3740an 18.01.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Wysłałam wiadomość dot drzwi w kuchni na priva a nie doszłam do końca wątku, więc dziękuję za odpowiedź która jest już na forum.Pozdrawiam i życzę miłego pomieszkiwania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1314 18.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzięki Ul@ Zdjęcia pozwoliły mi podglądnąć ile miejsca jest po ustawieniu mebli. No cóż..malutko ale wypoczynek natożny się mieści więc nie jest tak źle Ładne wnątrza! Kiedy ja się doczekam jakichkolwiek wnętrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 18.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 michur napisał: rdl78: mam pytanko - jakie wymiary mają te drzwi? Z góry dzięki za odpowiedź drzwi mają wymiary po 80 cm każde skrzydło... ps. jak będziecie się zabierać za takie drzwi pomyślcie o podłodze, łączenie między kaflami w kuchni a podłogą w salonie musi wypaść dokładnie po środku tych drzwi... dobrze, że się w porę zorientowałam i jeszcze można było skuć kafle bo tak po zamknięciu drzwi jakieś 5 cm byłoby widoczne od strony salonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1314 18.01.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cecil, umieściłaś zdjęcie frontu i mam pytanie czy wymiary okien są takie jak w projekcie?? Bo patrzac na Rodoska bez piwnic ta różnica w oknach nie jest aż tak duża. w tym z piwnicami powinno być 90/140 w łazience i 120/140 w kuchni. A czy ktoś mi odpowie jaki jest rozmiar okien z przodu w Rodosku bez piwnic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 18.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A czy ktoś mi odpowie jaki jest rozmiar okien z przodu w Rodosku bez piwnic?? Hej, Kasia1314 Rozmiar okien z przodu to 120/140. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 18.01.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Proszę o info ile zużyliście wełny na ocieplenie poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 19.01.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Czy mogłby mi ktos podac ilosc m2: 1. tynki wewnetrzne 2. Posadzki 3. elewacje Rodo 6 z pojedynczym garazem. Z góry dzieki za pomoc. Ania To ja poproszę taką informację dla Rodo 6 z podwójnym garażem. Z tego co się doszukałam to Alien wspominałeś o 563m2 tynków wewnętrznych. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawo 19.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 rdl78, bardzo dziękuję za zdjęcia i info dotyczące wiatrołapu, pomysł wart jest podpatrzenia a całość bardzo dobrze się prezentuje! Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.01.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Czy mogłby mi ktos podac ilosc m2: 1. tynki wewnetrzne 2. Posadzki 3. elewacje Rodo 6 z pojedynczym garazem. Z góry dzieki za pomoc. Ania To ja poproszę taką informację dla Rodo 6 z podwójnym garażem. Z tego co się doszukałam to Alien wspominałeś o 563m2 tynków wewnętrznych. Zgadza się? Michał i Magda musicie liczyć około 550m2 tynków (ja nie tynkowałem jednej ściany w garażu i sufitu). Co prawda jeszcze nie robiłem posadzek ale z projektu wychodzi około 220m2. Elewacji podobno wychodzi około 180m2 + ocieplenie wew. garażu około 40-50m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 19.01.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Czy mogłby mi ktos podac ilosc m2: 1. tynki wewnetrzne 2. Posadzki 3. elewacje Rodo 6 z pojedynczym garazem. Z góry dzieki za pomoc. Ania To ja poproszę taką informację dla Rodo 6 z podwójnym garażem. Z tego co się doszukałam to Alien wspominałeś o 563m2 tynków wewnętrznych. Zgadza się? Michał i Magda musicie liczyć około 550m2 tynków (ja nie tynkowałem jednej ściany w garażu i sufitu). Co prawda jeszcze nie robiłem posadzek ale z projektu wychodzi około 220m2. Elewacji podobno wychodzi około 180m2 + ocieplenie wew. garażu około 40-50m2. Dzięki wielkie. Wiem, że Ty robiłeś tynki cementowo-wapienne, a czy ktoś zdecydował się na tynki gipsowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 19.01.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Czy mogłby mi ktos podac ilosc m2: 1. tynki wewnetrzne 2. Posadzki 3. elewacje Rodo 6 z pojedynczym garazem. Z góry dzieki za pomoc. Ania To ja poproszę taką informację dla Rodo 6 z podwójnym garażem. Z tego co się doszukałam to Alien wspominałeś o 563m2 tynków wewnętrznych. Zgadza się? Michał i Magda musicie liczyć około 550m2 tynków (ja nie tynkowałem jednej ściany w garażu i sufitu). Co prawda jeszcze nie robiłem posadzek ale z projektu wychodzi około 220m2. Elewacji podobno wychodzi około 180m2 + ocieplenie wew. garażu około 40-50m2. Dzięki wielkie. Wiem, że Ty robiłeś tynki cementowo-wapienne, a czy ktoś zdecydował się na tynki gipsowe??? Poczytaj dokładnie o tynkach gipsowych, bo ja na tą chwilę słyszałem same negatywy. Ktoś mi mówił ostatnio wśród znajomych o problemie jaki pojawił się u małego dziecka. W tynku gipsowym jest jakiś składnik, który mocno uczula, więc jak ktoś ma problemy z alergią to musi się wszystkiego dokładnie dowiedzieć. Nie wyobrażam sobie zmiany tynków gipsowych na cementowo-wapienne po zakończonej inwestycji. To tak jakby tornado przeleciało przez domek. Mam pomysł jak sobie pomóc nawzajem. Każdy raz na jakiś czas pyta o metraż, materiały itp. Sporo osób już podzieliło się z nami tymi cennymi informacjami, ale niestety są one wymieszane wśród postów. Czytam forum kilka razy dziennie, od początku nie ominąłem ani jednego postu. Zdarza mi się pamiętać, że informacje niezbędne w danej chwili, były wypisane kilka stron wcześniej, ale brakuje mi czasu, żeby do nich powrócić. Wyszukiwarka nie zawsze się sprawdza. Myślałem o stworzeniu arkusza, w którym byłyby rozróżnione wszystkie projekty. Dla każdego z nich na wszystkich etapach budowy: od fundamentów po wykończeniówkę byłyby podane metraże i ewentualnie ilości najpopularniejszych materiałów. W przypadku różnych wartości, w danej komórce zrobiło by się średnią wyników. Zestawienie pomoże obecnym inwestorom, oraz nowym, którzy pojawiają się na forum. Arkusz można umieścić na darmowym serwerze plików, lub w osobnym temacie o rodo. Link można dodać w podpisie (wystarczy, żeby zrobiło to kilka najczęściej udzielających się osób i na pewno trafi to do zainteresowanych). Co wy na to? Jest ktoś chętny do pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.01.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam pomysł jak sobie pomóc nawzajem. Każdy raz na jakiś czas pyta o metraż, materiały itp. Sporo osób już podzieliło się z nami tymi cennymi informacjami, ale niestety są one wymieszane wśród postów. Czytam forum kilka razy dziennie, od początku nie ominąłem ani jednego postu. Zdarza mi się pamiętać, że informacje niezbędne w danej chwili, były wypisane kilka stron wcześniej, ale brakuje mi czasu, żeby do nich powrócić. Wyszukiwarka nie zawsze się sprawdza. Myślałem o stworzeniu arkusza, w którym byłyby rozróżnione wszystkie projekty. Dla każdego z nich na wszystkich etapach budowy: od fundamentów po wykończeniówkę byłyby podane metraże i ewentualnie ilości najpopularniejszych materiałów. W przypadku różnych wartości, w danej komórce zrobiło by się średnią wyników. Zestawienie pomoże obecnym inwestorom, oraz nowym, którzy pojawiają się na forum. Arkusz można umieścić na darmowym serwerze plików, lub w osobnym temacie o rodo. Link można dodać w podpisie (wystarczy, żeby zrobiło to kilka najczęściej udzielających się osób i na pewno trafi to do zainteresowanych). Co wy na to? Jest ktoś chętny do pomocy? Jestem całkowicie za chociaż jestem już w połowie budowy. Sam kiedyś potrzebowałem tych informacji i różnie było z odpowiedziami. Najlepiej było by jak by zrobić coś online dla wszystkich i tam byśmy wpisywali ile m2, mb, materiałów. Ja osobiście prowadzę coś takiego w excelu i miarę możliwości udostępniam to innym. Może ktoś ma pomysł jak rozwiązać to od strony technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 19.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ponawiam prośbę o podanie ilości wełny mineralnej jaką zużyliście na ocieplenie poddasza. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.01.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ponawiam prośbę o podanie ilości wełny mineralnej jaką zużyliście na ocieplenie poddasza. z góry dziękuję W sobotę jestem umówiony z wykonawcą na pomiary, więc jak coś podam. Liczyłem sam z projektu to wychodzi mi około: Wełna SOVER Super-Mata 0,033 150mm 140m2 * 20zł = 2800zł Wełna ISOVER Uni-Mata 0,039 150mm 200m2 * 14zł = 2800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Alien pytanko. Czy te 550 m2 tynków to jest suma: ściany + sufity. Czy tylko ściany. Pozdrawiam Ania Te 550m2 to ściany + sufity. Nie tynkowałem tylko ściany i sufitu w garażu i ścianek kolankowych pod skosami tam daje płytę k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.01.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 TAR piękne okna gratuluje postępów w budowie (też mam dokładnie te okna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts