szumlasu 23.05.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witam mam pytanko ile wchodzi maxa na dom rododendron 6 i na scianki dzialowe i ile metrów kwadratowych jest scianek działowych i zewnetrznych z góry dziękuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meri 23.05.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Przesyłamy najnowsze zdjęcia z naszej budowy. Pozdrawiamy wszystkich budujących. pawlusp http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/NaszRodosek?authkey=Gv1sRgCMTHycnL1LWpngE# pozdawiam serdecznie. widze ze efekty pracy sa coraz bardiej widoczne, a schody napawde ladne. katowiczanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 24.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witamy wszystkich ponownie Marlena&Marcin dziięki za pomiar okno- chudziak, u nas jest 108 cm do bloczka fundamentowego i ... mamy kolejne pytanko dotyczące chudego betonu: chudziaka wylewamy na 10 cm , czy górny poziom wylewki pokrywa sie z poziomem bloczka fundamentowego czy wylewka wchodzi w fundament 5cm a reszta czyli pozostałe 5 cm "wchodzi" powyżej fundamentu? Mielismy pomiar okien i ustalalismy końcowy poziom podłogi, przyjęliśmy chudziaka równo z poziomem fundamentu a murarz mówi , że wylewka wchodzi na ścianę Napiszcie jak jest u was. Jestesmy na etapie rozliczania się z ekipą murująca, mierzymy , sprawdzamy i niestety sa mankamenty jak na każdej budowie, oby do naprawienia. Na frontowym balkonie pod spodem widać miajscami druty zbrojeniowe, na podciagach po zlikwidowanym słupie tez, kierownik mówi , że trzeba naprawić wylewki , co do wiązania nie ma uwag, to są małe niedolewki ale nas to denerwuje. Jesli ktoś z was miał podobny problem poradźcie jaką zaprawe zastosować. Z góry dzieki za sugestie i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 24.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witamy wszystkich ponownie Marlena&Marcin dziięki za pomiar okno- chudziak, u nas jest 108 cm do bloczka fundamentowego i ... mamy kolejne pytanko dotyczące chudego betonu: chudziaka wylewamy na 10 cm , czy górny poziom wylewki pokrywa sie z poziomem bloczka fundamentowego czy wylewka wchodzi w fundament 5cm a reszta czyli pozostałe 5 cm "wchodzi" powyżej fundamentu? Mielismy pomiar okien i ustalalismy końcowy poziom podłogi, przyjęliśmy chudziaka równo z poziomem fundamentu a murarz mówi , że wylewka wchodzi na ścianę Napiszcie jak jest u was. Jestesmy na etapie rozliczania się z ekipą murująca, mierzymy , sprawdzamy i niestety sa mankamenty jak na każdej budowie, oby do naprawienia. Na frontowym balkonie pod spodem widać miajscami druty zbrojeniowe, na podciagach po zlikwidowanym słupie tez, kierownik mówi , że trzeba naprawić wylewki , co do wiązania nie ma uwag, to są małe niedolewki ale nas to denerwuje. Jesli ktoś z was miał podobny problem poradźcie jaką zaprawe zastosować. Z góry dzieki za sugestie i rady My wylewaliśmy chudziak od razu po zasypaniu fundamentu (zrobiliśmy wcześniej kanalize stanu 0) więc jest równy z bloczkiem fundamentowym i ma dokładnie 10cm. Co do niedlolewek to nic nie poradzimy ponieważ takowych nie mamy. Pozdrawiamy M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 24.05.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Marlena&Marcin gratulujemy solidnej ekipy , u nas ogólnie też jest ok ale przed końcowym rozliczeniem chcemy aby ekipa zrobiła wszystkie korekty na szczęście nie są duże ale dla nas istotne. Jutro wyciągamy kanalizację a chudziaka zalewać nam będzie ekipa od posadzek, ta która nam muruje się do tego nie nadaje, budują dobrze i szybko ale to straszne flejtuchy więc po wymurowaniu kominów i poprawkach kończymy współpracę. Dzięki za informacje o chudziaku, wylejemy na poziomie fundamentu. Czy ktoś z budujących kładł na dach dachówkę ceramiczną Nelskamp? Jak ją oceniacie? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 25.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witamy ponownie Ciagle przerabiamy temat dachu i kominów. Nam murarz kazał kupić 940 cegieł klinkierowych na kominy duzo w porównaniu z Marlena&Marcin??? Dzis znowu dyskutowalismy na temat deskowania i dalej sie zastanawiamy Jaka folię dachową założyliście albo założycie , jezeli oczywiście nie deskujecie? Czekamy na wasze dachowe sugestie. Pozdrowienia dla wszystkich Witam, POniewaz wlasnie zakonczylem ten etap wiec do razu dziele sie informacjami - na kominy z projektu idzie niecala paleta klinkieru (na palecie jest cos kolo 400szt, zostalo jakies 15 sztuk). Do deskowania dachu poszlo 11m3 desek. Moj dom to rodo z podwojnym garazem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_78 25.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam,mam takie pytanie, jak macie wykończone szpalety w oknach dachowych w swoich rododendronach? -Czy kupiliście gotowe w sklepie czy robione? -Przeważnie robi się je z płyt G-K, tylko zastanawiam się czy jest to dobre rozwiązanie do łazienki, tam przecież jest duża wilgoć. -Czy ma ktoś je zrobione z płyty OSB, a później tynkowane? Ja u siebie skosy poddasza mam wylewane z betonu, zastanawiam się czy takei rozwiazanie u mnie nie byłoby lepsze- w jakim kształcie macie je zrobione, chodzi mi o dolną szpaletę, czy jest ona prostopadła do podłogi czy prostopadła do okna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 25.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam nam sie robi projekt małe przerubki i mam problem z kominem czy komin macie w kotłowni za garazem, czy w pokoju, amoze jets wpuszczoeny d sciane?? jak macei ten problem rozwiazany>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 26.05.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witam nam sie robi projekt małe przerubki i mam problem z kominem czy komin macie w kotłowni za garazem, czy w pokoju, amoze jets wpuszczoeny d sciane?? jak macei ten problem rozwiazany>?? a czy to czasem nie jest uzależnione od tego gdzie robisz kotłownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 26.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witam.My zrobilismy kotlownie za garazem a komin mamy w scianie i wystaje od strony kotlowni aby nie znieksztalcic pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 26.05.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 rogul my równiez mamy kotłownię na tyle garażu a komin w scianie, murowany, do kominka mamy systemowy. Wczoraj podczas wizyty kierownika okazało się , że powinniśmy zrobić dodatkowy komin wentylacyjny zasilajacy pralnię / dawna kotłownia/ i górna łazienkę, według niego tylko komin gwarantuje dobra wentylację, murujemy wiec trzeci komin. Marlena&Marcin klinkier już zamówiony wyszło 500 szt / Terca Cyberna karmelowo - kawowa /, dobralismy ja pod kolor okien . http://images46.fotosik.pl/132/f84d5fc35c963fb6.jpg Dzisiaj szczęśliwie wyprowadzono nam rury kanalizacyjne więc bedziemy mogli wylać chudy beton, ale najpierw niech skończy ekipa od murowania. Do końca tygodnia musimy zamówic dachówkę / na szczęście na polu boju zostały juz tylko dwie ... /, mamy pytanie... jaka folię polecacie na dach, mamy wyceny od 700zł po 2500 za Delta- Foxx firmy Dorken, zdecydujemy się raczej na te drugą podobno bardzo wysokiej jakości , rozwazamy jeszcze Icopal ciut tańsza a porównywalna jakościowo. Łączymy pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 26.05.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 dzisiejsze postępy http://images38.fotosik.pl/128/57cbfb830d1126b0.jpg dziewicze, pierwsze dachówki http://images50.fotosik.pl/132/c954f27a8e5c9d33.jpg http://images48.fotosik.pl/132/6ecf5f3abbf70c99.jpg Jeżeli chodzi o folię mamy Delta Vent S, kosztowała nas 1035 zł netto (225m2). Klinkierek ładny a w końcu jaka dachówka? Heh.. lepiej wybierać z dwóch a nie z tuzina Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 26.05.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Marlena&Marcin postępy suuper ... dzięki za informacje o folii , wnioskujemy ,że i u was zdecydowała jakość. Co do dachówki to damy znać decyzja zapadła po konsultacji z dekarzem / uff było ciężko / ale teraz trzeba się z nią przespać pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 26.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Marlena&Marcin klinkier już zamówiony wyszło 500 szt / Terca Cyberna karmelowo - kawowa /, dobralismy ja pod kolor okien . Brygida i Jarek kupiliście "dziurawki" klinkierowe czy cegłe pełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal i kasia 27.05.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam pytanie do budujących z Porothermu 25 P+W, czy dawaliście spoinę pionową między pióro i wpust czy tylko poziomą?? Dom będzie ocieplany styropianem. Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 27.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam pytanie do budujących z Porothermu 25 P+W, czy dawaliście spoinę pionową między pióro i wpust czy tylko poziomą?? Dom będzie ocieplany styropianem. Pozdrawiam wszystkich budujących U mnie bez spoin pionowych robili - jest P-W wiec nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Marlena&Marcin dzięki za pytanie o cegle, wiemy , że powinna być cegła pełna z dziurawki komin może przeciekać, zamawiając miałam nadzieje , że sprzedawca o tym wie ale okazuje się ,że jest dziurawka wiec jutro skorygujemy zamówienie. Wy budowaliście z pełnej czy dziurawki? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 27.05.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 tak chodiz mi o kotłownie za garazem.mugby mi ktos podesłac jak wyglonda ten komin w scianei??[email protected] chodzi mi co z wiencem?? z góry dizex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 27.05.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Marlena&Marcin dzięki za pytanie o cegle, wiemy , że powinna być cegła pełna z dziurawki komin może przeciekać, zamawiając miałam nadzieje , że sprzedawca o tym wie ale okazuje się ,że jest dziurawka wiec jutro skorygujemy zamówienie. Wy budowaliście z pełnej czy dziurawki? pozdrawiamy U mnie komin jest z klinkieru dziurawki i nie wiem za bardzo gdzie n ma przeciekac(?). Pelna mozna dac na wykonczenie na gore jesli nie bedziecie obrabiac blacha, u mnie na dachu jest blacha i dekarz od razu szczyt komina wykancza blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 28.05.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Wystarczy, że wykruszy Ci się zaprawa lub będzie gdzieś nieszczelna i komin zacznie przeciekać. Wiadomo, komin jest na lata więc wykruszenie się zaprawy jest bardzooo możliwe. My zrobiliśmy z cegły pełnej. Tak nam każdy doradzał. Kilka złoty drożej a pewniejszy komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts