcesz wyciągnąć rury na strych, dać turbinę i z sufitu spuszczać ciepłe powietrze to pewnie można zrobić i po. kanały kupiłem w castoramie - mieli najlepszą cenę (o dziwo zgodznie z ich reklamą ). chcę doprowadzić powietrze do pokoi i łazienki na górze, pominę część nad garażem bo to za dużo zachodu i pewnie przy grawitacyjnej cyrkulacji powietrze tam nie doleci. mam już też gotową dziurę w stropie, więc pracy nie jest super dużo. mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.07.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Też planowałem zrobienie DGP w posadzce ale jakoś nie wyszło Po kilku seansach z kominkiem stwierdzam, że DGP w rodosie to strata kasy i czasu na robienie tego. Ciepło ładnie się rozchodzi bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts