Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę o informację czy w waszych domach, na poddaszu otwory na okna balkonowe mają szerokość 110 cm (tak jak w projekcie). Niektórzy producenci okien twierdzą, że to są za duże wymiary (110x210) na drzwi balkonowe i proponują zmniejszenie otworów.

Spotkałem się z kilkoma firmami, które zwracały na to uwagę. Miałem wycenę w której wymiar był zmniejszony do 100cm, co zostało przeze mnie od razu odrzucone. Ostatecznie wziąłem okna Różańskiego na profilu schuco w kolorze dąb bagienny. W większości przypadków kolor będzie z obu stron. Białe od wewnątrz będą w pomieszczeniach z oknami połaciowymi. Cena za komplet 13 tyś.

TAR pędzicie, aż miło patrzeć na takie szybkie postępy

Marlena&Marcin jako dziecko zawsze chciałem mieć taką wykładzinę; czekam u Was na zakończenie prac w kuchni - powodzenia

Proszę o informację czy w waszych domach, na poddaszu otwory na okna balkonowe mają szerokość 110 cm (tak jak w projekcie). Niektórzy producenci okien twierdzą, że to są za duże wymiary (110x210) na drzwi balkonowe i proponują zmniejszenie otworów.

Spotkałem się z kilkoma firmami, które zwracały na to uwagę. Miałem wycenę w której wymiar był zmniejszony do 100cm, co zostało przeze mnie od razu odrzucone. Ostatecznie wziąłem okna Różańskiego na profilu schuco w kolorze dąb bagienny. W większości przypadków kolor będzie z obu stron. Białe od wewnątrz będą w pomieszczeniach z oknami połaciowymi. Cena za komplet 13 tyś.

TAR pędzicie, aż miło patrzeć na takie szybkie postępy

Marlena&Marcin jako dziecko zawsze chciałem mieć taką wykładzinę; czekam u Was na zakończenie prac w kuchni - powodzenia

pytanie o schody: ściana oddzielająca schody od dolnej łazienki była murowana, czy w konstrukcji z kartonu? Mam tutaj dylemat do rozwiązania.

Zastanawiam się nad likwidacją niektórych okien dachowych w rondo 6.

Jak sądzicie z których okien ewentualnie można rezygnować tak aby zachować odpowiednie naświetlenie pomieszczeń.

Dużo okien dachowych rodosek nie ma (chyba że budujesZ G2).. koszt ich tez nie jest wielki. Na Twoim miejscu bym z nich nie rezygnowała, bo każde okno to więcej światła. Poza tym tylko pokój nad garażem ma 2 okna a reszta po jednym (pokój i łazienka)

Zastanawiam się nad likwidacją niektórych okien dachowych w rondo 6.

Jak sądzicie z których okien ewentualnie można rezygnować tak aby zachować odpowiednie naświetlenie pomieszczeń.

Nie wstawiałem okna w pokoju nad garażem w miejscu garderoby - graciarni. Wystarczy mi tam małe światło z żarówki. Pozostałe dwa okna radzą sobie wystarczająco dobrze z doświetleniem tego pomieszczenia. Przy garażu z podwójnym stanowisku pewnie był tego okna nie likwidował.