aLien01 30.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 aLien01 pytałeś o mocowanie ościeżnicy drzwi do dolnej łazienki, u nas jest tak jak u Ciebie. Czy będziesz robił murek aby załapać ościeżnicę ? Jak to jest u innych , którzy maja już montaz drzwi za sobą , czy macie na dole drzwi 70 czy 80 ? U nas np. do łazienki otwór ma 88 cm i brak jest murka z lewej strony od filaru. I jeszcze jedno drzwi do łazienki i kotłowni na zewnątrz czy do wewnatrz? pozdrawiamy Ja dałem z rigipsów murek i i drzwi do łazienki dolnej będę miał 70. Z tego co się dowiedziałem można podciąć ościeżnice z jednej strony i wtedy wejdą drzwi 80 ale moim zdaniem może to źle wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.03.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam Info dla zainteresowanych elewacjami. Dowiedzialam sie dzis, ze od 5 kwietnia termoorganika podnosi ceny styropianu o ok. 20% a do maja ma byc jeszcze co najmniej jeszcze jedna podwyzka cen. Moze komus sie przyda ta informacja, potwierdzilam ja u przdstawiciela z termoorganiki. Pozdr. A. Też słyszałem o tym ale od Swisspora ale podwyżka ma być o około 10%. Powiedzcie mi czy 25m3 zmieści się w garażu dwustanowiskowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 30.03.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 TAR dzieki za informacje , tez korzystamy z termoorganiki, chyba czas zamówić styropian na elewacje aLien01 dzieki za odpowiedz w kwestii drzwi , u nas ekipa tez stawia murek z k-g , więc otwór drzwiowy będzie 80. mWilQ co do dawnego gabinetu to planujemy dwie sofy lub wiekszą sofe i fotele, może mały stolik kawowy, mamy tez wnękę pod schodami do wykorzystania , generalnie przyjmujemy zasadę jak najmniej mebli pozdrawiamy Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.04.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 a no lipa... nam się zmieniła nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.04.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam wszystkich po zmianach na forum. Nie został nic innego jak przyzwyczaić się do nowego forum Wesołych świąt dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 03.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Jak miło Was znowu widzieć jak byśmy dokończyli budowę bez wsparcia naszej grupy ... pozdrawiamy świątecznie Wszystkich TAR dzięki Tobie odnaleźliśmy nasz temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.04.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Jak miło Was znowu widzieć jak byśmy dokończyli budowę bez wsparcia naszej grupy ... pozdrawiamy świątecznie Wszystkich TAR dzięki Tobie odnaleźliśmy nasz temat Polecam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 03.04.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witajcie Wesołych Świąt i szalonego zajączka My walczymy z ziemią dookoła domu .. i ogrodem. W końcu doczekaliśmy się tarasu.. tzn. ma być we wtorek.. a gdzieś tak końcówka kwietnia/maj zaczynamy tynki.. teraz mamy problem z kolorem .. jakiś jasny, piaskowy hmm.. a tego tyle że aż strach wiadomo jedynie że silikatowe i najpewniej Kreisela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 03.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 WitamMan pytanko, czy usunęliście słupy drewniane na piętrze w pokojach. i ewentualnie jak w tym pokoju koło łazienki gdzie słup stoi prawie w środku pokoju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 03.04.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) WitamMan pytanko, czy usunęliście słupy drewniane na piętrze w pokojach. i ewentualnie jak w tym pokoju koło łazienki gdzie słup stoi prawie w środku pokoju . http://daro122.fotosik.pl/albumy/709932.html Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez daro122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 03.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Zamieniliśmy słupy drewniane na stalowe ( 10x10) i zabudowalismy je w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 03.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ciekawe, ale słup w ściance działowej to nie problem, ale w tym 2 pokoju. Czyli przestawiłeś podporę, słupa w ściance działowej w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 04.04.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) daro122 my nie mamy słupów , mamy zmienioną konstrukcję więźby , słupy w pokoju to chyba nie najlepszy pomysł no chyba że potraktujemy je jako element jego aranzacji bo i tak można U nas ekipa prawie skończyła gładzie i sufity na parterze, zostały jeszcze detale przy drzwiach wejściowych i w kuchni, bo ciagle analizujemy projekt mebli kuchennych.Nasze okna mają juz parapety, mimo , że okna mamy PCV parapety mamy dębowe, martwiliśmy się doborem koloru ale chyba wyszło ok http://images37.fotosik.pl/275/bfc4728c4c3851b5med.jpg http://images45.fotosik.pl/280/11df6e48fd4bb7dfmed.jpg Po świętach zabieramy się za kominek, mamy nadzieję , że doczekamy się w końcu drzwi i bramy garażowej.Pozdrawiamy Wszystkich Edytowane 4 Kwietnia 2010 przez Brygida i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 04.04.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Ścianka działowa doszła do słupa (od drzwi) przez co pomiędzy słupem, a kominem w pokoju jest miejsce na szafę Niestety nie mam fotki nieotynkowanej ściany więc załączam fotkę słupa bez ścianek działowych i miejsce na "gotowo". http://www.aspex.pl/dom/slup.jpg http://www.aspex.pl/dom/slup1.jpg Słup wykonany z kształtownika kwadratowego 10x10cm grubość ścianki 5mm, u dołu i u góry przyspawana kwadratowa blacha grubości 8mm (podpora pod płatew i oparcie o strop). Do płatwii przykręcona długimi wkrętami do drewna, a do stropu kołkami 14mm. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Rany z ~70 stron zrobiło się ~200 :/Wszystko fajnie, tylko nie dla kogoś kto zapisywał sobie istotne wątki według stron na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 04.04.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Rany z ~70 stron zrobiło się ~200 :/ Wszystko fajnie, tylko nie dla kogoś kto zapisywał sobie istotne wątki według stron na forum. W ustawieniach zmień sobie domyślą liczbę postów na stronie, a starym forum było chyba aż 50 postów na stronę, teraz jest chyba 20-30 stąd taka rozbieżność, ale myślę, że warto poczekać, aż się wszystko ustabilizuje. Jest już dużo lepiej niż w pierwszych godzinach nowego forum. Pozdrawiam grupę, którą cały czas podczytuję, gdyż buduję prawie taki sam domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekC 05.04.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Mam pytanie do tych którzy planują zamontować w domu kominek z płaszczem wodnym. Gdzie planujecie umieszczenie wszystkich elementów instalacyjnych jak wymiennik czy pompkę - czytałem że muszą znajdować się przy kominku a ja niestety zlikwidowałem schowek przy kuchni Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez LeszekC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts