rdl78 28.09.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no remle bomba ten kominek...już go sobie wyobrażam:) mam do Was pytanie odnośnie kominka czy macie z płaszczem wodnym??jak nie to jaki system wybraliście ps. no i odkurzacz centralny... jakiej firmy macie, ile was to kosztowało i gdzie macie gniazda??pozdrawiam i czekam na fotki wszystkich rodo6 pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 29.09.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 a ja muszę się pochwalić - od środy jestem właścicielką WZ na moją działke-czekałam zaledwie 5 m-cy!!!!! więc zacznemy budowe rodo6 dopiero na wiosnę 2008r , a w tym roku miały być chociaz fundamenty, chociaż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 29.09.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Angela witaj wśród rodomaniaków Rdl nasz kominek nie posiada żadnego systemu, będzie spełniał jedynie funkcję dekoracyjną i rozgrzewającą w długie jesienne wieczory Jeśli chodzi o odkurzacz to instalację zrobili nam gratis Panowie od co i wodkan, a odkurzacz musimy kupić ale wybraliśmy firmy Electolux (koszt około 2,5 tys.cennikowo bez rabatu). Gniazda są rozłożone tak, że w kuchni i wiatrołapie jest szufelka, jedno przy schodach, jedno na górze i jedno w pokoju nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik25 30.09.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 rdl zauważyłam że na poddaszu zlikwidowales az 2 okna (nad wykuszem) nie jest tam teraz za ciemno w tych pokojach?? My na razie adaptujemy projekt i jak dla mnie jest za duzo okien balkonowych i chialabym tak zrobic zeby kazdy pokoj mial swoj balkon..tzn 3 wejscia chce zlikwidowac. pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 30.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 janosik zlikwidowaliśmy jedno okno nad wykuszem, a dwa połączyliśmy w jedno o szerokości 180 cm:) przez to odpadło nam jedno okno w tym pokoju obok łazienki, ale ono ma przecież okno balkonowe od strony wejścia, w zamian dodaliśmy w tym pokoju okno poddaszowe... też było mi za dużo okien i balkonów... myślwliśmy, żeby w ogóle zrezygnować z balkonu nad wykuszem, ale wtedy ten dom już w ogóle stracił by urok... a z likwidacji onka w kuchni jestem zadowolona jak najbardziej i naprawdę jest jasno:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik25 02.10.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witajcie ja znowu z pytaniem tym razem do REMLE. Mam gorącą prośbę....Czy Czy jest taka możliwość żebyśmy mogli z mężem podjechać i zobaczyć jak sie domek z tymi wszystkimi zmianami prezentuje na żywo??Strasznie jesteśmy ciekawi czy salon bez powiekszenia o pokój bylby rzeczywiscie ciasnawy..itp.itd . Bylibysmy bardzo wdzięczni Mieszkamy niedaleko bo koło Gliwic więc kwestia dojazdu nie jest przerażajaca. Pozdrawiam wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 03.10.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Jgosik jutro się skontaktuję z wami na priw dziś mogę się pochwalić elewacją ogrodową od strony frontowej jeszcze nie skończona http://images24.fotosik.pl/94/2900f8b26ee72cb1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 04.10.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 remle SUPER!!! jestem pod wrażeniem:) jaki to kolor elewacji pomarańcz?? też myślałam o podobnym tylko ciemniejsze te ramki wokół okien czy jak to się nazywa:) ps. my po długim namyśle zdecydowaliśmy się na piec na ekogroszek i kominek z płaszczem wodnym:) niestety nie ma u nas gazu ziemnego... no to teraz zaczną się prawdziwe wydatki:) pozdrawiam wszystkich i wklejajcie fotki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik25 04.10.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 REMLE ...teraz to Domek wyglada reprezentacyjnie...Super... Mam wrazenie patrzac na zdjecie domku ze teraz to juz z górki.... pozdrawiam. psczekam na wiadomosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 04.10.2007 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Rdl dziękuję kolor to tynk KABE w odcieniach pomarańczu (dokładnie E1153), jest ich dużo odcieni. Te otoczki okien wyszedł nam taki ciepły żółty krem mam nadzieję, że wiesz jaki to kolor chciałam inny ale wyszedł taki - napwno miał być jasny, bo nie chciałam by przez nasze wstawki z klinkieru dom stał się taki smutny Jgosik dzięki ja mam wrażenie, że teraz to dopiero pod górkę z tymi wszystkimi wyborami na pw napiszę wieczorem, jak wróci moja druga połówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik25 05.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Remle ja jestem nowicjuszem na takich forach int ..nie bardzo wiem jak dziala prv ..dla pewności podam adres mejlowy [email protected] byłoby super jakbysmy mogli podjechac w weekend (wtedy jest moj maz w domu). Czekam na Waszą propozycje. Wracając do elewacji..to świetny pomysł na zaakcentowanie wykusza tym klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik25 05.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 opanowałam tego priva juz wiem gdzie odebrac wiadomosc takze czekam z niecierpliwoscia a ja z naszymi papierami stoje..mam mały postepik , byłam wczoraj u architekta od przylaczy sanitarnych projekt sie realizuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.10.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jgosik wiem, że opanowałaś nie nadążam z odbiorem juz piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 05.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Witam znowu, mam do Was wszystkich pytanie czy rodzaj wentylacji jaką zastosowaliście w swoich domach to grawitacyjna czy może mechaniczna z rekuperatorem. Jeśli ta druga opcja to czy dawaliście specjalnie przerabiać projekt (wiąże się to z wyrzuceniem kominów wentylacyjnych) czy może korzystacie z załączonego do projektu domku zaprojektowanej póżniej istalacji mechanicznej przez firme dospel (o ile pamiętam dobrze) Niezłe tworzycie dzieła - jestm pod wrażeniem i zazdroszcze - ale tak pozytywnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.10.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 My mamy zwykła grawitacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 05.10.2007 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Namtar dopytałam męża o szczegóły i kominy muszą zostać zaślepione, ale można je wykorzystać, tak jak zrobili to nasi znajomi, do poprowadzenia rur kanalizacyjnych czy innych instalacji. Całkowita rezygnacja zmusza Cię na zawsze Pozdrawiam Wiolcia proszę daj znać jakie masz płytki położone w kuchni - i na ścianach i na podłodze. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 07.10.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 a my wczoraj byliśmy u krutnego na budowie o czym on nie ma pojęcia mąż umówił si z budowlańcem,że możemy sobie podskoczyć i nikogo nie było - pooglaliśmy sobie środek za dnia (było otwarte), a za moment zjawiła się ekipa i..... myśleli,że jestesmy włascicielami niezłe postępy-za trzy tyg. dom ocieplony z zewnątrz i poddasze, wytynkowany, instalacje ogrzewania się robią; poprostu suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 07.10.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Angela nie ładnie tak bez zgody właśccieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia12 08.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Remle - jeśli chodzi o płytki w kuchni, to na ścianie mam Gwinea brąz z Opoczna. Na podłodze mam hiszpańskie płytki ceramiki Azahar - Pireo. Była kiedyś duża wyprzedaż w Castoramie i grzechem było nie skorzystać.Od dziś u nas działa parkieciarz, jutro będą kładzione panele w pokojach na górze. W najbliższych dniach wkleję fotki z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 08.10.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Wiolcia - dzięki czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts