Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja mam gorąca prośbę do osób które mają już obudowany kominek.. czy możecie pochwalić się fotkami? Na dniach będziemy robić obudowę i nie wiem czy będzie pasować z ramką czy lepiej w stylu nowoczesnym. Ten kominek w przejściu jakiś taki nietrafiony jest, no ale cóż..

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam budujących dom w rododendronach 6 !

Po długich przemyśleniach zdecydowaliśmy się na budowę

domu w rododendronach 6 (2G) . Projekt właśnie zakupiony .

Przymierzamy się do wprowadzenia kilku zmian aby dostosować projekt do warunków zabudowy .

Chcemy zlikwidować wykusz i znajdujący się nad nim balkon , podobnie balkon od strony ogrodowej. Planujemy za to poszerzyć dom od strony likwidowanego wykuszu ( ma on 90 cm) o 70 cm , oraz wydłużyć głębokość domu i garażu po 0,5 m z przodu i tyłu .

Zmiany te mają na celu powiększenie powierzchni kuchni poprzez dodanie dodatkowej powierzchni oraz przesunięcie granicy kuchni salon zależnie od usytuowania okien na wysokości byłego wykuszu.

Czy ktoś robił podobne adaptacje ?

Jeśli te tematy były już poruszane na forum to przepraszam za powtórzenia pytań , ale dopiero czytam posty .

Czy ktoś budujący ten piękny domek w okolicy Szczecina lub Gorzowa mógłby się pochwalić i pokazać swoją budowę ?

pozdrawiam

Kochani, pomozcie. Ile moze kosztować mb ogrodzenia z siatki. Niestety zamiast budowac dom, najpierw musimy zrobic ogrodzenie. I to przez kogo?!? Przez ..... sasiada, oj nie udał nam sie. Długo by pisac co wyczynia ale fakt faktem musimy sie ogrodzic i to juz. Prosze o jakies info.

A miało byc tak pieknie :( :( :(

Hej, kupowałem słupki powlekane PCV i siatkę w Wiślinie. Ceny korzystne. Jak chcesz namiary to Ci przyślę.

Marcin

Witam wszystkich sympatyków RODKA.

Od jakiegoś czasu obserwuję forum. Ale dopiero teraz odważyłam się napisac. Obecnie mój domek ukończył stan "zerowy" tj.zalane mamy fundamenty. I zaczynamy stawiac ściany. No i zaczynają się wątpliwości czy może coś jeszcze zmienic i td.... Mam ogromą prośbę czy ktoś zbudował ten dom w okolicach Częstochowy i czy pozwoliłby go mi pokazac w realu. Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję.

Witam

Chcialbym zapytac tych ktorzy na dole robia jesem wielki salon gdzie zamierzacie dac TV, podobnie jak remle?

Ja planuje podobnie jak Remle

Mam prośbę możecie pokazać swoje łazienki oczywiście Ci co maja je już zrobione :) Szukam inspiracji. W przyszłym tygodniu jestem umówiony na projekt łazienek to ze swojej strony obiecuje, że się podzielę :)

Witam

Chcialbym zapytac tych ktorzy na dole robia jesem wielki salon gdzie zamierzacie dac TV, podobnie jak remle?

a nie wydaje Wam się ta odległość zbyt duża jak na oglądanie tv?

U mnie w kącie między wykuszem, a drzwiami na ogród będzie narożna szafka z witrynką, a miejsce siedzące z małym stolikiem i tv chcę zrobić między oknem a schodami. Przy taki rozwiązaniu nie wszyscy mogą się nacieszyć widokiem rozpalonego kominka (jak już wcześniej zostało wspomniane, jakoś tak niefortunnie go umieścili - no cóż), ale za to nikt się nie zabije o graty stojące na środku salonu np próbując wyjść na taras.

Z drugiej strony po wybudowaniu parteru nie mogłem sobie wyobrazić jak zmieścić stół jadalny i zaraz obok jakiś narożnik ze stolikiem. Troszkę za mało miejsca na te wszystkie mebelki.

Patrząc jeszcze z innej strony, to prawie całe życie mieszkałem w pokoju 4x2m w którym miałem spanie, szafę ubraniową, stojącą szafkę na książki, dwa biurka i zestaw stereo o sporych gabarytach. Czasem wpadało do mnie po 8-10 osób i mimo że wszyscy czuli się jak w puszce konserwowej to się funkcjonowało :D

Jak macie jakieś ciekawe zdjęcia to wklejajcie. Chciałbym być już na etapie zabawy w środku domku :D

Kochani, pomozcie. Ile moze kosztować mb ogrodzenia z siatki. Niestety zamiast budowac dom, najpierw musimy zrobic ogrodzenie. I to przez kogo?!? Przez ..... sasiada, oj nie udał nam sie. Długo by pisac co wyczynia ale fakt faktem musimy sie ogrodzic i to juz. Prosze o jakies info.

A miało byc tak pieknie :( :( :(

Hej, kupowałem słupki powlekane PCV i siatkę w Wiślinie. Ceny korzystne. Jak chcesz namiary to Ci przyślę.

Marcin

Chetnie, dzieki. Pozdr. AiT

ZPU WUKAZET Zbigniew Jackiewicz, Szkolna 45 Wiślinka :) tel 58 683-89-07

w kwietniu płaciliśmy: słupek PCV FI50 24,60zł, słupek FI 42 18,00zł, drut wiązałkowy 0,22 zł

Witam !

Czy ktoś z budujących Rododendroma 6 zainstalował rekuperator ciepła?

Jeśli tak to czy wg. projektu Archon-u z osprzętem Dospel czy innej Firmy.

Ile wyniosła instalacja całego systemu.

Czy ktoś instalował piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania w pomieszczeniu za garażem i nie budował komina tylko wyprowadził rurę ze spalinami bezpośrednio przez ścianę ?

Ponoć tak można.

pozdrawiam

Jak myslicie , jesli bede miala odeskowanie dachu a jeszcze nie bedzie dachowki warto zamawiac okna? Czy lepiej poczekać.

wydaje mi się, że TAK .. ale lepiej warto zapytać tam gdzie będziesz zamawiała okna :)

dzisiaj praca w pro 100 i projekt kominka.. http://images37.fotosik.pl/213/cf9342d6cf77e1eem.jpg

a jutro wykonanie :)