michalc 26.06.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 cegla mi sie bardzo podoba, beton też daję +1 cegle. nie wiecie kto by coś takiego robił w okolicach trójmiasta? mC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 26.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 też daję +1 cegle. nie wiecie kto by coś takiego robił w okolicach trójmiasta? mC Cegła fajna, beton niekoniecznie w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 jak dla mnie to on po prostu wyglada sztucznie, jak jakas psychodeliczna tapeta - mam na mysli wzor i niekoniecznie mi wspolgra z ta cegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAPSLOCK 27.06.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Hej! Na naszego rodka powróciły rusztowania: Wielkimi krokami zbliżamy się do finalnego wyglądu elewacji. Jeśli pogoda pozwoli, to myślę, że w weekend będziemy już cieszyć się kolorkami Witam wszystkich:yes: Przybywam z forum RODO 8. Mam pytanie do Michura. Czy możesz zamieścić więcej zdjęć schodów wejściowych? Czym zamierzasz wykończyć murek i schody? Ile wyszło Ci stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam wszystkich:yes: Przybywam z forum RODO 8. Mam pytanie do Michura. Czy możesz zamieścić więcej zdjęć schodów wejściowych? Czym zamierzasz wykończyć murek i schody? Ile wyszło Ci stopni? Stopni mamy średnio 4 Nie wiemy czym będą wykończone. Być może jakiś kamień zbliżony do piaskowca. Murek, który tak naprawdę jest kwietnikiem jest już wykończony tynkiem mozaikowym - tak jak cokół domu. Tynkarze skończyli dziś. Jestem nawet zadowolony z efektu ich pracy i naszego wyboru kolorów Na żywo wygląda o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 28.06.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Michur efekt świetny Bardzo nam się podoba dobór kolorów. I ogólnie domek prezentuje się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redzina87 28.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Mam prośbę może ktoś wrzucić zdjęcia wejścia do domu i wiatrolapu oraz kotłowni ? JestemNa etapie ścianek działowych i nie wiem co zrobić właśnie z tymi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 29.06.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Michur, rewelacja:) wygląda super, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 29.06.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Michur efekt świetny Bardzo nam się podoba dobór kolorów. I ogólnie domek prezentuje się super Michur, rewelacja:) wygląda super, gratulacje. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 01.07.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 U nas coś ruszyło ;p a mianowicie mamy już murarza Wyceny ekip budowlanych wahały się od 10 tys do 14 tys (robocizna za fundamenty), nasz murarz (budował 6 lat temu dom teściom) wycenił nam na 7,5 tys!!!!!!!!! Jedyny minus, że musimy czekać aż skończy jeden domek budować, powinno to nastąpić na początku września. Więc my czekamy cierpliwie. MICHUR też się efekt bardzo podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek- 03.07.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witajcie, Dlugo mnie tu nie było, mieszkamy już sobie trochę, ale dopiero teraz zebraliśmy się by dokonczyc gorna lazienke. Taki odstep dobrze zrobil pod względem koncepcyjnym, ale ile kurzu i rozgardiaszu przy tym było - raczej nie polecamy pod tym względem. Kilka zdjęć poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 04.07.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witajcie, Dlugo mnie tu nie było, mieszkamy już sobie trochę, ale dopiero teraz zebraliśmy się by dokonczyc gorna lazienke. Taki odstep dobrze zrobil pod względem koncepcyjnym, ale ile kurzu i rozgardiaszu przy tym było - raczej nie polecamy pod tym względem. Kilka zdjęć poniżej: Cześć, wspaniała łazienka - właśnie w podobnym stylu zamierzamy urządzić naszą. Mam pytanko, jeśli był być w stanie czy możesz w jakiś prosty sposób nakreślić instalacje elektryczną oraz wod-kan (schemacik nawet z painta) przy Waszym rozkładzie mebli ? Byłbym ogromnie wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.07.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 artek wygląda świetnie. Mamy te same płytki Ashen o ile pamiętam? U nas za 1,5 tyg dojadą drzwi wewnętrzne- mieszkamy już ponad miesiąc i bez drzwi przynajmniej w łazienkach jest kiepawo. Przy okazji ku przestrodze- końcówka budowy tak mnie załatwiła. że we wtorek mam operacje kręgosłupa - tak więc uważajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 05.07.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Artek świetna łazienka !!! te podwietlenia - tez takie chcę ;D LOKMEN no to zdrówka zyczę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał. 06.07.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 krycie dachówką kosztowało nas 8000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał. 06.07.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 nas cały dom z dwoma stropami i przykryciem dachówką kosztował 102 tyś w tym 25tyś to robocizna budowaliśmy z max bo udało nam sie kupić bardzo tanio od faceta który zrezygnował z budowy dachówka roben monza plus kolor antracyt grafit zrezygnowaliśny tylko ze skrajnych dachówek bosą drogie a zrobiliśmy boki z blachy dachówka kosztowała 15tyś drzewo 5800zł kominy mamy 3 jeden wentylacyjny i 2 dymne z klinkieru okna dachowe mamy 2 aktualne fotki dodam jak zrobie:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 07.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]268924[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268925[/ATTACH] kominy z dziurawki - niedopuszczalne, nawet w Polskiej Normie o tym stoi. Obojętnie czy spalinowy czy wentylacyjny. U mnie ten sam błąd, z konieczności i z premedytacją musiałem dokupić dziurawkę i mam mniej więcej stosunek pełnej do elewacyjnej 40/60. Proponuję aby profilaktycznie zaopatrzyć się w hydrofobiczny impregant do klinkieru, nazwy producenta nie wymienię. W przyszłości może się przydać... choć nie życzę źle. U mnie komin już przeciekał, wykonawca przyjechał i naprawił ale dał do zrozumienia że następnym razem już nie przyjedzie bo jest tam cegła elewacyjna Pozdrawiam. Edytowane 7 Lipca 2014 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał. 09.07.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 ale ten komin jeszcze nie był skończony jak robiłem fotke tan doszło jeszcze okucie z blachy na górze mam tylko nadzieje ze nie będzie problemu z tymi kominami a ten akurat jest wentylacyjny jak zrobie fotke to dorzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 10.07.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Tutaj jest artykuł który myślę wyczerpująco wyjaśnia problem wnikania wody w komin.http://www.e-dach.pl/a/2367,komin-z-cegly-bledyPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 10.07.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam, Zastanawiam się jak ocieplać poddasze, czy dać wełnę do kalenicy czy tylko tak jak będą sufity na poddaszu? Jak macie to zrobione i ile wełny zużyliście na ocieplenie rodosa oraz ile poszło wam płyt k-g i profili na stelaż? Ja na pewno będę zamawiał wełnę rockwool 15 cm w krokwie i 10 cm w poprzek, i chyba położę dwie warstwy płyt gipsowo-kartonowych bo podobno nie pęka na łączeniach. Jeszcze jedno może ktoś poradzi jak zrobić tą szczelinę między deską a wełną, czy lepiej użyć listewek 3 cm i sznur czy bezpośrednio sznur na zszywki w krokwie (czy te zszywki utrzymają naciągnięty sznurek)? PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts