et75 09.05.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam wszystkich Rododendrowiczów!!! Mam prośbę, a w zasadzie dwie: czy ktoś mógłby udostępnić mi kosztorys prac budowlanych na maila??? Taki do załączenia do wniosku kredytowego. Adres e-mail: [email protected] A drugie pytanie, to czy jest na forum ktoś, kto buduje lub może już zbudował Rodka w okolicach Wawy??? Chętnie byśmy przyjechali podpatrzeć co nieco )) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamki2 09.05.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Nasze kolejne poczyniania z wykańczaniem domu. Prace idą pełną parą, bo pierwszy etap przeprowadzki już w sobotę, a drugi w następną sobotę. Najpierw przewozimy rzeczy na górę i te meble które będą nam niepotrzebne przez kolejny tydzień. Od jutra wykańczanie salonu i gabinetu. Mam nadzieję, że nam się wszystko uda. Pozdrawiamy, trzymajcie za nas kciuki.Skończony kominek, rozprowadzane ciepłego powietrza do wszystkich górnych pokoi i do pokoju nad garażem.http://images43.fotosik.pl/292/9619233d5dab4fb5med.jpghttp://images44.fotosik.pl/292/eead0a9710d0123dmed.jpgPokój Oli, trwa skręcanie meblihttp://images38.fotosik.pl/288/18e33deea45b4acfmed.jpghttp://images36.fotosik.pl/179/7efb20c0025e0430med.jpgPokój Zuzi, meble jeszcze w paczkach w garażuhttp://images41.fotosik.pl/288/5781df77283c1386med.jpghttp://images42.fotosik.pl/204/c34d6e945dbf849fmed.jpgGórna łazienka, czekamy na jeszcze jedną komodę pod oknohttp://images48.fotosik.pl/292/9c2cb3a9e6b94d98med.jpg Edytowane 9 Maja 2010 przez adamki2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 09.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Adamki2 bardzo ładne wnętrza i gratuluje. My jeszcze musimy po czekać mam nadzieje, że do końca lipca się wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 09.05.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Adamki2 wasze tempo napawa nas optymizmem , że podobnie jak aLien01 wprowadzimy się w lipcu , w przyszłym tygodniu zaczynamy kafelkowanie .. Ładnie sie u Was robi, zastanawiał nas efekt z tym różowym pokojem jak dojdzie tapeta ale wygląda bardzo fajnie, my też w pokojach dzieci chcemy dać częściowo tapety szczególnie w miejscach narażonych na zabrudzenie.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.05.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Dawno nie pisałem ale i nie było o czym . Trzeba się wreszcie pochwalić MAMY pozwolenie na budowę. I to tyle bo na poziomie -0,4 m jest już woda a fundament ma być na -1,2m tak więc czekamy na ciepłe lato - bo na wiosnę już nie liczymy... Mam kilka pytań i ew. prośbę - chodzi o babole w projekcie bo ktoś już wspomniał, więźba jest żle zrobiona - czy mógłby ktoś ew. napisać co dokładnie żebym wiedział na co się wyczulić. Następne pytanie dotyczy komina - czy któś robił komin (ten w salonie) od piętra? - czyli na parterze pod stropem jakaś belka podpierająca oparta na ścianie nośnej - zyskać można ze 20 cm przez co kominek nie będzie przypominał bunkra. Miło się patrzy jak Wasze rodoski rosną w siłę. Pozdrawiam i rzyczę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 10.05.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Następne pytanie dotyczy komina - czy któś robił komin (ten w salonie) od piętra? - czyli na parterze pod stropem jakaś belka podpierająca oparta na ścianie nośnej - zyskać można ze 20 cm przez co kominek nie będzie przypominał bunkra. Komin od piętra to chyba nie bardzo Po pierwsze - fundament pod komin, a po drugie - wyczystka do czyszczenia. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 10.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 WITAM po długiej nie obecności. U mnie tylko praca praca i praca .W sobotę ukończyłem stan surowy otwarty (2,5 miesiąca-chyba ok) i na razie odpoczynek. Co prawda chyba muszę sprzedać swego rodka bo z kasą krucho wyszło. Ale jestem dobrej nadziei i będzie ok. pozdrawiam wszystkich http://daro122.fotosik.pl/albumy/709932.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 10.05.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ja ciekawie zrobiłem, kom systemowy mam w ścianie a wyczystke w korytarzu do kuchni.Komi systemowy ma szerokość 33cm i jest w ścianie i dlatego mało wchodzi w salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 10.05.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Na pewno kominy systemowe, słup w salonie do likwidacji , wyjdzie super salon.Pomyśleć jakie ogrzewanie , czym i gdzie , bo można na dole pokombinować z kominem i wychodzi fajna łazienka i niezła kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 10.05.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 daro122 Widzę, że ty i kilka innych osób chowało kominy w ścianę, szczególnie chodzi mi o ten między garażem a salonem jeśli ktoś przenosił kotłownię do garażu. Mój majster mówi, że nie powinno się tak robić bo może i jest więcej miejsca i ładniej to wygląda ale komin cały czas pracuje i będą się cały czas pokazywać jakieś pęknięcia na ścianach przy tym kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.05.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Ja komin w salonie mam schowany w ścianie i żałuje, że nie schowałem drugiego przy kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 10.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jeszcze pytanie o słupy drewniane na poddaszu. Wg mojego majstra i kierbuda wychodzi, że stoją one sobie na środku na tropie. Przy terrivie nie jest to podobno takie proste bo ta przyjmuje obciążenie 150kg/m2 i nie może sobie taki słup podporowy stać. Niektórzy z was zmieniali położenie tych słupów ze względów estetycznych ale co z konstrukcją? Możecie mi powiedzieć jakie macie rozwiązanie czy nie było u was z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 10.05.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 daro122 Widzę, że ty i kilka innych osób chowało kominy w ścianę,................. jeżeli robisz komin z cegły to się nie martw, rób w ścianie nic sie nie będzie działo, natomiast system musi stać kolo sciany. system powinien sam stać na fundamencie i nie powinien przenosić żadnych nacisków ścian czy belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro122 10.05.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Ja tak zrobilem. Wylałem belke na odległości 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkab50 10.05.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) Maila ze skanem stropu wysłałem do was. Jutro z pracy wyśle wam zestawienie materiałów jakie dostałem z hurtowni na ten strop. przyłączam się do prośby o skan stropu teriva w RODO 6 na meila [email protected]. jesteśmy właśnie na etapie stanu O - mamy fundamenty!!!!! Z góry dzękuje. Edytowane 10 Maja 2010 przez agnieszkab50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 10.05.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 My także mamy komin schowany w ścianie a kotłownie przeniesioną na tył garażu ( komin murowny z cegły ), ten od kominka mamy systemowy .Więźba w projekcie jest bardzo "oszczędna", my mamy zmienioną konstrukcję więźby, większa grubośc belek i zmiany w sposobie wiazania , ale to ciesla i kierownik budowy powinni rozwiazać kwestie słupów na poddaszu, mozna schowac słupy w ścianie albo zmienic konstrukcje więźby i je zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.05.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 11.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 (edytowane) Heheh.. Aniu chyba nie zwichnie ) Wentylacja wyglada kosmicznie )) ps. Jak tam zupa? Pożaru nie było? ........... a u nas praca pełną parą w ogrodzie ) oj, to jest o wiele przyjemniejsze ) Pozdrawiam, Marlena Edytowane 11 Maja 2010 przez Marlena&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.05.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogklo 12.05.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Lena z MazowieckiegoJa też jestem w trakcie wykończenia Rodka 6..w chwili obecnej uładamy kafle.Chcemy sami zabudować kominek, czy może ktoś podpowie jak to zrobić tanim kosztem.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts