Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Czy ktoś mógły zrobić zdjęcia dolnej łazienki i wrzucic na forum, chodzi mi szczególnie o ten kąt pod schodami. Widać na zdjęciach, że pod schodami można zrobić prysznic i wc ale z tyłu zostaje jeszcze kawałek miejsca (pod dolnym biegiem schodów), macie to jakoś wykorzystane, może jest od strony pokoju wnęka pod schodami. Coś mi nie gra z tą łazienką i chciałabym sprawdzić. Z góry dzięki.

U nas już kończy sie budowa ścianek działowych, jutro zalewamy wieniec i schody i wchodzą górale do dachu. Miło patrzeć jak rośnie domek, no i ścianki działowe dają już jakieś wyobrażenie o pomieszczeniach :)

pozdrawiam

Witam

Jestem tutaj nowy i na etapie wyobru projektu. Rodo 6 G2 jak narazie wygrywa. Widzę, że to forum jest bardzo aktywne. Czy istnieje możwliosć zobaczenia tego domku gdzieś w okolicach Warszawy, Pułtuska, Płocka, Sochaczewa lub Bydgoszczy, Torunia, Inowrocławia i Włocławka (w tych 4 ostatnich rzadziej bywam ale jakby by była możwliość to chętnie odwiedze rodzinne strony :) )

Można wiedzieć jaki jest atkualnie koszt budowy takiego domku do stanu surowego zamkniętego? Chodzi mi głównie o materiały, ponieważ będę budował systemem gospodarczym...

pozdrawiam i przepraszam jeżeli umieściłem to pytanie nie w tym wątku co trzeba (do admina - jeżeli uważacie, że powinno to być w innym dziale to możecie przenieść :))

rudi-82

Witam Wszystkich budujących rodoska6!

Od jakiegoś czasu przeglądam forum i jestem pod wielkim wrażeniem Waszych pięknych domków.

My planujemy budowę na wiosnę przyszłego roku:( Obecnie przebywamy za granicą, ale projekcik już się maluje.Wprowadziliśmy kilka zmian do naszego rodoska( 2 duże okna nad wykuszem, piwniczka pod połową domku,powiększona łazienka na dole, brak spiżarki) Materiał na domek już kupiony poza blachodachówką, ale to na jesień.

Mam prośbę do Adamki2- czy możecie ponownie wkleić zdjęcia waszych pokoi? Pięknie wyglądają te tapety, a na forum zdjęcia są czasowo niedostępne. Z góry dziękuje i pozdrawiam Wszystkich!

Witamy wszystkich budowniczych!

Jesteśmy obecnie na etapie stanu zero i musiny wkopać rury od kanalizy. Mam więc prośbę, czy moglibyście przesłać na maila ([email protected]) lub umieścić na forum zdjęcia dolnej łazienki? Chodzi mi przede wszystkim o kącik pod schodami i miejsce na prysznic, bo nie możemy się zdecydować gdzie będzie stało WC (nie chciałabym go umieszczać na wprost wejścia do łazienki). Z góry bardzo dziękuję.

Pozdr

Witam

Jestem tutaj nowy i na etapie wyobru projektu. Rodo 6 G2 jak narazie wygrywa. Widzę, że to forum jest bardzo aktywne. Czy istnieje możwliosć zobaczenia tego domku gdzieś w okolicach Warszawy, Pułtuska, Płocka, Sochaczewa lub Bydgoszczy, Torunia, Inowrocławia i Włocławka (w tych 4 ostatnich rzadziej bywam ale jakby by była możwliość to chętnie odwiedze rodzinne strony :) )

Można wiedzieć jaki jest atkualnie koszt budowy takiego domku do stanu surowego zamkniętego? Chodzi mi głównie o materiały, ponieważ będę budował systemem gospodarczym...

pozdrawiam i przepraszam jeżeli umieściłem to pytanie nie w tym wątku co trzeba (do admina - jeżeli uważacie, że powinno to być w innym dziale to możecie przenieść :))

rudi-82

Witam. My budujemy w okolicach Mińska Mazowieckiego i jesteśmy na etapie tynków. Jeśli jesteś zainteresowany obejrzeniem domu to napisz ([email protected])

To jest zdjęcie robione z drzwi.. http://images39.fotosik.pl/245/443505eda4e218c7.jpg

Wielkie wielkie dzięki. O to mi właśnie chodziło tak też sobie to wymyśliłam. W miejscu gdzie macie umywalkę mam wyjscie kanalizy. ale to nie problem bo tak jak u was widzę schowa się za szafką a do kibelka można podprowadzić i tak bo wisi geberit więc też jest gdzie schować. A za kibelkiem jeszcze sobie sciankę z mini dzrzwiczkami postawię i zrobie schowek na mopa i wiadro.

jeszcze raz dziękuję za zdjęcie

pozdrówki

Ania

Witam

Jakie macie dachówki ? ja muszę zamówić ale nie mogę się zdecydować. Chciałam Brasa bałtycką w kolorze kasztan ale po pierwsze jest ciężko z dostępniścią a po drugie jak ją zobaczyłąm na żywo to jakoś nie specjalnie mi podeszła. No więc myślę...... podpowiecie coś.....może robena średzką falistą ?

No i pochwalę się, wczoraj zawisła wiecha :))) 6 tygodni zajęło wybudowanie domku, teraz czekam na górali, będą 7 czerwca.

pozdrawiam

Pytanie do TAR: przepraszam ale wrócę do do wątku z rozdzielnią prądową. Gdzie ją najlepiej umieścić, czy w kotłowni za garażem czy w garażu????? TAR gdzie jest twoja widoczna na zdjęciu????? Napiszcie coś bo nie mam koncepcji.

Ja mam pytanie z innej beczki.

Jakie są konsekwęcje zmiany kierownika podczas budowy?

Czy gwarantowana kontrola z inspektoratu?

Nie ma żadnych konsekwencji. W starostwie składa się papiery nowego kierownika i można kontynuować budowę. U mnie inspektorów po zmianie nie było.

Witam

Jakie macie dachówki ? ja muszę zamówić ale nie mogę się zdecydować. Chciałam Brasa bałtycką w kolorze kasztan ale po pierwsze jest ciężko z dostępniścią a po drugie jak ją zobaczyłąm na żywo to jakoś nie specjalnie mi podeszła. No więc myślę...... podpowiecie coś.....może robena średzką falistą ?

No i pochwalę się, wczoraj zawisła wiecha :))) 6 tygodni zajęło wybudowanie domku, teraz czekam na górali, będą 7 czerwca.

pozdrawiam

Zastanów się trzy razy zanim zdecydujesz się na dachówkę robena. W składzie prezentują się dobrze, ale już na dachu gorzej. Często są krzywe i ciężko je spasować. U mojego kumpla na rocznym dachu (czarny z połyskiem) można zobaczyć co są warte, już widać spękania - dramat.

U mnie ostatecznie stanęło na creatonie premion antracyt. Gdyby nie moi "specjaliści pseudo dekarze" to dach nieźle by się prezentował. Niestety w stosunku do robena trzeba było dołożyć kilka tysięcy.

Zastanów się trzy razy zanim zdecydujesz się na dachówkę robena. W składzie prezentują się dobrze, ale już na dachu gorzej. Często są krzywe i ciężko je spasować. U mojego kumpla na rocznym dachu (czarny z połyskiem) można zobaczyć co są warte, już widać spękania - dramat.

U mnie ostatecznie stanęło na creatonie premion antracyt. Gdyby nie moi "specjaliści pseudo dekarze" to dach nieźle by się prezentował. Niestety w stosunku do robena trzeba było dołożyć kilka tysięcy.

Ja mam Robena (ROBEN Dachówka średzka brązowa) i właśnie na dachu prezentuję się o niebo lepiej niż w składzie. W zależności od konta patrzenia i światła jest brązowa lub czarna. Ekipa która kładła dach nie miała z nią problemów. Znajomi którzy odwiedzają budowę twierdzą, że bardzo ładna. Tak wiec jak to zwykle bywa co osoba to inna opinia.