aLien01 06.06.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Ja planuje dachówkę ceramiczną Robena - brązowa, okna dachowe jeszcze nie wiem ale chyba będzie Velux z klamką u góry. Ruszam w lipcu aLien jaki kolor okien planujesz, białe??? Chodzi o kolor okien w domku, nie dachowych. Michał i Magda planuje okna z PCV w kolorze orzech lub coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 06.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Brygida i Jarek śliczne dzięki za miłe słowa i oby się sprawdziły, z moich wyliczeń wynika że damy radę . Danusias25 tak zlikwidowałem jedne drzwi balkonowe w sypialni, stwierdziłem że po co mi dwoje drzwi i to obok siebie, może nie jest to już takie ładne jak w projekcie ale na pewno bardziej praktyczne. Jeżeli chodzi o dół to przesunąłem okno ale w gabinecie a nie w salonie, gdyż ja nie razygnuję z tego pomieszczenia tylko je zmniejszam, dlatego przesunąłem je na maxa jak się dało w stronę garażu. Pozdrowionka, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 06.06.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Przed nami właśnie wybór dachówki, ciężka sprawa wybrać dachówkę, okna, klinkier na kominy tak, żeby wszystko ładnie ze sobą współgrało. Pochwalcie się swoimi wyborami, jaka dachówka, jakie okna (dachowe i do całego domku), jakie orynnowanie. Pozdrawiamy serdecznie, Magda&Michał Wybraliśmy dachówkę S czerwoną, klinkier czerwony, okna dachowe Velux (duże) z górnym uchwytem, rynny białe, okna drewniane białe ze szprosami ramkowymi otwieranymi - czyli kolorystyka jak w projekcie Witamy po długiej nieobecności. W tym tygodniu Panowie dekarze zakończyli nam następny etap budowy naszego Rodosa czyli mówiąc prosto z mostu dachu. Wyszedł nam naprawdę super . Dachówka Robena kolor miedziany, okna Roto i brązowe rynny z PVC firmy Galeco całość komponuje się super . Teraz przyszedł czas na okna - zamówione 4 tygodnie temu u Majewskiego, kolor złoty dąb, brama garażowa przychodzi w następnym tygodniu firmy Hormann. To narazie tyle. Po waszych postach na forum widzę, że aż kipi od nawału pracy na budowach. Pozdrawiamy wszystkich budujących pawlusp http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/03062009R?authkey=Gv1sRgCN7au5jpkKTyOw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusias25 06.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Pawlusp Przepiękny dach dokładnie o talkim ciepłym kolorze marzę Mam prosbę do tych, którzy już mieszkają, zwłaszcza do Remle, Wiolci12....; jak się mieszka w domku? Czy jest coś, co byście zmienili? Np ilość okien, ścianki działowe, jak się użytkuje kuchnię, czy salon nie jest zbyt mały lub - po powiękzeniu- nieustawny?(jakoś daleko mi w nim do TV). Byłoby to bardzo pomocne dla wszystkich budujących. Z góry składam serdeczne Bóg zapłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 06.06.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 pawluspdach rzeczywiscie ładny, my tez zdecydowaliśmy się na podobny kolor a kotek na daszku ... cokolwiek tam robi wygląda na porzadnego domowego kota Zakładacie Hormana my chyba tez zdecydujemy sie na brame z tej firmy segmentową z napedem ... podajcie proszę cene z montażem. pozdrawiamy wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 07.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 pawluspdach rzeczywiscie ładny, my tez zdecydowaliśmy się na podobny kolor a kotek na daszku ... cokolwiek tam robi wygląda na porzadnego domowego kota Zakładacie Hormana my chyba tez zdecydujemy sie na brame z tej firmy segmentową z napedem ... podajcie proszę cene z montażem. pozdrawiamy wszystkich Brygida i Jarek Cena wyjściowa była 4250 po negocjacjach wyszło 3900 wraz z montażem. Brama segmentowa LPU 40 ( ocieplenie 42 mm) napęd ProMatic w tym jeden pilot z czujnikiem na przeszkody. pozdrawiam, pawlus http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/03062009R?authkey=Gv1sRgCN7au5jpkKTyOw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 07.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 pawlusp widzielismy że macie wylane okragłe schody wejsciowe, my również wylewamy takie schody, mamy tez zaokrąglone balkony. Mamy pytanko: czy uwzglednialiście kształt schodów przy adaptacji projektu? Pomysł na zaokraglone balkony i schody zrodził sie kiedy już mielismy pozwolenie na budowę, nasz kierownik zgodził się na balkony ale co do schodów to powiedział , że na odbiór powinny być jak w planie no chyba , że geodeta z którym współpracujemy przymknie oko na ich kształt przy nanoszeniu budynku na mapę. My chcemy schody wylać razem z tarasem i koniecznie okragłe. A teraz pytania z innej beczki . Mamy prośbe do tych , którzy zdecydowali sie na kominek / czyli pewnie do wszystkich / . czy wyprowadzaliście w posadzce rurę doprowadzajaca z zewnatrz powietrze do kominka, nam zwrócił na to uwage hydraulik, twierdzi , że to warunek dobrego spalania i braku dymu i sadzy w mieszkaniu.Czy coś wiecie na ten temat? I jeszcze jedno "kominowe" pytanie: mamy skończone kominy, jeden od kominka jest systemowy z wkładem ceramicznym, ale ten od pieca mamy murowany- kiedy nalezy założyc wkład ze stali i czy musimy juz teraz wybrac piec / hydraulik stwierdzł , że wkład zalezy od rodzaju pieca, my zdecydowanie kupimy piec na ekogroszek z możliwościa spalania miału i zainstalujemy kolektory na dachu , zastanawiamy się nad automatycznym piecem Futura Econo 25kW lub EKO-KWP 25 KELLER. Przy jednym z tych pieców wkład podobno jest zbędny. Czekamy na wasze sugestie i uwagi- pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koprad 08.06.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 pawluspdach rzeczywiscie ładny, my tez zdecydowaliśmy się na podobny kolor a kotek na daszku ... cokolwiek tam robi wygląda na porzadnego domowego kota Zakładacie Hormana my chyba tez zdecydujemy sie na brame z tej firmy segmentową z napedem ... podajcie proszę cene z montażem. pozdrawiamy wszystkich Brygida i Jarek Cena wyjściowa była 4250 po negocjacjach wyszło 3900 wraz z montażem. Brama segmentowa LPU 40 ( ocieplenie 42 mm) napęd ProMatic w tym jeden pilot z czujnikiem na przeszkody. pozdrawiam, pawlus http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/03062009R?authkey=Gv1sRgCN7au5jpkKTyOw# jaką masz dachówkę? ładnie prezentuje sie na fotkch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 08.06.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Cecil, Marlena&Marcin dziękuję za oświecenie Ale ponawiam swoją prośbę do osób które już wybudowały domek...chodzi mi o rodo 6 z dwoma garażami, ile Was to wyniosło?? . Pewnie w 150 tys się nie zmieszczę :/ ( oczywiscie stan surowy zamknięty) Mnie SS dwustanowiskowego Rodo z przykryciem blacha + okna dachowe + podlaczenie mediow wynioslo deko ponad 160tys... a tak jak pewnie wiekszosc zakladalem duuuzo mniej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkab50 08.06.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam wszystkich zaurocoznych RODO 6. Jesteśmy z mężem na etapie wybierania projektu i jesteśmy przekonani do niego na 99,9%. szukam osób budujących w okolicach Wrocławia mogących pokazać swój domek w realu.Pozdrawiam Wszytkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metii 08.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Pawlusp Przepiękny dach dokładnie o talkim ciepłym kolorze marzę Mam prosbę do tych, którzy już mieszkają, zwłaszcza do Remle, Wiolci12....; jak się mieszka w domku? Czy jest coś, co byście zmienili? Np ilość okien, ścianki działowe, jak się użytkuje kuchnię, czy salon nie jest zbyt mały lub - po powiękzeniu- nieustawny?(jakoś daleko mi w nim do TV). Byłoby to bardzo pomocne dla wszystkich budujących. Z góry składam serdeczne Bóg zapłać Przychylam się do prośby Danusias25. Opinie osób mieszkających już w Rodo 6 znacznie ułatwiłyby nam budującym podęcie wielu decyzji, nad którymi wciąż się zastanawiamy:D Także nie zostawiajcie nas w tej niewiedzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 08.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A teraz pytania z innej beczki . Mamy prośbe do tych , którzy zdecydowali sie na kominek / czyli pewnie do wszystkich / . czy wyprowadzaliście w posadzce rurę doprowadzajaca z zewnatrz powietrze do kominka, nam zwrócił na to uwage hydraulik, twierdzi , że to warunek dobrego spalania i braku dymu i sadzy w mieszkaniu.Czy coś wiecie na ten temat? Czekamy na wasze sugestie i uwagi- pozdrawiamy U siebie stosowałem rurę kanalizacyjna 110 i tak jakoś wyszło, że wyprowadziłem ja na ścianę z wykuszem. Również słyszałem od wielu osób o konieczności doprowadzenia powietrza w celu lepszego funkcjonowania kominka (nie zastanawiałem się długo - po prostu zrobiłem/ no dobrze murarze zrobili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia19 08.06.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Z czego planujecie podbitkę płyta OSB czy boazeria? Jaki szacujecie koszt za całość materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 08.06.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 czy można bez konsekwencji powiększyć dom choć o pół metra, na długość? czy powstaną konsekwencje podczas odbioru przez architekta gotowego domu? robił ktoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 08.06.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Brygida i Jarek jaką masz dachówkę? ładnie prezentuje sie na fotkch koprad Witam, Dachówka Robena kolor miedź. Pozdrawiam, pawlus[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 08.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A teraz pytania z innej beczki . Mamy prośbe do tych , którzy zdecydowali sie na kominek / czyli pewnie do wszystkich / . czy wyprowadzaliście w posadzce rurę doprowadzajaca z zewnatrz powietrze do kominka, nam zwrócił na to uwage hydraulik, twierdzi , że to warunek dobrego spalania i braku dymu i sadzy w mieszkaniu.Czy coś wiecie na ten temat? Czekamy na wasze sugestie i uwagi- pozdrawiamy U siebie stosowałem rurę kanalizacyjna 110 i tak jakoś wyszło, że wyprowadziłem ja na ścianę z wykuszem. Również słyszałem od wielu osób o konieczności doprowadzenia powietrza w celu lepszego funkcjonowania kominka (nie zastanawiałem się długo - po prostu zrobiłem/ no dobrze murarze zrobili ) Ja też mam rurę 110, jest to konieczność czyli doprowadzenie powietrza do kominka lub inaczej cug jak kto woli i chyba tak sie pisze, bez tego zadymienie i słabe spalanie na 100%, u mnie wylot bedzie koło schodów wejściowych, jak naj mniej widoczny. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 08.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 mWilQ i arekdm dzięki za odpowiedz , czy te rurę do kominka kładzie się przed zalaniem chudego betonu? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 08.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam wszystkich zaurocoznych RODO 6. Jesteśmy z mężem na etapie wybierania projektu i jesteśmy przekonani do niego na 99,9%. szukam osób budujących w okolicach Wrocławia mogących pokazać swój domek w realu. Pozdrawiam Wszytkich Jeżeli nie za daleko to zapraszam do Jeleniej Góry, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 08.06.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 czy można bez konsekwencji powiększyć dom choć o pół metra, na długość? czy powstaną konsekwencje podczas odbioru przez architekta gotowego domu? robił ktoś tak? Bez konsekwencji na pewno nie, takie zmiany trzeba nanosić na etapie adaptacji projektu przez architekta, przed pozwoleniem na budowę, chyba że ma się znajomego inspektora nadzoru który zapomni na przykład zmierzyć jedną ścianę , ale na to bym nie liczył, jest to samowola bydowlana czyli mega kary i rozbieranie budynku. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekdm 08.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 mWilQ i arekdm dzięki za odpowiedz , czy te rurę do kominka kładzie się przed zalaniem chudego betonu? Pozdrawiamy Witam Brygida i Jarek. Oczywiście że tak, ona ma być całkowicie nie widoczna gdzieś daleko pod posadzką i tylko wyjście koło kominka i na zewnątrz, najlepiej od zawietrznej strony. Pozdrowionka, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts