Kasjan Kowalczyk 29.12.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam!Czy możecie pokazać swoje łazienki górne? Kuchnie-szukam inspiracji.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 29.12.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ... mWilQ co do ściany kuchnia / wiatrołap - przenieśliśmy spiżarke do kotłowni bo ta będzie z kolei za garażem, zabieg celem powiększenia kuchni a teraz zastanawiam sie bo pani architekt poddała mi myśl aby w tym miejsu cofnąć ścianę i zrobić szafę wnękową w wiatrołapie a'la garderoba. Z jednej strony ma rację bo miejsca w wiatrołapie jest mało, chciałam jakoś cofnąć wejście do kotłowni ale nie mam pomysłu no ale kuchnia nie będzie większa. Jak macie jakieś rozwiązanie to podrzućcie proszę. pozdrawiam hej, nie wiem czy zdjęcia pokażą wszystko, ale mniej więcej tak to wygląda od strony wiatrołapu (ten połączony z holem http://lh4.ggpht.com/_oF_d7Hn4Ylw/SzpMDIExZ8I/AAAAAAAAACw/JZw_DDBaesM/s576/DSCF7983.JPG http://lh4.ggpht.com/_oF_d7Hn4Ylw/SzpMC7yKbPI/AAAAAAAAACs/2k8yHfLW_8U/s576/DSCF7982.JPG od strony kuchni (na tej ścianie będzie okap i szafka z płytą elektryczną) http://lh4.ggpht.com/_oF_d7Hn4Ylw/SzpMC-xuUII/AAAAAAAAACo/mUgiMPpGtkA/s576/DSCF7981.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 29.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam Marlena&Marcin, Mam 2 pytania: -gdzie lodówka? -dlaczego w narożniku tylko 1 szafka, nie dało rady zrobić narożnikowej wiszącej czy nie chcieliście? pozdrawiam Na trzecim zdjęciu widać lodówkę, jest po prawej stronie (przy małym oknie). Wiszącej drugiej naroznej nie chcielismy, niestety nie są one zbyt wygodne.. Co mogę polecic to obracane kosze do dolnych naroznych - cudooo szczególnie do garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 29.12.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 mWilQ co do ściany kuchnia / wiatrołap - przenieśliśmy spiżarke do kotłowni bo ta będzie z kolei za garażem, zabieg celem powiększenia kuchni a teraz zastanawiam sie bo pani architekt poddała mi myśl aby w tym miejsu cofnąć ścianę i zrobić szafę wnękową w wiatrołapie a'la garderoba. Z jednej strony ma rację bo miejsca w wiatrołapie jest mało, chciałam jakoś cofnąć wejście do kotłowni ale nie mam pomysłu no ale kuchnia nie będzie większa. Jak macie jakieś rozwiązanie to podrzućcie proszę. pozdrawiam My planujemy podobnie. Tzn. zamiast spiżarki szafa wnękowa i mała spiżarka, wygląda to mniej więcej tak: http://lh3.ggpht.com/_JE4Mowne5gA/Szp7ZWbXDvI/AAAAAAAAAbg/UvUAOPxNnWk/s800/kuchnia.JPG Kombinowaliśmy z kilkoma wersjami i ta nam chyba najbardziej pasuje. Ciężko było mi zrezygnować chociaż z niewielkiej spiżarki, zaprawy i większe zapasy bedziemy trzymać w byłej kotłowni. Ponieważ wizje zmieniają nam się dość często, nie wykluczam, że po spotkaniu ze stolarzem coś zmienimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.12.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam Czy ktoś wie ile m2 elewacji wychodzi do ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejasinsk 30.12.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam wszystkichczy ktoś powie mi ile potrzebuje cegły działówki da rodo6Pi czy ktoś budował z maxa?a jak nie to ile porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.12.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam wszystkich czy ktoś powie mi ile potrzebuje cegły działówki da rodo6P i czy ktoś budował z maxa?a jak nie to ile porothermu? Mi wyszło około 670szt. działówki a 1620szt. nośne - budowałem z porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 30.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Marlena&Marcin jeżeli chodzi o kuchnie to bardzo ładnie wykończona. Też w przyszłości chciałabym zeby moja tak wyglądała.Mamy podobne gusta. Jedyne co mi sie nie podoba to gniazdka nad zlewem. Moim zdaniem to porojony pomysł zeby gniazdka umieszczać nad zlewem. To tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 30.12.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Michał i Magda bardzo fajnie to rozplanowaliście z tą spizarką i szfą wnękową. Tez bym tak chciała ale mój mąż uważa ze spizarka mi w piwnicy wystarczy a kuchnia bez spiżarki bedzie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 30.12.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Michał i Magda bardzo fajnie rozplanowaliście kuchnie, z tą spiżarką to świetny pomysł, ja jednak spiżarki w kuchni nie będę robić (choć po remoncie w obecnym domku zrobiliśmy taką narożnikową i jest świetna) ale tu mam trochę większą kuchnię. Jeśli chodz o ciąg roboczy to widzę odwrotnie niż ty bo piecyk chcę dać od strony salonu. No ale zobaczymy jeszcze, na razie pomysły są w głowie bo trzeba poczekać na wiosnę i rozpoczęcie budowy.PS: jak tylko najdę projekt kuchni jaki mamy to zrobię skan i wrzucę żeby pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.12.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Marlena&Marcin jeżeli chodzi o kuchnie to bardzo ładnie wykończona. Też w przyszłości chciałabym zeby moja tak wyglądała.Mamy podobne gusta. Jedyne co mi sie nie podoba to gniazdka nad zlewem. Moim zdaniem to porojony pomysł zeby gniazdka umieszczać nad zlewem. To tylko moje zdanie. W planach mieliśmy odwrotnie zlew, ocieka tam gdzie jest teraz komora.. ale okazało się, że takiego ukladu się nie dostanie i wyszło tak.. gniazdka zamienilismy na hermetyczne i problem się rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 30.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Michał i Magda bardzo fajnie to rozplanowaliście z tą spizarką i szfą wnękową. Tez bym tak chciała ale mój mąż uważa ze spizarka mi w piwnicy wystarczy a kuchnia bez spiżarki bedzie większa. Kuchnia w U jest olbrzymia, a w szafkach tyle miejsca, że ciężko je zapełnić - a przyznam się sprzętu agd mamy sporo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 30.12.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Znalazłam projekt kuchni zrobiony w salonie BRW gdzie kupowaliśmy meble. Remont byl 2,5roku temu. Wklejem zdjęcia zrobione z wydruków więc przepraszam za jakość, w kuchni za duży bajzel był, żebym robiła real foto http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/kg/ab/e7dk/sdgBFILa00qu0qleFX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/kg/ab/e7dk/NgXCJRtLXUMiChdkAX.jpg Szafka wisząca narożna i te dwie obok śą świetne, pod zlewem mamy kosz na śmieci i chemię więc miejsce w pełni wykorzystane, garnki są w dolnej wysokiej szyfladzie pod płytą (gazowa a nie elektryczna jak na zdjęciu) a nad piecykiem jest wnęka w krórej stoi mikrofalówka. Stół dotyka do okna ale nie widać tego na zdjęciach. Ogólnie kuchnia jest zrobiona bardzo funkcjonalnie i tak mi się podoba, że powiedziałam mamie że odgapię ja w swoim rodo Nie chcieliśmy tych obrotowych koszy narożnikowych na garnki, bardziej podobał mi się magic corner ale za drogo wychodziło. podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 31.12.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 aniak25 szafek mnóstwo ale czy nie będzie zbyt ciężko wyglądać taka ilość mebli w takiej małej kuchni? .. widze że wrzucili Wam kilka szafek typu cargo.. kolorystyka przyjemna coś a'la orzech, my wybraliśmy fronty olchowe w wybarwieniu orzechowym - by kolorystyka była klasyczna ale i komponowała się w nowoczesnym sprzętem. Osobiście lubię kuchnie w jednym stylu.. widzę, że tutaj pomieszali na maxa rózne typy szafek .. magic corner super.. ale drogie .. obrotowy kosz sprawuje się super..nie trzeba nurkować i wszystkiego wyciągać by dostać garnek.. mamy szafki 1000mm więc kosz tez jest duzy i poręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 01.01.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam!Czy możecie pokazać swoje łazienki górne? Kuchnie-szukam inspiracji.Dziękuję. Górnej łazienki nie mamy jeszcze ukończonej (czekamy na blat) ale dolna juz prawie, prawie.. tylko lustro i fronty do szafki http://images45.fotosik.pl/243/efddb6cbcb2d8d63m.jpg http://images46.fotosik.pl/242/99257f2bd7faa225m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 02.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Marlena&Marcin nie wiem czy dobrze mnie zrozumieliście, tak jak na fotkach wyglada kuchna mojej mamy, szafek jest sporo ale wszystko się miesci, nie wyglada cieżko i jest bardo funkcjonalnie. Szuflady wygladaja inaczej bo tak bylo w tej serii mebli. Cargo są dwa po obu stronach zlewu, jedno wąziutkie kolo zmywarki a drugie szersze po drugiej stronie.Ja w rodo robie podobną w formie i kolorystyce ale na pewno nie bede miala tylu mebli bo kuchnia jednak jest mniejsza i jeszcze te dwa okna. poza tym chcialam tez pokazac te wiszące szafki w rogu, są wygodne w użytkowaniu i akurat mniedzy okna w rodosie tak planuje zrobic. PS: ładnie wyglada łazienka, czy ten ciemny kolor to śliwka? balabym sie taki ciemny kolor w male lazience ale widze ze te białe mozaiki ładnie wszystko rozjasniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.01.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Marlena&Marcin nie wiem czy dobrze mnie zrozumieliście, tak jak na fotkach wyglada kuchna mojej mamy, szafek jest sporo ale wszystko się miesci, nie wyglada cieżko i jest bardo funkcjonalnie. Szuflady wygladaja inaczej bo tak bylo w tej serii mebli. Cargo są dwa po obu stronach zlewu, jedno wąziutkie kolo zmywarki a drugie szersze po drugiej stronie. Ja w rodo robie podobną w formie i kolorystyce ale na pewno nie bede miala tylu mebli bo kuchnia jednak jest mniejsza i jeszcze te dwa okna. poza tym chcialam tez pokazac te wiszące szafki w rogu, są wygodne w użytkowaniu i akurat mniedzy okna w rodosie tak planuje zrobic. PS: ładnie wyglada łazienka, czy ten ciemny kolor to śliwka? balabym sie taki ciemny kolor w male lazience ale widze ze te białe mozaiki ładnie wszystko rozjasniają Dobrze zrozumiałam, odniosłam się tylko do przedstawionego projektu. Kolor to bordo/śliwka (2 zdjęcie, po prawiej stronie kawałek ściany to kolor rzeczywisty), łazienka jest ciemna - taki był nasz zamiar - ale rozjaśniona bielą wygląda na żywo bardzo efektownie.. jeszcze nie ukończona rezultat końcowy mam nadzieje, będzie jeszcze lepszy (te białe kafle to nie mozajka... ) ps. te łazienki nie są wcale takie małe jak już sa ukończone ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaTomek 02.01.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witamy i pozdrawiamy wszystkich, którzy budują "DOM W RODODENDRONACH 6". Innych też, ale wielbicieli rodo-6 szczególnie My dopiero zaczęliśmy. W grudniu na naszej działce pojawił się murek od piwnicy : http://www.fot7.nazwa.pl/budowa/piwnica4.jpg Jesteśmy z okolic Międzychodu. Czy znalazłby się ktoś na tyle miły, żeby pozwolił nam obejrzeć swój domek lub budowę c.n. w stanie surowym ? Zwłaszcza z województw : wielkopolskiego, lubuskiego lub zachodniopomorskiego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolmar 03.01.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam. Pisał ktoś wcześniej o powiększaniu wykuszu. Możecie napisać więcej? co jak i gdzie, może jakięś foto. W czwartek idziemy do architekta na 1wsze rozmowy.W planie jak na razie dużo zmian nie ma - likwidacja okna na górze, likwidacja gabinetu na dole i zmiana okna w salonie. Zastanawiamy się nad 1ą poważną zmianą - chodzi o kotłownię. Myślę przenieść ją za garaż jak wielu z Was. - ale to tylko w przypadku kotła na ekogroszek.Mam też w zamysłach pompę ciepła - wówczas kotłowni bym nie zmieniał (parę zł. w kieszeni). Pompa sporo droższa ale wygodniejsza (i tak siedziałaby w garażu) - dla przykładu szfagier ma pompę ( zapłacił za nią 10000 - tanio bo robiona przez naszego miejscowego magika oraz nie ma grzania wody - działa bez zarzutu od 3 lat) - koszt ostatniej f-ry za prąd 850 zł za 2 miesiące ( pompa + reszta domu).Skolei kolega z pracy ma piec na ekogroszek Zębiec i od paździenika 2008 do paź 2009 spalił niespełna 3 tony groszku w domu o pow. 120 m2. Jak widać różnica w użytkowaniu niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts