Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cecil instalacje wod.-kan. robimy w polipropylenie czyli PCV, miedż też ma swoich zwolenników ale my wybraliśmy dobry plastik, co to inna sprawa.

Instalacja podłogówki chyba Alupex / cały parter / i grzejniki w miedzi / wycene mamy na 13 tyś. bez grzejników / ale to jeszcze kwestia zastanowienia. Robimy piec na ekogroszek + solar.

Chętnie posłuchamy sugestii innych forumowiczów.

Pozdrawiamy :wink:

Witam. Chciałbym przedstawić podobny domek do Rododendrona, mianowicie Ambrozja I (świeżo wybudowałem). Przy wyborze projektu (a przejrzałem ich chyba z 5 tys.) na samym końcu zostały te dwa projekty (bardzo, bardzo podobne). Zasadniczą różnicą jest zadaszony taras, kosztem powierzchni salonu... może ktoś myśli podobnie. Pozdrawiam. :D

http://images46.fotosik.pl/208/b27c7a057dd196cam.jpghttp://images42.fotosik.pl/120/004e3d70a17bcb48m.jpghttp://images38.fotosik.pl/204/daf3769bc228d9f9m.jpg

Do nas dzis dojechala wiezba, Ciesla zaczal robote. Od razu lepiej jak sie robota rusza. Dokonalismy kolejnej zmiany - poszerzylismy balkony od wejsci i nad wykuszem do szer. 120 cm. I teraz bedzie ok. bo te balkoniki waziutkie jakies takie :D Pozdrawiamy AiT

120cm minus ocieplenie? czy po ociepleniu zostaje 120? :) My po ociepleniu styropianem 15cm mamy 100cm szerokości.

Do nas dzis dojechala wiezba, Ciesla zaczal robote. Od razu lepiej jak sie robota rusza. Dokonalismy kolejnej zmiany - poszerzylismy balkony od wejsci i nad wykuszem do szer. 120 cm. I teraz bedzie ok. bo te balkoniki waziutkie jakies takie :D Pozdrawiamy AiT

Ja bez ocieplenia robiłem 140cm. Wymiary z projektu były zdecydowanie za małe.

Witajcie :D

Dawno mnie nie było bo jak zwykle zajęta jestem i zabiegana.

Gatuluję postępów, oglądam wasze zdjęcia i zazdroszczę.

Ale piszę, żeby się pochwalić, teraz będę już częstszym gościem z milionem pytań bo....

właśnie dziś otrzymałam POZWOLENIE NA BUDOWĘ wybaczie krzyki ale strasznie się cieszę, męczyłam się półtora roku od 30maja2008 (złożyłam WZ)

Teraz czas na załatwianie kredytu ostateczny wybór wykonawcy i to co można zrobic przez zimę a na wiosnę pełną parą. Mam nadzieję, że teraz już lepiej pójdzie :)

120cm minus ocieplenie? czy po ociepleniu zostaje 120? :) My po ociepleniu styropianem 15cm mamy 100cm szerokości.

Chyba po ociepleniu :roll: Sama nie wiem. W kazdym razie poszerzylismy o 20 cm w stosunku do projektu, w praniu wyjdzie ile tak naprawde zostanie po ociepleniu. Przy okazji mozecie przeslac mi jakas fotke ze zblizeniem krokwi. Ciesla mnie pyta jaki ma byc wzor a ja chce na prosto jak u Was. Choc on sie upiera, ze u Was robil konce zaokraglone :D . Pozdrawiamy Ania i Tomek

To po ociepleniu bedziesz miała 100cm tak jak my :) Pan Kazik u nas krokwie ścinał na koncach równolegle do podłoża, nie zaokrąglał :)

Fotki do kliknięcia

http://images36.fotosik.pl/113/ee3866e07bb80014m.jpg http://images45.fotosik.pl/227/f62fe9deafe04090m.jpg

Na fotce również zdjęcie słupa (mojej produkcji :) ) podtrzymującego płatew.

Chyba po ociepleniu :roll: Sama nie wiem. W kazdym razie poszerzylismy o 20 cm w stosunku do projektu, w praniu wyjdzie ile tak naprawde zostanie po ociepleniu. Przy okazji mozecie przeslac mi jakas fotke ze zblizeniem krokwi. Ciesla mnie pyta jaki ma byc wzor a ja chce na prosto jak u Was. Choc on sie upiera, ze u Was robil konce zaokraglone :D . Pozdrawiamy Ania i Tomek

To po ociepleniu bedziesz miała 100cm tak jak my :) Pan Kazik u nas krokwie ścinał na koncach równolegle do podłoża, nie zaokrąglał :)

Fotki do kliknięcia

http://images36.fotosik.pl/113/ee3866e07bb80014m.jpg http://images45.fotosik.pl/227/f62fe9deafe04090m.jpg

Na fotce również zdjęcie słupa (mojej produkcji :) ) podtrzymującego płatew.

Dzieki :D

Witajcie :D

właśnie dziś otrzymałam POZWOLENIE NA BUDOWĘ wybaczie krzyki ale strasznie się cieszę, męczyłam się półtora roku od 30maja2008 (złożyłam WZ)

Teraz czas na załatwianie kredytu ostateczny wybór wykonawcy i to co można zrobic przez zimę a na wiosnę pełną parą. Mam nadzieję, że teraz już lepiej pójdzie :)

GRATULACJE! no tyle czekania to Ci się należy :)

teraz tylko szczęścia przy kredytcie i do roboty :)

Pozdrawiam, Marlena

aniak25 gratuluję!!!! Jak widać trzeba mieć ogromną cierpliwość, bo ta cała budowa wymaga od nas ogromnego poświęcenia. Chciałam zapytać czy posiadasz może kosztorys do banku, bo ja również zamierzam starać się o kredyt a jak zauważyłam Ty już dłuższy czas jesteś w gronie forumowiczów!! Pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie!!

Jeszcze raz chciałabym poprosić o realny kosztorys, potrzebuję do banku, mój adres to: [email protected]

Jeśli mogę zapytać w sprawie kredytu jaki bank polecacie?? Myślałam o PKO

lub Millennium.

Pozdrawiam!!!!!!!!!

My nie mieliśmy problemu z PKO SA więc polecamy - dobre warunki, minimlana marża.

Ja też chciałbym prosić o taki kosztorys, planuje kredyt właśnie w tym banku.

[email protected]

dziękuje z góry :)

Mary_25 kosztorysu nie mam bo robiłam go jakiś czas temu i dalam naszemu Panu od kredytów a nie zachowałam kopii. Jak teraz będę zaczynać starania o kredyt to podeślę ci tabelke.

My sie zastanawiamy nad kredytem w PEKAO z dofinansowaniem albo w nordei. Podobno ostatnio dobry kredyt jest tez w Aliorbanku ale jeszcze sie tam dowiadywałam więc nic konkretnego nie powiem. Druga sprawa to w jakiej walucie wziasc bo na frankowy to chyba nas stac nie będzie chyba ze ewentulanie euro. Nie wiem narazie bo sytuacja od czerwca kiedy zasiegalam jezyka trochę sie zmieniła.

Witam wszystkich serdecznie!!

Jeszcze raz chciałabym poprosić o realny kosztorys, potrzebuję do banku, mój adres to: [email protected]

Jeśli mogę zapytać w sprawie kredytu jaki bank polecacie?? Myślałam o PKO

lub Millennium.

Pozdrawiam!!!!!!!!!

My nie mieliśmy problemu z PKO SA więc polecamy - dobre warunki, minimlana marża.

Ja też chciałbym prosić o taki kosztorys, planuje kredyt właśnie w tym banku.

[email protected]

dziękuje z góry :)

Dla nasz najlapszy był kredyt bank ale to był początek roku więc nie wiem jak jest teraz w PKO na pewno nie kredyt z dopłatą państwa bo się nie opłaca a Milenium to jak ślimaki i ze wszystkim mają problem

KREDYT W ZŁOTÓWKACH POLECAM 1. DNBNORD OPROCENTOWANIE 6,44 % PROWIZJA 0PLN, ALE NIESTETY WYCENA NIERUCHOMOŚCI 700ZŁ

2. ING OPROCENTOWANIE 6,29% PROWIZJA 1,6% ALE WYCENA NIERUCHOMOŚCI ZA DARMO

W EURO WYCHODZI TROSZKE TANIEJ POLECAM BANKI DNBNORD , GE MONEY BANK ,POL BANK

ALE KAŻDY Z WAS MUSI INDYWIDUALNIE WYBRAĆ POD SIEBIE

KOSZTORYS JAKI MIAŁEM WYSŁAŁE MERY25, JEŻELI MACIE INNE TEŻ PROSZE O PRZESŁANIE NA [email protected]

[/b]

KREDYT W ZŁOTÓWKACH POLECAM 1. DNBNORD OPROCENTOWANIE 6,44 % PROWIZJA 0PLN, ALE NIESTETY WYCENA NIERUCHOMOŚCI 700ZŁ

2. ING OPROCENTOWANIE 6,29% PROWIZJA 1,6% ALE WYCENA NIERUCHOMOŚCI ZA DARMO

W EURO WYCHODZI TROSZKE TANIEJ POLECAM BANKI DNBNORD , GE MONEY BANK ,POL BANK

ALE KAŻDY Z WAS MUSI INDYWIDUALNIE WYBRAĆ POD SIEBIE

KOSZTORYS JAKI MIAŁEM WYSŁAŁE MERY25, JEŻELI MACIE INNE TEŻ PROSZE O PRZESŁANIE NA [email protected]

[/b]