pawlusp 30.10.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ja zdecydowałam się na zchody betonowe, zbiegowe. W przyszłości będą obłozone drewnem. Ostatecznego kosztu nie znam. Drewno jest fajne, ale ceny bardzo wysokie, tym bardziej, że jak dla mnie nie wchodzą w grę schody ażurowe. Schody zbiegowanie nie są AŻ takie złe. Mam takie w aktualnym domu i nie ma z tym większego problemu. Nawet teraz chodząc po schodach RODOSKA nie jest mi niewygodnie (oczywiście poza pierwszym i ostatnim schodkiem ze względnu na brak posadzek). My aktualnie zakładamy dachówkę. A w przyszłym tyogodniu okna, brama i drzwi. Cecil My schody zamawialiśmy w sierpniu na grudzień dębowe z bramka dla dzieci po negocjaciach wyszło 10800. Pozdrawiam [/b] http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/Rodo?authkey=Gv1sRgCJi0xaP6p-LCcQ# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 30.10.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dachówka Koramic antracyt (ceramiczna)garaz 2-stanowiska - 15000,00 Wszystkie dodatki do dachu jeszcze nie znam ceny (dzis się fakturują) kilka tysięcy pewnie będzie. Onka dachowe Roto, 6 szt, wszystkie PCV 7350,00 - polecam Długołękę mają świetne ceny. Onka białe ( 3 szyby) współczynnik szkła u 0,7, a całego okna u 1,0. Okna białe, bez szprosów, profil Veka 15000,00 Brama Hormann 2235*5000 - 6000,00 Drzwi tylne na ogród 1000,00 Drzwi wejściowe (narazie prowizorka) tylko deskowanie, na wiosne sie pomysli. My już wykończeni finansowo Tak to jest jak sie buduje bez kredytu. ALe póki co do przodu i głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.10.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam Czy orientujecie się ile wychodzi m2 ocieplenia zew. przy Rodo6 G2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.10.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam Czy orientujecie się ile wychodzi m2 ocieplenia zew. przy Rodo6 G2? to zależy czym ocieplasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.10.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam Czy orientujecie się ile wychodzi m2 ocieplenia zew. przy Rodo6 G2? to zależy czym ocieplasz.. Czym ocieplam? Ja planuje styropianem 15cm frezowanym. m2 ocieplenia zależą od tego czym się ociepla - możesz rozwinąć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 30.10.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam Czy orientujecie się ile wychodzi m2 ocieplenia zew. przy Rodo6 G2? to zależy czym ocieplasz.. Czym ocieplam? Ja planuje styropianem 15cm frezowanym. m2 ocieplenia zależą od tego czym się ociepla - możesz rozwinąć temat? Może Marlena&Marcin myśleli, że chodzi o cenę, a nie ilość m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.10.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam Oto mój projekt łazienki górnej: http://lh5.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/Suq_EeZpBcI/AAAAAAAAA14/Nfp7IGvXGRY/s400/1.jpg http://lh3.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/Suq_EfvLRTI/AAAAAAAAA18/WehKKF6faFU/s400/2.jpg http://lh3.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/Suq_EU971DI/AAAAAAAAA2A/tSHyt5fBFTE/s400/3.jpg http://lh6.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/Suq_El2dnbI/AAAAAAAAA2E/vjoZP2U3LEQ/s400/5.jpg http://lh4.ggpht.com/_V0FLa3vo7D8/Suq_E7YmSSI/AAAAAAAAA2I/G6Aad6n6_Rs/s400/6.jpg Płytki jakie planuje to Paradyż Travena:http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/travena-mogano-trovan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.10.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 no tak własnie zrozumiałam.. że chodzi Ci o cenę a projekciki łazienki świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.10.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 no tak własnie zrozumiałam.. że chodzi Ci o cenę a projekciki łazienki świetne Sprawa wyjaśniona to dalej proszę od odpowiedź ile wychodzi m2 ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.10.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dachówka Koramic antracyt (ceramiczna)garaz 2-stanowiska - 15000,00 Wszystkie dodatki do dachu jeszcze nie znam ceny (dzis się fakturują) kilka tysięcy pewnie będzie. Onka dachowe Roto, 6 szt, wszystkie PCV 7350,00 - polecam Długołękę mają świetne ceny. Onka białe ( 3 szyby) współczynnik szkła u 0,7, a całego okna u 1,0. Okna białe, bez szprosów, profil Veka 15000,00 Brama Hormann 2235*5000 - 6000,00 Drzwi tylne na ogród 1000,00 Drzwi wejściowe (narazie prowizorka) tylko deskowanie, na wiosne sie pomysli. My już wykończeni finansowo Tak to jest jak sie buduje bez kredytu. ALe póki co do przodu i głowa do góry. dzięki za odpowiedź W Długołęce robiłem wycenę dachówki i okien połaciowych w MilleniumProjekt i nie byli najtańsi. Lepszą cenę i krótszy czas oczekiwania dostałem w MSM we Wrocławiu. Z oknami nie będzie tak łatwo, bo za dużo tego wszystkiego na rynku. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda się coś zakupić. Marlena&Marcin możecie wrzucić tutaj, albo na priva/maila zdjęcie dachu z płotkiem śniegowym w jakieś większej rozdzielczości? Chciałbym zobaczyć, czy to ten sam rodzaj drabinki co u mnie i czy jest tak samo montowana. Pogubiłem się też z kominkami. U Was są z przodu dwa i z tyły jeden. Napiszcie w skrócie do czego służą. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Kominki mamy takie jak w projekcie.. dymowy do kominka i spalinowy (który jak na razie nie będzie uzywany) oraz wentylacyjne to miniaturka, kliknij to Ci się powiększy http://images36.fotosik.pl/108/a2ca990dbe4971c2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 30.10.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Kominki mamy takie jak w projekcie.. dymowy do kominka i spalinowy (który jak na razie nie będzie uzywany) oraz wentylacyjne to miniaturka, kliknij to Ci się powiększy http://images36.fotosik.pl/108/a2ca990dbe4971c2m.jpg dzięki wielkie Coś mi właśnie nie pasowało z montażem drabinki, bo u mnie element trzymający szedł po dachówce, a u Was jest schowany pod. Już zgłoszone do poprawy. Chodziło mi o kominki wentylacyjne. W projekcie widziałem ten na spadzie w stronę tyłu domu, a tych z przodu nie. One są dodatkowe, czy gdzieś je przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelczu 30.10.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Co do ocieplenia:)Ja kupiłem Termorkanike Silver 15cm grubości frezowana.1m3 108zl brutto a wyszło mi190 m2.A firma za ocieplenie wzięła 30zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ilość bez lukarn, zakupiliśmy 215m2 termoorganika platinium - jeszcze robią więc nie wiem ile rzeczywiście pójdzie kominki wentylacyjne w projekcie są 3, .. jeden do wentylacji garazu a dwa odpowietrzenia do pionów kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 31.10.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam! Happy hallowen ! http://kursorek.fm.interia.pl/budowa/pumpkin.JPG Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 31.10.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 kominki wentylacyjne w projekcie są 3, .. jeden do wentylacji garazu a dwa odpowietrzenia do pionów kanalizacji Jeden widzę na dołączonych elewacjach. W konstrukcyjnych jest zaznaczony jako przekreślone kółko. Dwa pozostałe, tak samo narysowane nie idę przez przypadek w kanałach wentylacyjnych przy kominie? Na elewacjach nie widzę niczego wystającego ponad dachówkę. U mnie na budowie dramat. Z dnia na dzień dekarze wykańczają mnie psychicznie. W tygodniu mam z nimi kolejne starcie. Już bym chciał się ich pozbyć i zacząć kolejny etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 31.10.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Słuchajcie, potrzebna mi rada.Mam teraz stan surowy zamknięty.I w ramach oszczędności finansowej i czasowej, chciałbym sam zrobić poddasze.Tzn. wełna, folia, stelaż i płyta gipsowa. No i oczywiście wyprowadzenie pod oświetlenie.Wiem, że takie prace powinno się wykonać na końcu, ale czy to w czymś przeszkadza?Oczywiście ściany będą tynkowane na wiosnę, no i elektryka też. Co myślicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelczu 31.10.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Misial też tak zrobiłem jak ty planujesz i wszystko jest ok wprowadzamy się w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 01.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 kominki wentylacyjne w projekcie są 3, .. jeden do wentylacji garazu a dwa odpowietrzenia do pionów kanalizacji Jeden widzę na dołączonych elewacjach. W konstrukcyjnych jest zaznaczony jako przekreślone kółko. Dwa pozostałe, tak samo narysowane nie idę przez przypadek w kanałach wentylacyjnych przy kominie? Na elewacjach nie widzę niczego wystającego ponad dachówkę. U mnie na budowie dramat. Z dnia na dzień dekarze wykańczają mnie psychicznie. W tygodniu mam z nimi kolejne starcie. Już bym chciał się ich pozbyć i zacząć kolejny etap. W projekcie w instalacjach wodno-kanalizacyjnych S4 są narysowane wyjścia kanałów wentylacyjnych. Kanały te nie mogą wchodzić do kanałów went. w kominie bo np. przy silnym wietrze "wyziew z WC" będziesz miał w salonie )) Nam zrobili tak, uważam, że jest to dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona. 01.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu obserwuję forum. Ale dopiero teraz odważyłam się napisac. Obecnie mój domek ukończył stan "zerowy" tj.zalane mamy fundamenty. I zaczynamy stawiac ściany. No i zaczynają się wątpliwości czy może coś jeszcze zmienic i td.... Mam ogromą prośbę czy ktoś zbudował ten dom w okolicach Częstochowy i czy pozwoliłby go mi pokazac w realu. Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts