aLien01 02.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Pod rurkami tylko chudziak Ale pomalować dysperbitem się da i wsunąć folię też. Więc pewnie tak zrobię: dysperbit i folia tam gdzie są inst. wodne, a w pozostałej części domu dysperbit, papa i folia. I jeszcze Cię pomęczę , ocieplałeś ścianę między garażem a domem, i sufit w garażu? Jeśli tak, to używałeś kołków do styro, czy tylko klej? I czy da się to zrobić samemu? Dzięki za wszystkie odpowiedzi Jak dasz rade pomalować i wsunąć fole to działaj. Jeszcze nie ocieplałem właśnie się przymierzam za 2-3 tygodnie będę to robił. Będę dawać kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 02.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Myślę, że dam radę, w sumie nie ma tak dużo tych rurek. U nas będzie podłogówka w całym domu, więc większa ilość rurek pojawi się trochę później. A garaż chcemy ocieplić teraz, przed tynkami wewnętrznymi. Kupiłam juz na ścianę styropian Platinum 10cm, a na sufit 5cm.To tyle, jeszcze raz dzięki aLien01, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.03.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Myślę, że dam radę, w sumie nie ma tak dużo tych rurek. U nas będzie podłogówka w całym domu, więc większa ilość rurek pojawi się trochę później. A garaż chcemy ocieplić teraz, przed tynkami wewnętrznymi. Kupiłam juz na ścianę styropian Platinum 10cm, a na sufit 5cm. To tyle, jeszcze raz dzięki aLien01, pozdrawiam! A ile kupiłaś m2 bo mi wychodzi około 60m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 02.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dokładnie wyszło 59,6 m2. Kupiłam 7 paczek 5cm i 6 paczek 10cm, w sumie 3,9m3. Styropian gładki, bez frezu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 02.03.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji ile trzeba mieć cegły klinkierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 02.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Jesteśmy kilka dni po wylaniu posadzek. Na chudy beton kładliśmy folię, styropian, folię / na parterze przy podłogówce odblaskową / i wylewka z włóknami, mimo wszystko wszędzie mamy zbrojenie z siatki tak zdecydował wykonawca. Dzisiaj weszła ekipa od poddasza, mamy nadzieje , ze nie za szybko bo wylaliśmy posadzki w czwartek postanowiliśmy też dodatkowo zaimpregnować przeciwogniowo więźbę w okolicach kominów. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) .... Edytowane 26 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 03.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam, TAR, Rodek z tarasem wygląda super Widzę, że masz taki jak w projekcie. Ja planuję taras ziemny, jakieś dechy, albo ich podróbka - kompozyt. U nas prawie nic w domu się nie dzieje. Pewnie cały marzec zejdzie nam na elektrykę, bo mąż robi to sam i tylko w weekendy. Ciągle dokłada jakieś nowe kable, komputerowe, alarmowe. Marzy mu się też sterowanie inteligentne domem, więc takie kable też planuje Jest skupiony tylko na tej instalacji. Mi zostawił zakup materiałów potrzebnych do kolejnych prac, więc siedzę w jakiś klejach i siatkach do styropianu, papie i dysperbicie Prawdę mówiąc wolałabym zająć się zakupami innego rodzaju, coś z wyposażenia wnętrz. Wiem, na to też przyjdzie czas, ale nie mogę się doczekać. I wiadomość z ostatniej chwili, właśnie dzwonili panowie od rekuperacji, że jutro będą u nas na budowie. Zaczyna się coś dziać Może jutro wstawię foty. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.03.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Na jakim etapie izolowaliście balkon. Chodzi mi kiedy dawaliście styropian, papę a następnie zalewaliście posadzkę. Jaka wam to ekipa robiła czy od posadzek czy później to robiliście. Mi ekipa od posadzek zrobiła na razie spadek 1,5% bo nie miałem go wcześnie zrobionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolintom 03.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Gosik A jak juz troche ziemia rozmarznie to elektryk połozy kable do oswietlenia ogrodu, altany i domku narzedziowego. Jak pomysleliście o wodzie do ogrodu. Ja planuje jeden kranik z przodu garazu i jeden z tyłu - będą w takich skrzyneczkach a nad nimi gniazda do kosiarki. Jak masz zamiar zrobić pod licznik do wody ogrodowej to nie wiem czy możesz mieć 2 kramy na zew domu dowiedz się wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Gosik A jak juz troche ziemia rozmarznie to elektryk połozy kable do oswietlenia ogrodu, altany i domku narzedziowego. Jak pomysleliście o wodzie do ogrodu. Ja planuje jeden kranik z przodu garazu i jeden z tyłu - będą w takich skrzyneczkach a nad nimi gniazda do kosiarki. Jak masz zamiar zrobić pod licznik do wody ogrodowej to nie wiem czy możesz mieć 2 kramy na zew domu dowiedz się wcześniej Ja mam zrobione 2 karny jeden przy garażu drugi po ukosie przy terasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) .-a-a Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 03.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 My mamy kran na tyle domu przy drzwiach do kotłowni , o gniazdku do kosiarki nie pomyslelismy więc dzieki TAR za sugestię pomyslimy. Balkony mamy ze spadkiem i wyłozone papą, styropian i wylewkę bedzie nam robioć ekipa od tynków , która teraz robi nam poddasze ... od razu zrobiło się cieplej jak pojawiła się wełna http://images36.fotosik.pl/154/e6e8d16bddb4b373med.jpg stryszek już nieco ocieplony http://images42.fotosik.pl/180/91c68c96bdb5583cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.03.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 04.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 TAR płacimy 35zł za m kw , to cena z płytami k-g i wykończeniem sufitów, montażem schodów strychowych czyli na gotowo. Kładziemy Uni-Matę Isover 15 i 5,hurtownia dowozi nam na bieżąco według zapotrzebowania więc ile pójdzie jeszcze nie wiemy , damy znać mamy pytanko, czy wszyscy robicie dzrzwi wejściowe otwierane na zewnatrz ? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 05.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A jaka grubosc welny mineralnej dajecie na poddasze? My robimy drzwi otwierane do srodka, jakos otwierane na zewnatrz kojarza mi sie nieprzerwanie z blokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 (edytowane) ---- Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts