aLien01 26.02.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No to ja tez juz moge sie pochwalić. Jutro zaczynamy od przygotowywyania działeczki i jednocześnie podłączenie wody i energii. Nie wiem jak u Was ale u nas strasza podwyżkami cen głownei stali i np suporeksu. Budujemy w zachodniopomorskim. Hej a gdzie dokładnie budujecie. Ja jestem ze Szczecina i może gdzieś niedaleko budujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolmar 26.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Budujemy dokładnie w Gryficach ale oglądalismy w realu taki domek (G2) bo mój to G1 w Goleniowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piola 26.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 witam wszystkich Rododendronkow juz od dawna sledze ten watek i musze przyznac ze czyta sie go jak dobra ksiazke:)dlatego postanowilam tez wkleic pare groszy do niej my rowniez zakupilismy projekt i zaczelismy nawet w tamtym roku ale bardzo slabiutko nam top idzie ze wzgledu na letnia brzydka pogode i na nieslownych robotnikow . Ale bylo minelo, nowy rok sie zaczal i trzeba myslec pozytywnie:) jestesmy na etapie wybudowania piwnicy pod czescia domu, wymurowania scian parteru, zaszalowania czesci mieszkalnej oraz wylania plyty nad garazem. to na razie tyle, na wiosne zacznie sie akcja mam nadzieje a tymczasem bede sledzic nadal wasze rosnace domki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 27.02.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy ma może ktoś naniesione na projekcie zmiany związane z zlikwidowaniem gabinetu. Czyli pozbyciem się tego słupa. Potrzebuje przekonac mojego architekta. Zostawiam strop monolityczny. Albo mógłby mi ktos szerzej wyjaśnic jak pozbyc sie tego słupa.Ewentualny skan [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piola 27.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 meri jesli chodzi o twoje pytanie z likwidacja slupa to zajrzyj gdzie na poczatek forum, wydaje mi sie ze likwidowal go remle u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolintom 27.02.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Wolintom-bylam w sobotę u Pancki i widziałam kuchnie powiększoną o spiżarkę.Taka wyspa to fajna rzecz ale przedyskutowalam to wczoraj z męzem i wybił mi to z głowy.Ta kuchnia(nawet powiększona o spiżarke)jest naprawdę mała i sama tez szukam sposobu zeby ją powiększyc jescze.Stąd pomysl przedluzenia domu o metr,ale to z kolei zwiększa powierzchnie całego domu o 18m2... Wiolmar-mi pomysł Remle tez sie na pocżatku bardzo podobał ,ale zrezygnowalam poniewaz nie chcę miec wejścia do kuchni i lazienki z wiatrołapu,nie wiem jak to zdaje egzamin(zimno,buty i te sprawy... :)Ale z kolei zakupy latwiej wniesc do domu.Tak wiec są plusy i minusy,trzeba to przemyśleć Kallula I właśnie się tego boje że jak zobaczę na realu dom to sam stwierdzę że nie ma miejsca, nie ma sensy na siłę dawać wyspy a potem się okaże że dwie osoby się nie miną w kuchni. Przedłużenie domu u mnie jest możliwe mam dużą działkę tylko martwi mnie to że cały dom się robi zaraz taki duży chodzi mi o metry (dochodzi jeden pokój tak naprawdę) jak znajdziesz jeszcze inne rozwiązanie daj znać. Dzięki Wiolmar Powiem ci tak że ja nie widzę plusów wejścia do kuchni i łazienki z wiatrołapów ale zrobisz jak chcesz i remple pewnie jest z tego zadowolona wcale tego nie neguje. Tylko ja ci powiem tak. Ile razy wchodzisz do domu i wychodzisz z zakupami chodzi mi przechodzenie do wiatrołapu czy do garaży przez kotłownie dwa trzy razy dziennie a teraz pomyśl ile razy do łazienki i pomnóż razy ilość domowników. Ja nie chciał dym się wykąpać w wejść do wiatrołapu gdzie jest zimno, pachnie garażem i kotłownią. Ale decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 27.02.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 meri jesli chodzi o twoje pytanie z likwidacja slupa to zajrzyj gdzie na poczatek forum, wydaje mi sie ze likwidowal go remle u siebie tak tylko ze on robił strop terive a ja chce monolityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 27.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam zamiar zastosować do ogrzewania domu piec na ekogroszek, martwi mnie jednak jak zmieścić piec oraz boiler w pomieszceniu gospodarczym. Zastanawiam się nad przesunięciem ścianki działowej od dolonej łazienki i zamianę drzwi wejściowych do pomieszcenia gospodarczego. Jeśli ktoś zrobił takie lub inne aby zmieścić piec to będę wdzięczny za skan projektu, zdjęcia lub wskazówki. Pozdrawiam, pawlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 27.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Czy ma może ktoś naniesione na projekcie zmiany związane z zlikwidowaniem gabinetu. Czyli pozbyciem się tego słupa. Potrzebuje przekonac mojego architekta. Zostawiam strop monolityczny. Albo mógłby mi ktos szerzej wyjaśnic jak pozbyc sie tego słupa.Ewentualny skan [email protected] Kliknij na stronę numer 33 naszego wątku tam po raz kolejny był wałkowany temat "słupa" jest tam nawet zdjecie które pozwoliłem sobie wkleić. Spytaj swojego architekta czy wie co to są podciągi w przypadku braku odpowiedzi lub kiedy odpowiedź bedzie negatywna - zmień architekta. Pozdrawiam :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 27.