aLien01 11.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Możecie mi powiedzieć jaki jest koszt wylewek w domu z materiałem? Garaż jednostanowiskowy Michell my mamy ofertę na 16zl/m2 bez materiału, 48zł za m2 z materiałem. Oferta sprzed tygodnia, okolice Wieliczki Moim zdanie drogo sama robocizna kosztuje w okolicach 13zl -16zl/m2 ale materiał na pewno tyle nie kosztuje. Koszt za całość w rejonie Szczecina wynosi około 28zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 11.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 w Gdańsku z materiałem 25-28zł m2.. więc 48 zl to jakiś kosmos.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 12.02.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ja mam do tych pytanie co juz mieszkają ,lub maja stan surowy, czy waszym zdaniem kuchnia nie jest za mała albo jak można ją powiększyć , bo mi osobiście troche brakuje miejsca I jeszcze jedno pytanie kto z Was buduje piwnice z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mateusz 12.02.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ja jeszcze nie mieszkam ale w projekcie mamy powiększoną kuchnię bo też wydawała mi się mała. Nasz projekt (parter) jest dość mocno przerobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 13.02.2009 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja mam do tych pytanie co juz mieszkają ,lub maja stan surowy, czy waszym zdaniem kuchnia nie jest za mała albo jak można ją powiększyć , bo mi osobiście troche brakuje miejsca I jeszcze jedno pytanie kto z Was buduje piwnice z bloczków? My kuchni nie powiększaliśmy - piwnicę mamy wymurowaną z bloczków. Bloczki układane w "poprzek" czyli grubość zewnątrznych ścian piwnicznych to 38 cm natomiast ścianki działowe 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 13.02.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja mam do tych pytanie co juz mieszkają ,lub maja stan surowy, czy waszym zdaniem kuchnia nie jest za mała albo jak można ją powiększyć , bo mi osobiście troche brakuje miejsca I jeszcze jedno pytanie kto z Was buduje piwnice z bloczków? My kuchni nie powiększaliśmy - piwnicę mamy wymurowaną z bloczków. Bloczki układane w "poprzek" czyli grubość zewnątrznych ścian piwnicznych to 38 cm natomiast ścianki działowe 25 cm. własnie zastanawiam sie nad piwnicą ,ile wam poszło bloczków w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 13.02.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja mam do tych pytanie co juz mieszkają ,lub maja stan surowy, czy waszym zdaniem kuchnia nie jest za mała albo jak można ją powiększyć , bo mi osobiście troche brakuje miejsca I jeszcze jedno pytanie kto z Was buduje piwnice z bloczków? My kuchni nie powiększaliśmy - piwnicę mamy wymurowaną z bloczków. Bloczki układane w "poprzek" czyli grubość zewnątrznych ścian piwnicznych to 38 cm natomiast ścianki działowe 25 cm. własnie zastanawiam sie nad piwnicą ,ile wam poszło bloczków w sumie? Ja nie wybudowałam domu ale byłam na zwiedzaniu. Trzeba przyznac że kuchnia jest dosy mała. Dlatego ja stwierdziłam ze wydłuże dom od frontu. Lolek też wydłużył dom z przodu w jednym z jego ostatnich postów w jego dzienniku jest widok kuchni po powiększeniu. On ma zlikwidowaną spiżarkę dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 13.02.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 nie wiem jak ten post skasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 13.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam wszystkich No to dogadałem się z architektem cała adaptacja będzie mnie kosztować 4500zł architekt, 500zł wtórnik, 600zł badanie gruntu. Oto moje zmiany (oczywiście zmiany podpatrzone u forumowiczów, dziękuje wam bardzo) Parter: http://lh3.ggpht.com/aLienzibi/SPwhT2P3EEI/AAAAAAAAAZ4/Wkyv54DVv0g/s400/parter2.gif Poddasze: http://lh5.ggpht.com/aLienzibi/SPwhUDfsV7I/AAAAAAAAAaA/7yndJGTjco8/s400/707.jpg.gif witaj mam prośbe do ciebie mógłbys zapodać lepsze fotki ,w lepszej rozdzielcvzości bardzo bodoba mi sie twój pomysł ,z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 13.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam Ostateczna wersja:http://lh6.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/SVDuIy0aFdI/AAAAAAAAAcU/CKmDR69xs_c/s800/parter2.gif - przesunąłem o 60 cm ściankę w stronę kuchni aby zrobić miejsce na szafę w wiartołapie- wyjście na taras powiększyłem o jedno skrzydło- dodałem małe okno w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 13.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Michał i Magda lubalien 01 Bardzo proszę o przesłanie waszego kosztorysu na adres [email protected] Z góry wielkie dzięki poszło na maila Witam Jeśli można uśmiechnąć się o kosztorys, to bardzo poproszę. Pozdrowionka ArKaMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 13.02.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dzieki bardzo mi to pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 13.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam, robertsosna na piwnice (38 cm grubość ściany) oraz ścany w piwnicy(grubość 25 cm) potrzeba około 4200 bloczków 38x25x12 cm - dla projektu Rodo 6P. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 13.02.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja bede budowac Rodo 5 dostałam pierwsza wycene. Od fundamentów po szczyty 38 tyś + dach 18 tyś. Co myslicie o tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mateusz 13.02.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Co myślicie na temat cegły Jopka? Budował ktoś z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 14.02.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Co myślicie na temat cegły Jopka? Budował ktoś z tego? Powiem wam szczerze, widzialem ostatnio dom wybudowany z pustaków Jopka Poromur. To byl istny dramat, dawno nie widzialem tak krzywego pustaka. Też myślalem żeby budować z Jopka bo jest tańszy niż Porotherm i Poroton ale rozmawialem ze znajomym który ma hurtownię budowlaną i powiedzial żrebym zapomnial o Jopku. Także wybór należy do Was ale pamiętajcie ścian później już nie wymienicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 14.02.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam wszystkich po krótkiej przerwie, mam pytanko: jakiej dachówki używaliście i ile wam tego poszło, ceny za szt lub m2 teżby mi dużo pomogło (Rodo 6 G2), z góry dziękuję za odpowiedzi Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArekTerka 14.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja również jeszcze raz baaarzdo mocno proszę o kosztorys. email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 14.02.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja również jeszcze raz baaarzdo mocno proszę o kosztorys. email: [email protected] Poszło na maila, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 14.02.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Meri, cena robocizny o której piszesz według mnie mogła by być o jakieś 6 tysięcy mniejsza. Cena za dach jest dobra, ale pozostałe 38 tys to według mnie za dużo.Mamy kryzys, to pomaga w negocjacjach cenowych. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts