MarlenaMarcin 31.08.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witam serdecznie!! wkrótce będę tu zapewne częstym gościem, jeśli tylko krakowska architektura spojrzy łaskawym okiem na nasze starania o WZ... Mam pytanko do Wszystkich budujących Rodo 6 Z GABINETEM: czytałam opinie ludzi, którzy z niego zrezygnowali i byli zadowoleni - a czy jest ktoś, kto zostawił sobie gabinet i również jest zadowolony? jak wrażenia jeśli chodzi o wielkość salonu? boję się, że będzie trochę klaustrofobiczny, ale dodatkowy pokój na parterze także by mi się przydał... wszelkie rady mile widziane pozdrawiam Wszystkich Walczących!! My zostawiliśmy gabinet, uważam że pomieszczenie spełni swoją rolę - czyli naszego biura. Nie jest to wielkie pomieszczenie ale spokojnie zmieści się zabudowa w L i dwa biurka. Salon w orginale nie jest duży u nas jest to pokój dzienny do odpoczynku i popołudniowej kawki aranżacje archonu idealnie odzwierciedlają wielkość pomieszczen i to co się w nich zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 31.08.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 TAR my chcemy założyć kolektory na dachu nad garażem od południowej strony, teraz będziemy robić tylko instalacje ze zbiornikiem / zbiornik będzie na strychu /, kolektory założymy później , 2 panele zupełnie wystarczą. angela82 my tez raczej wymienimy ta dachówkę, tak będzie chyba prościej i estetyczniej. Mamy jeszcze jedno pytanko: ile wasz hydraulik wziął za tzw. punkt przy instalacji wod.-kanalizacyjnej? / mamy ofertę 120zł /. pozdrawiamy nie mielśmy pkt. tylko umówiliśmy się za całość - do tej pory zrobił nam wode-obie łazienki-dolna-umywalka, geberit,prysznic,łaienka górna-2 umywalki, geberit,wanna, kuchnia zlew+zmywarka,kotłownia gazowa-pralka,umywalka, do pokou nad garażem wyciągnął wodę i kanalizację -tak pod pralke,gdybym tam pralnie zrobiła, kanalizację-tak samo jak woda. 1 pion wychodzi nad dach-od WC, a do kuchni założony jest napowietrzacz na strychu. ponad to połączył nam w miedzi 2 piece-gazowy i na paliwo stałe (kotłownia za garażem) i zamontował 3 skrzynki rozdzielcze do centralnego (2-do grzejników i 1 do podłogówki). w sumie wziął 2500zł za pkt.centralnego ma wziąść 60 zł od grzejnika i 30zł/m2 podłogówki, a obimy ją na całym parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 01.09.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 A ile idzie m2 podpitki na dach? I jakie macie ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.09.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 A ile idzie m2 podpitki na dach? I jakie macie ceny?? Jeśli podbitki idzie tyle co nadbitki to u mnie wyszło 90m2 po 25zł za m2 (25mm panel). Rekuperacja Czy mając wybudowane kominy z kanałami wentylacyjnymi (grawitacyjne) i z kominkiem w salonie jest jeszcze możliwość zastosowania rekuperatora? Ewentualnie z jakimi zmianami i kosztami się to wiąże? Czy ktoś w temacie mógłby podesłać na mojego maila projekt wentylacji mechanicznej? Domek rodo z 1 garażem. W planach pompa ciepła z wymiennikiem z powietrza oraz kominek w salonie jako alternatywa. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 01.09.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 TYNKI-policzyli nam 642m2-gipsowe cały dom 21zł/m2. Jestśsmy zadowoleni. Czy ktos z WAS montuje piec co KOSTRZEWA, jeśli tak to czy jest ok?czy jesteście z niegio zadowoleni. My jesteśmy na niego zdecydowani ale kosztuje też nieźle wiolmar możesz podać czy Twoje rodo to rodo6 z 1 garażem czy dwoma? i sufity również? ja mam wyliczone 490m2-rodo6 z 1 garażem, bez sufitów i bez gabinetu. troszkę za duuuużo wg.mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.09.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 a firmy zajmujące się tynkami liczą metraż uwzględniając okna i drzwi balkonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 01.09.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 TYNKI-policzyli nam 642m2-gipsowe cały dom 21zł/m2. Jestśsmy zadowoleni. Czy ktos z WAS montuje piec co KOSTRZEWA, jeśli tak to czy jest ok?czy jesteście z niegio zadowoleni. My jesteśmy na niego zdecydowani ale kosztuje też nieźle wiolmar możesz podać czy Twoje rodo to rodo6 z 1 garażem czy dwoma? i sufity również? ja mam wyliczone 490m2-rodo6 z 1 garażem, bez sufitów i bez gabinetu. troszkę za duuuużo wg.mnie u nas wyliczyli lekko ponad 250m2 za sam dół bez sufitów + 2 ściany w garażu i klatka schodowa rodo 6 + 1 garaż projekt jak w orginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 01.09.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam Proszę o cenę na robociznę na podprzybitkę wykonaną z drzewaMajster zaśpiewał 60zł za m2 położenia podprzybitki z malowaniem drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 01.09.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam Proszę o cenę na robociznę na podprzybitkę wykonaną z drzewa Majster zaśpiewał 60zł za m2 położenia podprzybitki z malowaniem drzewa. A czym jest podprzybitka??? Rozumiem, że chodzi o boazerię pod krokwiami, czyli tzw. podbitkę??? My robiliśmy rzeźbione krokwie, na które nabiliali boazerię, więc problem odpadł, ale gdybyśmy zdecydowali się na podbitkę to mieliśmy płacić 40zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.09.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam Dla wszystkich którzy chcą obejrzeć filmik z budowy Rodo6 G2 zapraszam na Youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 02.09.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam Dla wszystkich którzy chcą obejrzeć filmik z budowy Rodo6 G2 zapraszam na Youtube filmik oskarowy Bafrzo fajny pomysł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.09.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam Dla wszystkich którzy chcą obejrzeć filmik z budowy Rodo6 G2 zapraszam na Youtube filmik oskarowy Bafrzo fajny pomysł. Pozdrawiam Dzięki postaram się udostępniać w miarę postępów na budowie więcej filmików oczywiście jeśli będziecie chcieli je oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 02.09.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Wprawdzie nie filmik, ale zdjęcia. Nasz Rodosik już z dachówką, od strony ogrodu: http://lh6.ggpht.com/_JE4Mowne5gA/Sp2QGbJDPWI/AAAAAAAAAM0/iXUYmci7CWg/s640/P1010059.JPG Rzeźbione końcówki krokwi: http://lh6.ggpht.com/_JE4Mowne5gA/Sp2QPD1QNAI/AAAAAAAAANE/TJHNCAgyJiA/s640/P1010063.JPG I od frontu: http://lh5.ggpht.com/_JE4Mowne5gA/Sp2Q9sgdrQI/AAAAAAAAANs/dbGHwS1V57w/s640/P1010071.JPG Teraz przed nami wybór okien, czekamy na wyceny i w przyszłym tygodniu chcemy podpisać umowę. Dzisiaj przyjeżdżają na budowę kręgi, kopiemy studnie do odbioru deszczówki. Będzie czym podlewać ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 02.09.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Michał i Magda kolor dachówki przepiękny! MAm nadzieje, że mój roben będzie też taki piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 02.09.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Michał i Magda czy z tyłu domu nie będzie balkonu tylko okna balkonowe? jak to rozwiązujecie? jakieś mini balustradki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 02.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Cecil dzięki, zachorowałam na antracytową dachówkę i dopięłam swego Magdalena P powiem szczerze, że jeszcze o tym nie myśleliśmy, ale najprawdopodobniej będzie tzw. balkon francuski czyt. rzygownik . Czyli po prostu poziome barierki, pewnie drewniane pod kolor krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.09.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Marlena i Marcin pytanko, czy mozecie mi podac wysokość okien (tych zamiennych okien balkonowych). Szerokości zostały jak w oryginale drzwi balkonowe (110 cm), a wysokości: okna nad wykuszem 120cm okno od ogrodu 130cm Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.09.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Marlena i Marcin pytanko, czy mozecie mi podac wysokość okien (tych zamiennych okien balkonowych). Szerokości zostały jak w oryginale drzwi balkonowe (110 cm), a wysokości: okna nad wykuszem 120cm okno od ogrodu 130cm Marcin Dzieki. Ja planuje wstawic 110 x 150 i sie zastanawiam czy nie beda za wysokie. Nie zmieszczą się takie (też wcześniej takie chcieliśmy). U góry masz wieniec zalany który wszystko trzyma.. no chyba, że chcesz okna zaczynające się na wysokości kolan? Ten wymiar co mamy jest maksymalny, który się zmieści .. ps. w sobotę cały dzień jesteśmy na budowie .. jeżeli chcecie zobaczyć jak prezentują się zmniejszone okna to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts