Cecil 27.08.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A jeszcze jedno, wydaje mi się, że w Creatonie Premion dachówki są powlekane kolorem na końcu, dachówka pod spodem ma kolor ciemny brąz. W Robenie spód dachówki jest rudy, a tylko na wierzchu jest powierzchnia antracyt, więc przy przycinaniu dachówek boki trzeba malować. A w razie gradu lub uszkodzeń dachówek mogą powstać odpryski - i to jest wada. Sprawdzę dziś cenę Ceratona - mam nadzieję, że mnie pozytywnie zaskoczy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 27.08.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A jeszcze jedno, wydaje mi się, że w Creatonie Premion dachówki są powlekane kolorem na końcu, dachówka pod spodem ma kolor ciemny brąz. W Robenie spód dachówki jest rudy, a tylko na wierzchu jest powierzchnia antracyt, więc przy przycinaniu dachówek boki trzeba malować. A w razie gradu lub uszkodzeń dachówek mogą powstać odpryski - i to jest wada. Sprawdzę dziś cenę Ceratona - mam nadzieję, że mnie pozytywnie zaskoczy! Pozdrawiam Mamy na dachu 2 miejsca, gdzie widoczne jest przycięcie dachówki i tam dekarz poradził nam, żeby przemalować to lakierobejcą. Nie jest to super widoczne, ale ja się czepiam szczegółów. Jeżeli chodzi o ewentualne uszkodzenia podczas np. gradu, to o to się nie martwię. Dekarze bardzo chwalili wytrzymałość tej dachówki. W całym transporcie tylko 2 były uszkodzone, mówili, że jak robili Robena to chodząc po dachu niektóre łamały się pod ich ciężarem, nam nie pękła żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.08.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.08.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 27.08.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 aLien01 a co z oknami? mi zaproponowano okpol cena niższa, a jeśli chodzi o jakość to są różne opinie. Veluxy masz w podstawowej wersji czy jakieś dodatkowe opcje wybraliście?? No właśnie miałam zapytać o ten Okpol. Okienka sporo tańsze od veluxa czy fakro. Czy ktos może sie wypowiedzieć na temat jakosci. Malo informacji i niewiele opinii na necie. Ja pierwsze słyszę. We wszystkich hurtowniach w których byliśmy do wyboru były Velux, Fakro i Roto. A jakie okna wybieracie do domu??? Słyszeliście coś o oknach Dobroplast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.08.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja zastanawiam sie nad oknami Aluplast seria Ideal 7000 profil 6-komorowy białe pcv , jakies cieple ramki, itd itp. Koszt z montażem ok. 12.700 brutto. Myslałam nad Oknoplastem ale cena mnie zwaliła z nog. Mam jeszcze kilka ofert na okna białe pcv wahaja sie one od 11000 do 18000 brutto. Proszę o wypowiedzi nt okien z Aluplast. Ja najprawdopodobniej będę zamawiał okna AVANTE koszt z montażem około 15.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 27.08.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja zastanawiam sie nad oknami Aluplast seria Ideal 7000 profil 6-komorowy białe pcv , jakies cieple ramki, itd itp. Koszt z montażem ok. 12.700 brutto. Myslałam nad Oknoplastem ale cena mnie zwaliła z nog. Mam jeszcze kilka ofert na okna białe pcv wahaja sie one od 11000 do 18000 brutto. Proszę o wypowiedzi nt okien z Aluplast. Gdyby chodziło o Oknoplast, to nie miałabym wątpliwości, ale chodzi o DOBROplast. Słyszałam o nich skrajne opinie, więc chyba nie zaryzykujemy. O Aluplaście się niestety nie wypowiem, chociaż wiem, że Dobroplast produkował kiedyś okna na ich profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 27.08.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A nam udało się wybrać bramę garażową, nie będziemy orginalni.. jest Hormann Reno Matic (ocieplona, biala, typ M, Promatic K, +IT1) Umowa podpisana teraz tylko czekać na montaż ps. TAR .. Odnośnie okien..może warto wydać kilka złoty więcej i mieć coś pewnego niż przyoszczędzic i mieć okna no name? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 27.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Proszę o wypowiedzi nt okien z Aluplast. http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=7399 http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=1&t=12762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.08.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witamy wszystkich TAR my mamy Oknoplast platinum,urzekł nas kolor amarena ale i solidność wykonania / całość z montażem ok. 19 800 /, cztery skrzydła miały drobne wady /rysy/ z reklamacja nie było problemu, montaz profesjonalny. Jesli chodzi o Aluplast to robi na nim okna Rąbień, wycenialiśmy ich okna w kolorze złotego dębu / ok. 15tyś. z montazem/ ale nie chcieli słyszeć o oknach balkonowych niedzielonych, tzn. firma nie udziela na nie gwarancji.U nas w regionie łódzkim te okna sa bardzo popularne i maja niezłą opinię. Marlena&Marcin my też myślimy o bramie segmentowej Hormann, podobno maja lepsze napedy niz Wisniowski. Jaki macie wymiar bramy i ile was ona kosztowała / lub będzie kosztować / z napedem i montażem? Jaką macie wysokość między sufitem a krawedzia nadprożą, z prospektu wynika , że musi być min. 35 cm u nas jest mniej. My póki co zabijamy brame deskami podobnie jak drzwi i zaczynamy instalacje elektryczną a potem drenaż wokół domu z kanałem burzowym / mamy glinasty grunt a dom stoi blisko drogi asfaltowej , która teraz jest modernizowana i gmina podniosła sobie drogę o 12 cm całe szczęście , że jestesmy przy rowie melioracyjnym to zrobimy drenaż i odprowadzenie wody do zbiornika i rowu, nasz punkt 0 to juz przeszłość, inni mieszkańcy sa w duzo gorszej sytuacji. Mamy pytanko odnośnie pradu: czekamy na podłączenie pradu do domu, mamy magiczna skrzynkę i złożylismy papiery o licznik , elektryk wkopał kabel i wyprowadził go na ściane w garazu... ile płaciliście za podłączenie licznika i pociagniecie pradu do domu z założeniem pionu / nam facet powiedział 1300zł /. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia19 28.08.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 My zdecydowaliśmy się na bramę Wurtman, cena lepsza niż Horrmana czy Wiśniowskiego, mamy ją od zeszłego roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. http://www.remex.biz/bramy_garazowe,modele_paneli.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.08.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) ...... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 28.08.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Brygida i Jarek Skorzystaliśmy z promocji i cena bramy to 3892zł cena za komplet z przyciskiem IT1 i montażem. brama ma wymiar 2360x2125 Wysokość między sufitem a nadprożem - nie mam pojęcia może drugie M. będzie wiedzieć.. (ale czy to ważne?) U nas był facet, zmierzył i powiedział co będzie dobre nie chcieliśmy liczyć na nasz brak wiedzy na temat montowania bram i skorzystaliśmy od A do Z z firmy. Brama będzie montowana w październiku.. niestety dopiero pod koniec września będziemy mieć robione tynki więc trzeba poczekać. Na prąd docelowy niestety musimy poczekać więc nawet nie orientuję się ile co kosztuje(orientacyjnie mają czas jeszcze rok - TAR masz super że tak szybko Wam podłączyli ) Jeżeli chodzi o instalację elektryczną, wodną, kan. i podłogówkę w domu ponieśliśmy tylko koszty materiału i stratę czasu wolnego - mąż zrobił wszystko sam.. troszkę to trwa no ale.. troszkę kasy zostało - wyda się na coś innego Robicie drenaż w powodu gliny my natomiast mam podłożę mocno piaszczyste-przepuszczalne i jak nie popada przez kilka dni to w ogrodzie pustynia.. mamy pomysł by zakopać zbiornik na deszczówkę i doprowadzić do niej z ryn rury (szczególnie, że mamy lekki spad od ogrodu w stronę domu i jak mocniej popada to woda gromadzi się od frontu) by tam magazynować wodę do podlewania ogrodu (system pompa-natrysk). Jak na razie jesteśmy na etapie planów ale będzie trzeba za to się mocno wziąść .... może ktoś coś takiego robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.08.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) ...... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 28.08.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witamy wszystkich TAR my mamy Oknoplast platinum,urzekł nas kolor amarena ale i solidność wykonania / całość z montażem ok. 19 800 /, cztery skrzydła miały drobne wady /rysy/ z reklamacja nie było problemu, montaz profesjonalny. Jesli chodzi o Aluplast to robi na nim okna Rąbień, wycenialiśmy ich okna w kolorze złotego dębu / ok. 15tyś. z montazem/ ale nie chcieli słyszeć o oknach balkonowych niedzielonych, tzn. firma nie udziela na nie gwarancji.U nas w regionie łódzkim te okna sa bardzo popularne i maja niezłą opinię. Marlena&Marcin my też myślimy o bramie segmentowej Hormann, podobno maja lepsze napedy niz Wisniowski. Jaki macie wymiar bramy i ile was ona kosztowała / lub będzie kosztować / z napedem i montażem? Jaką macie wysokość między sufitem a krawedzia nadprożą, z prospektu wynika , że musi być min. 35 cm u nas jest mniej. My póki co zabijamy brame deskami podobnie jak drzwi i zaczynamy instalacje elektryczną a potem drenaż wokół domu z kanałem burzowym / mamy glinasty grunt a dom stoi blisko drogi asfaltowej , która teraz jest modernizowana i gmina podniosła sobie drogę o 12 cm całe szczęście , że jestesmy przy rowie melioracyjnym to zrobimy drenaż i odprowadzenie wody do zbiornika i rowu, nasz punkt 0 to juz przeszłość, inni mieszkańcy sa w duzo gorszej sytuacji. Mamy pytanko odnośnie pradu: czekamy na podłączenie pradu do domu, mamy magiczna skrzynkę i złożylismy papiery o licznik , elektryk wkopał kabel i wyprowadził go na ściane w garazu... ile płaciliście za podłączenie licznika i pociagniecie pradu do domu z założeniem pionu / nam facet powiedział 1300zł /. Pozdrawiamy Hejka. Co do nadproza garazu temat byl juz poruszany gdzies na poczatku tego forum. Wlasnie tu dali ciala projektanci naszego rodiego. Ale jest opisane jak ludzie sobie z tym poradzili. Nasz Bob to wyłapał i w porę zwiększył przestrzeń nadproża tak, aby można było zamontować instalacje do gramy. A ja szukam ciągle tych postów o źle zaprojektowanej więźbie w Rodo 6 i nie mogę znaleźć. Jak ktoś może mi pomóc to będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 28.08.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Tar, Brygida nie wiem o co chodzi z tym nadprożem... u nas nikt nie wspominał o jakiś problemach nawet wczoraj jak był facet od bram.. wydaje mi sie że Jacek (nasz wykonawca) poprawił to podczas budowy.. a wiele razy były od niego telefony że można coś lepiej zrobić... a jak nie wiedzieliśmy o co chodzi to prosiliśmy by zrobił tak jak uważa w końcu to on jest od budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta84_podkarpacie 28.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ponawiam prośbę o przesłanie kosztorysu na maila [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) ...... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.08.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ponawiam prośbę o przesłanie kosztorysu na maila [email protected]. Właśnie wysłałem. To miał być kosztorys dla banku tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts