Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas na górze też będzie wanna i prycha :lol:

Pozdrowionka, Arek :wink:

hmm.. jak tak spojrzy się na górna łazienkę to cięzko upchnąc tam prysznic .. :)

To fakt, niestety rowerem po tej łazience jeździć sie nie da :-? Ale jakoś się udało, nie posiadam wizualizacji ale jak spojrzysz na prokekt aLien01 to w miejscu jego umywalek u mnie będzie kibelek oraz kaloryferek, wanna tak samo, w miejscu jego kibelka będzie prycha a bidetu umywalka pojedyncza. Moze szału nie ma ale wszystko się zmieściło. U mnie łazienka jest trochę wieksza niz w projekcie gdyz poszerzałem cały budynek

WERKA85 arekdm jakbyście mieli jakieś wizualizacje, to pochwalcie się. Własnego pomysłu jeszcze nie mam, bo to jeszcze daleka droga.

My wczoraj mieliśmy montaż bramy garażowej i okien do godziny 20 :evil:

Zimno, ciemno i ogólnie nieprzyjemnie.

Dopiero dziś będzie można ocenić wykonanie.

hmm.. jak tak spojrzy się na górna łazienkę to cięzko upchnąc tam prysznic .. :)

My wprawdzie planujemy tylko wannę, ale moja siostra ma w swoim domku bardzo podobną łazienkę kształtem i gabarytami i zmieściła wannę i prysznic bez problemu.

Witam wieczorem

Projekt łazienki dolnej. Razem z drugą połówką zdecydowaliśmy się na takie same płytki w obu łazienkach. Jeśli kogoś interesują ile wychodzi m2 płytek w poszczególnych łazienkach mogę ja wypisać na forum.

Co to są za drzwi przy tej długiej szafce?

To nie są drzwi tylko schowek pod schodami

Witam wieczorem

Projekt łazienki dolnej. Razem z drugą połówką zdecydowaliśmy się na takie same płytki w obu łazienkach. Jeśli kogoś interesują ile wychodzi m2 płytek w poszczególnych łazienkach mogę ja wypisać na forum.

Alien a masz moze projekt - rzucik tej łazienki ale nie wizualizację? Jak tak to wrzuc prosze :D

Chodzi Ci o projekt łazienki z projektu gotowego czy projekt odpowiadający wizualizacji?

Witam wieczorem

Alien a masz moze projekt - rzucik tej łazienki ale nie wizualizację? Jak tak to wrzuc prosze :D

Chodzi Ci o projekt łazienki z projektu gotowego czy projekt odpowiadający wizualizacji?

Projekt odpowiadajacy wizualizacji :)

Będę miał w tym tygodniu, to go wrzucę na forum

Witam wszystkich budujących! Jestem również posiadaczką tego projektu od wiosny, tego lata zaczęliśmy nasze prace budowlane, obecnie jesteśmy na etapie wylewania stropu. Budujemy się w okolicach Wrocławia. Nasze zmiany to:

- likwidacja spiżarki w kuchni, przeniesienie jej w miejsce byłej kotłowni

- wstawienie filarów przed domem

- powiększenie okien w wykuszu

- likwidacja środkowego okna nad wykusze i bocznego w kuchni

- likwidacja połowy gabinetu, dzięki czemu został powiększony salon i chyba jako jedyni w tylnej części gabinetu mamy kotłownię, wejście od garażu

- strop terriva i likwidacja 1 słupa

My wprawdzie planujemy tylko wannę, ale moja siostra ma w swoim domku bardzo podobną łazienkę kształtem i gabarytami i zmieściła wannę i prysznic bez problemu.

takie rzeczy warto planować gdy już ściany stoją.. :) wtedy ma się rozeznanie w wielkości :)

takie rzeczy warto planować gdy już ściany stoją.. :) wtedy ma się rozeznanie w wielkości :)

Ściany stoją :D więc i rozeznanie wielkości jest.

Jeżeli ktoś by mógł to bardzo proszę o kosztorys na [email protected]

Mam też dwa nurtujące mnie pytania:

- gdzie znajduje się w waszych domach wyczystka od komina do którego podłączony jest kominek, bo u nas te drzwiczki znajdują się po drugiej stronie tego komina czyli w kuchni

- mam też problem jak podłączyć wentylację od okapu kuchennego jeżeli kuchenka jest na tej ścianie od strony wiatrołapu?

Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie! Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Jeżeli ktoś by mógł to bardzo proszę o kosztorys na [email protected]

Mam też dwa nurtujące mnie pytania:

- gdzie znajduje się w waszych domach wyczystka od komina do którego podłączony jest kominek, bo u nas te drzwiczki znajdują się po drugiej stronie tego komina czyli w kuchni

- mam też problem jak podłączyć wentylację od okapu kuchennego jeżeli kuchenka jest na tej ścianie od strony wiatrołapu?

Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi i sugestie! Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Potrzebujesz kosztorys archon, czy realne wydatki za poszczególne etapy domku?

U mnie wyczystka od komina w salonie znajduje się (stojąc przed kominkiem) po lewej stronie w kierunku schodów.

Co do kuchenki i okapu to widziałem, że wykorzystuje się dodatkowe kanały wentylacyjne, albo jak ktoś ostatnio pokazał na zdjęciach robi się dodatkowy kominek wychodzący na dach nad kuchnią.

Witam! TAR i mWilQ bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź!!!!

Co myślicie o tym jakby wentylację od okapu poprowadzić przy suficie i podciągnąć tak do przewodu wentylacyjnego, który znajduje się przy kominie do którego podłączony jest kominek, a następnie zabudować płytą i jednocześnie wykorzystać to jako element dekoracyjny i wstawić halogeny??

A kosztorys raczej ten z realnymi wydatkami, bo potrzebny mi jest do banku!!

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!!!!!

Witam! TAR i mWilQ bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź!!!!

Co myślicie o tym jakby wentylację od okapu poprowadzić przy suficie i podciągnąć tak do przewodu wentylacyjnego, który znajduje się przy kominie do którego podłączony jest kominek, a następnie zabudować płytą i jednocześnie wykorzystać to jako element dekoracyjny i wstawić halogeny??

A kosztorys raczej ten z realnymi wydatkami, bo potrzebny mi jest do banku!!

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!!!!!

My robimy sufit podwieszany a w nim chowamy przewody i rury do okapu :)

Okap i płytę mamy od strony wiatrołapu..

a wyczystke z boku komina