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam zamiar zastosować do ogrzewania domu piec na ekogroszek, martwi mnie jednak jak zmieścić piec oraz boiler w pomieszceniu gospodarczym. Zastanawiam się nad przesunięciem ścianki działowej od dolonej łazienki i zamianę drzwi wejściowych do pomieszcenia gospodarczego. Jeśli ktoś zrobił takie lub inne aby zmieścić piec to będę wdzięczny za skan projektu, zdjęcia lub wskazówki. Pozdrawiam, pawlus A nie chcesz przenieść kotlowni na tyl garażu? Tam się na pewno zmieści. Wystarczy tylko przenieść komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 28.02.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mam zamiar zastosować do ogrzewania domu piec na ekogroszek, martwi mnie jednak jak zmieścić piec oraz boiler w pomieszceniu gospodarczym. Zastanawiam się nad przesunięciem ścianki działowej od dolonej łazienki i zamianę drzwi wejściowych do pomieszcenia gospodarczego. Jeśli ktoś zrobił takie lub inne aby zmieścić piec to będę wdzięczny za skan projektu, zdjęcia lub wskazówki. Pozdrawiam, pawlus A nie chcesz przenieść kotlowni na tyl garażu? Tam się na pewno zmieści. Wystarczy tylko przenieść komin. Sęk w tym, że kominy już mam wymurowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 28.02.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 a może piece na ekogroszek do wąskich kotłownimają nietypowe wymiary i do pomieszczenia gospodarczego sie zmieszcząhttp://www.hef.pl/?p=/pl/menu/2/9/index też mieliśmy ten problem ale w końcu zdecydowaliśmy się na pompę ciepła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piola 28.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 powiedzcie mi prosze, czy zmniejszaliscie okna na wymiarowe? bo wiem ze te nie wymiarowe sa o wiele drozsze, czy ktos wie o ile? i ile kosztuja wszystkie okna w domku? bo ja osobiscie jestem za zmniejszeniem wszystkich okien na wymiarowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 01.03.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Hmm.. nie orientuje się jak to jest z oknami pcv.. i czy mają jakieś standardy, z drewnianymi jest tak że płacisz za m2 więc tutaj o wymiarówce ciężko mówić. My za okna (takie jak w projekcie, zmniejszone dwa okna balkonowe i dwa garażowe) daliśmy u stolarza 28 tyś, cena jeszcze za czasów taniego euro materiał, meranti. A u nas prace ciągle w ruchu.. kilka dni i już fundamenty jakos wyglądają :)pozwole sobie wkleić postepy http://images36.fotosik.pl/69/4d9fdf3e6ea94641.jpg http://images49.fotosik.pl/73/c203434aa29f080a.jpg http://images43.fotosik.pl/73/57e57cf4c1030961.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piola 01.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 dzieki wielkie za odpowiedź ja raczej nie planuję drewnianych okien tylko z pcv, ale warto wiedzieć a wasze mury niech sie nadal pna doo góry:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_t 01.03.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam Kilka razy było zadawane to pytanie więc je ponowię: Porotherm czy Poroton, który lepszy? Czy któs kupował u e-cegly.pl? Planujemy budowę, zastanawiamy się nad Rodo6 lub Dom w Fuksjach 4. Bardzo proszę o kosztorys [email protected] Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolintom 02.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam Kilka razy było zadawane to pytanie więc je ponowię: Porotherm czy Poroton, który lepszy? Czy któs kupował u e-cegly.pl? Planujemy budowę, zastanawiamy się nad Rodo6 lub Dom w Fuksjach 4. Bardzo proszę o kosztorys [email protected] Pozdrawiam wszystkich piotrus_t Jeśli ja miał bym wybierać zdecydowanie rodo 6 i garaż na dwa stanowiska. Budujesz dom dla siebie - prawda. I uważam że w rodo jest to co potrzeba a zarazem na swoim miejscu. Decyzja należy do was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolintom 02.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 a jeszcze coś zerknij ja ten projekthttp://www.dobredomy.pl/?id_project=166&infopage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_t 02.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No tak, nie wspomniałem, że Nasza działka ma 13m szer, i tu jest problem. W fuksjach 4 po likwidacji wykusza miałby 8m, zastanawiam się czy to przejdzie.Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolintom 02.03.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No tak to powiem że masz co myśleć do do tej kwestii nie pomogę może być ciężko ale jak znajdziesz jakiegoś dobrego gościa kto wie wszystko się może zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts