MarlenaMarcin 21.10.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja mam gorąca prośbę do osób które mają już obudowany kominek.. czy możecie pochwalić się fotkami? Na dniach będziemy robić obudowę i nie wiem czy będzie pasować z ramką czy lepiej w stylu nowoczesnym. Ten kominek w przejściu jakiś taki nietrafiony jest, no ale cóż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicolaus 21.10.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam budujących dom w rododendronach 6 !Po długich przemyśleniach zdecydowaliśmy się na budowę domu w rododendronach 6 (2G) . Projekt właśnie zakupiony .Przymierzamy się do wprowadzenia kilku zmian aby dostosować projekt do warunków zabudowy .Chcemy zlikwidować wykusz i znajdujący się nad nim balkon , podobnie balkon od strony ogrodowej. Planujemy za to poszerzyć dom od strony likwidowanego wykuszu ( ma on 90 cm) o 70 cm , oraz wydłużyć głębokość domu i garażu po 0,5 m z przodu i tyłu .Zmiany te mają na celu powiększenie powierzchni kuchni poprzez dodanie dodatkowej powierzchni oraz przesunięcie granicy kuchni salon zależnie od usytuowania okien na wysokości byłego wykuszu.Czy ktoś robił podobne adaptacje ?Jeśli te tematy były już poruszane na forum to przepraszam za powtórzenia pytań , ale dopiero czytam posty .Czy ktoś budujący ten piękny domek w okolicy Szczecina lub Gorzowa mógłby się pochwalić i pokazać swoją budowę ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 21.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Kochani, pomozcie. Ile moze kosztować mb ogrodzenia z siatki. Niestety zamiast budowac dom, najpierw musimy zrobic ogrodzenie. I to przez kogo?!? Przez ..... sasiada, oj nie udał nam sie. Długo by pisac co wyczynia ale fakt faktem musimy sie ogrodzic i to juz. Prosze o jakies info. A miało byc tak pieknie Hej, kupowałem słupki powlekane PCV i siatkę w Wiślinie. Ceny korzystne. Jak chcesz namiary to Ci przyślę. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 22.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 WitamChcialbym zapytac tych ktorzy na dole robia jesem wielki salon gdzie zamierzacie dac TV, podobnie jak remle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona. 22.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam wszystkich sympatyków RODKA.Od jakiegoś czasu obserwuję forum. Ale dopiero teraz odważyłam się napisac. Obecnie mój domek ukończył stan "zerowy" tj.zalane mamy fundamenty. I zaczynamy stawiac ściany. No i zaczynają się wątpliwości czy może coś jeszcze zmienic i td.... Mam ogromą prośbę czy ktoś zbudował ten dom w okolicach Częstochowy i czy pozwoliłby go mi pokazac w realu. Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.10.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam Chcialbym zapytac tych ktorzy na dole robia jesem wielki salon gdzie zamierzacie dac TV, podobnie jak remle? Ja planuje podobnie jak Remle Mam prośbę możecie pokazać swoje łazienki oczywiście Ci co maja je już zrobione Szukam inspiracji. W przyszłym tygodniu jestem umówiony na projekt łazienek to ze swojej strony obiecuje, że się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 22.10.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam Chcialbym zapytac tych ktorzy na dole robia jesem wielki salon gdzie zamierzacie dac TV, podobnie jak remle? a nie wydaje Wam się ta odległość zbyt duża jak na oglądanie tv? U mnie w kącie między wykuszem, a drzwiami na ogród będzie narożna szafka z witrynką, a miejsce siedzące z małym stolikiem i tv chcę zrobić między oknem a schodami. Przy taki rozwiązaniu nie wszyscy mogą się nacieszyć widokiem rozpalonego kominka (jak już wcześniej zostało wspomniane, jakoś tak niefortunnie go umieścili - no cóż), ale za to nikt się nie zabije o graty stojące na środku salonu np próbując wyjść na taras. Z drugiej strony po wybudowaniu parteru nie mogłem sobie wyobrazić jak zmieścić stół jadalny i zaraz obok jakiś narożnik ze stolikiem. Troszkę za mało miejsca na te wszystkie mebelki. Patrząc jeszcze z innej strony, to prawie całe życie mieszkałem w pokoju 4x2m w którym miałem spanie, szafę ubraniową, stojącą szafkę na książki, dwa biurka i zestaw stereo o sporych gabarytach. Czasem wpadało do mnie po 8-10 osób i mimo że wszyscy czuli się jak w puszce konserwowej to się funkcjonowało Jak macie jakieś ciekawe zdjęcia to wklejajcie. Chciałbym być już na etapie zabawy w środku domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 22.10.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Kochani, pomozcie. Ile moze kosztować mb ogrodzenia z siatki. Niestety zamiast budowac dom, najpierw musimy zrobic ogrodzenie. I to przez kogo?!? Przez ..... sasiada, oj nie udał nam sie. Długo by pisac co wyczynia ale fakt faktem musimy sie ogrodzic i to juz. Prosze o jakies info. A miało byc tak pieknie Hej, kupowałem słupki powlekane PCV i siatkę w Wiślinie. Ceny korzystne. Jak chcesz namiary to Ci przyślę. Marcin Chetnie, dzieki. Pozdr. AiT ZPU WUKAZET Zbigniew Jackiewicz, Szkolna 45 Wiślinka tel 58 683-89-07 w kwietniu płaciliśmy: słupek PCV FI50 24,60zł, słupek FI 42 18,00zł, drut wiązałkowy 0,22 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 22.10.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a ja tylko na "słówko"...TRZYMAM ZA WAS WSZYSTKiCH KCIUKASKI !!! rodosek sprawdza sie super... alien..podoba mi się Twoja lukerna )... hhmm... mamy nawet takie same mobile ) no i na to wychodzi,ze identyczną adaptację rodoska... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusztom 22.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 TAR . jeżeli ma być to ogrodzenie prowizoryczne , żeby uspokoić sąsiada to najtaniej wychodzi ogrodzenie siatką lesną . Widziałem w necie oferty ok.160 zl za siatkę 160cm wys. x 50mb. + ok. 20 zł koszt wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 22.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam wszystkich. Mam prośbę do Pancka-czy mogłbyś wrzucić kilka aktualnych zdjęć z wewnątrz rodoska?Im więcej tym lepiej Z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nicolaus 23.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam ! Czy ktoś z budujących Rododendroma 6 zainstalował rekuperator ciepła?Jeśli tak to czy wg. projektu Archon-u z osprzętem Dospel czy innej Firmy.Ile wyniosła instalacja całego systemu.Czy ktoś instalował piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania w pomieszczeniu za garażem i nie budował komina tylko wyprowadził rurę ze spalinami bezpośrednio przez ścianę ?Ponoć tak można.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 23.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Aniu w sobotę jesteśmy na budowie to fotki wrzucę .. a będzie co fotosikować bo już kafle się kładą, sufity wieszają, elewacja przykleja ) Prowizoryczne ogrodzenie - podwójna robota, podwójny koszt ... Pozdrawiam, Marlena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 23.10.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jak myslicie , jesli bede miala odeskowanie dachu a jeszcze nie bedzie dachowki warto zamawiac okna? Czy lepiej poczekać. wydaje mi się, że TAK .. ale lepiej warto zapytać tam gdzie będziesz zamawiała okna dzisiaj praca w pro 100 i projekt kominka.. http://images37.fotosik.pl/213/cf9342d6cf77e1eem.jpg a jutro wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 23.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Tar mam pytanka ; jakiej firmy te kolektory? jaki rodzaj?ile kosztuja? starasz sie o dofinansowanie na nie? Jeszcze jedno; co sie najpierw robi w kolejnosci po montarzu okien:elektryka i tynki czy chydraulika i posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 24.10.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 my robiliśmy elektrykę, hydraulikę, tynki, posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts