Iwona i Mateusz 24.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 I jeszcze jedno pytanko do Pancki - chciałaby wiedzieć jaka macie dachówkę (firma i kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 24.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam Witam imiennika Będą rodo 6 po obu stronach drogi Mój przy Słonecznym Sadzie. Super a jaką wersje budujesz i kiedy planujesz zacząć możemy kiedyś się spotkać w Dołujach to pogadamy i wymienimy swoje poglądy na temat Rodo6. Ja już mam pozwolenie i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to moze wystartuje w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 24.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam Witam imiennika Będą rodo 6 po obu stronach drogi Mój przy Słonecznym Sadzie. Super a jaką wersje budujesz i kiedy planujesz zacząć możemy kiedyś się spotkać w Dołujach to pogadamy i wymienimy swoje poglądy na temat Rodo6. Ja już mam pozwolenie i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to moze wystartuje w lipcu Rodo 6 G2 lustrzane odbicie Jestem na etapie warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metii 24.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam!Proszę o informację, jak zaprojektowaliście swoje kuchnie?Czy zostawiacie spiżarkę, czy ją likwidujecie? Nie mam na razie pomysłu na wygląd mojej kuchni, wprawdzie jest jeszcze na to troszkę czasu (dopiero stawiamy ściany parteru), ale wolałabym mieć już jakiś zarys:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 24.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 tutaj są wizualizacje kuchni i łazienek: http://forum.muratordom.pl/dom-w-rododendronach-6,t88611-2220.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 24.04.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam Dostałem wycenę na strop typu teriva wersja Rodo6 G2 Strop TERIVA belka betonowa, pustak keramzytobetonowy L-300 szt - 15szt. - 840,89 zł L-340 szt - 5szt. - 307,75 zł L-540 szt - 10szt. - 1 179,74 zł L-640 szt - 11 - 1 798,28 zł PUSTAK STROPOWY 8szt/m2 - 784szt. - 4 399,81 zł Paleta bezzwrotna - 14szt. - 170,80 zł Razem: 8 697,26 zł brutto Możecie mi pomóc jaki jest koszt wieńca jak go się robi ile materiału na niego idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 24.04.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam Dostałem wycenę na strop typu teriva wersja Rodo6 G2 Strop TERIVA belka betonowa, pustak keramzytobetonowy L-300 szt - 15szt. - 840,89 zł L-340 szt - 5szt. - 307,75 zł L-540 szt - 10szt. - 1 179,74 zł L-640 szt - 11 - 1 798,28 zł PUSTAK STROPOWY 8szt/m2 - 784szt. - 4 399,81 zł Paleta bezzwrotna - 14szt. - 170,80 zł Razem: 8 697,26 zł brutto Możecie mi pomóc jaki jest koszt wieńca jak go się robi ile materiału na niego idzie? Jeszcze jedno czy ktoś może podać ile idzie betonu przy tym rodzaju stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 24.04.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 aLien01, jestesmy po wylaniu stropu, ale budujemy garaz jednostanowiskowy, weszło nam 21 m3 betonu / balkon frontowy powiekszony do 1,5 m+ kolumny wejsciowe i schody wewnetrzne, pozostałe dwa balkony bez zmian / Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 25.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja przy stropie tradycyjnym potrzebowałem 21m3 betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.04.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 aLien01, jestesmy po wylaniu stropu, ale budujemy garaz jednostanowiskowy, weszło nam 21 m3 betonu / balkon frontowy powiekszony do 1,5 m+ kolumny wejsciowe i schody wewnetrzne, pozostałe dwa balkony bez zmian / Pozdrawiamy. tak dużo przy systemowym wam wyszło? Nam poszło przy żelbetonowym ok 19m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 25.04.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam Dzisiaj dostałem kolejną wycenę na dachówkę Robena ceramiczną, 4 okna fakro, rynny PCV + wszystkie niezbędne dodatki wyszło 22 000zł Czy ktoś jeszcze może podać ile potrzeba betonu na strop systemowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 25.04.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Marlena&Marcin To rzeczywiście zastanawiające, ale w tym są schody i kolumny wejściowe , tyle mamy na raporcie z dostawy betonu , trzy gruchy po 7m3. A tak na marginesie ile płaciliście za m3 betonu 20, w marcu jak zalewaliśmy ławy płaciliśmy po 230, teraz ten sam dostawca 260zł m3 + pompa, czy u was także ceny wzrosły gdy ruszył sezon budowlany? Pozdrawiamy Co sądzicie o oknach dachowych Roto? Mamy ofertę po 1200zł szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.04.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 tydzień temu za beton płaciliśmy 246zł/m3 Roto.. hmm... nie wiemkupiliśmy okna veluxa 78/140 tutaj są opinie użytkowników o tych oknachhttp://forum.muratordom.pl/okna-dachowe-velux-czy-roto,t152069.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas90 25.04.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 beton B20 255 netto + pompa, dachówka Robena + okna Fakro ale dwa bo z dwóch zrezygnowaliśmy i rynny + blacha + akcesoria 18000 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 26.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 U nas po świątecznej przerwie troszkę się ruszyło.. powolutku do dzieła biorą się cieśle a oto pierwsze efekty http://images40.fotosik.pl/107/8b6f658f26f6d4ed.jpg http://images37.fotosik.pl/107/4ed1ac60e9a248de.jpg http://images43.fotosik.pl/111/a753fe1512001af2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 28.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam znowu po dluższej przerwie Nestety nie mam się jeszcze cyzzm pochwalić. Tylko nerwy ostatnio bo ciągle jeszcze coś i przygotowane wszystko do złożenia pozwolenia i nie mogę bo najpierw jakaś cyfrowa mapka a teraz pozwolenie na przejazd przez gminne dzialki, które planowo miały być drogą na którą mam zjazd a okazuje się, że figurują jako budowlane i znowu czekam a działka niby w centrum miasta. Koszmar jakiś, a podanie o WZ składałam 30 maja wiec już rok będzie a ja nadal nie mogę ruszyć dalej Wtrącę się jeszcze do tematu jak tak o betonie rozmawiacie. Chodzi mi jednak o fundament. Robię wycene u czterech ekip i dwie mówią, że robią z bloczków a dwie, że tylko lane. A ja nie wiem jak lepiej bo każda z nich mnie przekonuje do swoich racji. Wiem, że bloczki są tańsze i widzę, że wielu z was tak robi. Jedna z ekip wpiera mi, że lany fundament w naszym projekcie jest nie zbrojony wiec to bez sensu i zapłace krocie za szalunek. Poza tym mówią, że oni robią płytę na całej powierzchni bo nawet jak grunt osiądzie to w domu nic się nie stanie a ja nie wiem o czym oni mówią. Wybaczcie za może głupie pytania ale starałam się podszkolić tylko nie rozumiem czasem ich skrótów myślowych więc pomóżcie i podpowiedzcie na co się zdecydować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 29.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witamy wszystkich budowniczych Rodosków. Mamy pytanko, czy ktoś robil dach z dachówki Ruppceramiki Rubin Teak ? Jeśli tak, to ile kosztowal was kompletny na dach (opcja Rodoska 2G)??? Pozdrawiamy Brać Rodomaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 29.04.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie okien dachowych - czy wstawialiscie takie jakie sa w projekcie czy moze mniejsze (krotsze). Wedlug mnie dlugosc 140 to troche wielkie i chce wrzucic 114. Czy okna wstawiacie wysokosciowe czy z osia po srodku?Wyczytalem tez ze coponiektorzy zrezygnowali z niektorych okien - z ktorymi konkretnie daliscie spobie spokoj? Pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.04.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam znowu po dluższej przerwie Nestety nie mam się jeszcze cyzzm pochwalić. Tylko nerwy ostatnio bo ciągle jeszcze coś i przygotowane wszystko do złożenia pozwolenia i nie mogę bo najpierw jakaś cyfrowa mapka a teraz pozwolenie na przejazd przez gminne dzialki, które planowo miały być drogą na którą mam zjazd a okazuje się, że figurują jako budowlane i znowu czekam a działka niby w centrum miasta. Koszmar jakiś, a podanie o WZ składałam 30 maja wiec już rok będzie a ja nadal nie mogę ruszyć dalej Wtrącę się jeszcze do tematu jak tak o betonie rozmawiacie. Chodzi mi jednak o fundament. Robię wycene u czterech ekip i dwie mówią, że robią z bloczków a dwie, że tylko lane. A ja nie wiem jak lepiej bo każda z nich mnie przekonuje do swoich racji. Wiem, że bloczki są tańsze i widzę, że wielu z was tak robi. Jedna z ekip wpiera mi, że lany fundament w naszym projekcie jest nie zbrojony wiec to bez sensu i zapłace krocie za szalunek. Poza tym mówią, że oni robią płytę na całej powierzchni bo nawet jak grunt osiądzie to w domu nic się nie stanie a ja nie wiem o czym oni mówią. Wybaczcie za może głupie pytania ale starałam się podszkolić tylko nie rozumiem czasem ich skrótów myślowych więc pomóżcie i podpowiedzcie na co się zdecydować. pozdrawiam Hej. U mnie, mimo chwilowego zastoju w przygotowaniu fundamentów, dowiedziałem się, że wykonawca najpierw kopie, później zalewa ok 10cm warstwą chudziaka - robioną w betoniarce (jest w projekcie, a podobno w moim przypadku można byłoby ją pominąć), wykonuje zbrojenie (Fi12 żebrowana Fi6 strzemiona), zalewa betonem B20 i na to kładzie dopiero bloczki betonowe - do określonej w projekcie wysokości. To z tego co się domyślam jest wypełniane piachem, a później hmmm chyba zalewane betonem. Jeszcze izolacja pionowa i pozioma, ale w którym dokładnie momencie, to nie wiem. grunt mam piaszczysty Aniu problemy na budowie dotyczą chyba wszystkich. U mnie np zaczynają grymasić jak dowiadują się, że trzeba będzie przejechać przez kawałek pola, bo jeszcze nie mam utwardzonej drogi. Jest to dla mnie zrozumiałe przy innych warunkach pogodowych, a teraz? Co więcej na to same pole wjeżdżały różnego rodzaju ciężkie pojazdy, bo już dwa domki tam stoją i były robione w październiku/ listopadzie, gdzie pogoda częściej zaskakiwała. Jak czytałem forum i zobaczyłem lokalizacje w której budujesz, to myślałem, że uda się zobaczyć rodo na żywo. Daj znać, czy kontaktowałaś się z kimś kto jest na dalszym etapie, albo w ogóle już mieszka w tym domku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 30.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Wtrącę się jeszcze do tematu jak tak o betonie rozmawiacie. Chodzi mi jednak o fundament. Robię wycene u czterech ekip i dwie mówią, że robią z bloczków a dwie, że tylko lane. A ja nie wiem jak lepiej bo każda z nich mnie przekonuje do swoich racji. Wiem, że bloczki są tańsze i widzę, że wielu z was tak robi. Jedna z ekip wpiera mi, że lany fundament w naszym projekcie jest nie zbrojony wiec to bez sensu i zapłace krocie za szalunek. Poza tym mówią, że oni robią płytę na całej powierzchni bo nawet jak grunt osiądzie to w domu nic się nie stanie a ja nie wiem o czym oni mówią. Wybaczcie za może głupie pytania ale starałam się podszkolić tylko nie rozumiem czasem ich skrótów myślowych więc pomóżcie i podpowiedzcie na co się zdecydować. pozdrawiam Ja u siebie budowalem z bloczkow i tbie tez tak radze. Na beton to jeszcze wydasz swoje podczas budowy wiec puki jest mozliwosc zamiany to proponuje z bloczkow. Odnosnie plyty to pewnie chodzi im o "chudziaka". Ta plyta nie ma zadnych wlasciwosci nosnych to jest utwardzenie gruntu. Na fundamentach dookola idzie wieniec ze zbrojenia i to on spina wszystko zeby po zasypaniu piachem sie sciany nie porozlazily (przynajmniej u mnie tak bylo bo fundament dosc wysoki wyszedl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts