Cecil 27.05.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Roben wygrywa ceną. Bo na początku jest Roben potem długoo długoo nic. A potem pojawia się kilka dobrych dachówek, ale niestety troche droższych. My mamy Koramica Antracyt. Jest przepiękna na palecie i na dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.05.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 27.05.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dziękuję wam za odpowiedzi i wskazówki. Co do ceny własnie dostałąm ofertę na braasa bałtycką i robena sredzką i roben jest taniej o ok 2000 wiec to nie jest jakaś duża kwota. Zerknę sobie jeszcze na tego creatona i koramic. Co do gustu wiadomo każdy ma inaczej, ja lubie ciepłe kolory, więc okna mam w orzechu a kominy podmurówkę i dachówkę chce właśnie w kasztanowym czy miedzianym bo to najbardziej mi odpowiada. Antracyt też mi się podoba jako kolor ale nie pasuje mi do domku wiec wogle go nie biorę pod uwagę. No i chciałam dachówki typu S czy też holenderską bo to podobne do siebie. Jeszcze to sobie przemyślę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Dziękuję wam za odpowiedzi i wskazówki. Co do ceny własnie dostałąm ofertę na braasa bałtycką i robena sredzką i roben jest taniej o ok 2000 wiec to nie jest jakaś duża kwota. Zerknę sobie jeszcze na tego creatona i koramic. A my mamy niemieckiego Nelskampa Nibra 10 czerwonobrązowa angoba i jesteśmy bardzo zadowoleni, równa , twarda i ładnie sie prezentuje na dachu / aż miło spojrzeć przez okno dachowe ) ). Zastanawialiśmy sie początkowo nad antracytem ale ostatecznie wybraliśmy tradycyjna czerwień. Koramica nam odradzano, dachówka musi być masywna i twarda, creaton z całą pewnością godny polecenia, no i nie warto kupować dachówek cementowych, ceramika to ceramika. Dachówka prezentuje sie ładnie dopiero na dachu, jak sie ogląda wystawki w składach można mieć mieszane uczucia ... udanych wyborów. TAR gratulujemy postępów, u nas trwa kafelkowanie, czekamy aż przestanie padać i robimy ogrodzenie frontowe. pozdrawiamy ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamki2 27.05.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witamy. Od soboty mieszkamy już w naszym domku. Oczywiście narazie wszystko jeszcze w rozsypce, wszystkiego szukam w pudłach i workach, ale po wolutku dojdziemy do normalności. Zdjęcia powklejam za tydzień kiedy trochę ogarniemy bałagan w pokojach. Dom jest super, dużo przestrzeni, bardzo funkcjonalny i oczywiście piękny.DO RUDI 82. Jeśli chcesz zobaczyć domek nażywo to zapraszamy do Włocławka. Jakoś się musimy tylko zgrać. Pozdrawsiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.05.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 adamki2 miło słyszeć , że już mieszkacie .. czyli udało sie na czas, o zmęczenie nie pytamy bo pewnie jest ogromne... ale urok domku to szybka rekompensata włożonego wysiłku. Pozdrawiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 28.05.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 HejBył u mnie wczoraj wykonawca od elewacji. Wycenił swoją pracę na 50zł (po moim marudzeniu zszedł do 45zł za m2). Z tego co mówił, to nie opłaca mi się robić najpierw styropianu z klejem, a w następnym etapie samego tynku. Dla niego robota razy dwa przy zabezpieczaniu okien i rozkładaniu rusztowań. Czas pracy został określony na 3-3,5 tygodnia, w tym tynki ok 2-3 dni. Więc rzeczywiście może szkoda zachodu i od razy wypadałoby zrobić komplet. Tutaj jedyny argument to kasa za tynk. Podpowiedzcie mi proszę, czy robić elewację na gotowo przed wszystkimi pracami w środku. W tym posadzkami, o które się martwię. Czy przy wyjściu posadzki na balkon wykonawcy są w stanie nie ubrudzić elewacji? Na tym etapie proszę wszystkich co mają te prace za sobą, o podsumowanie. Opiszcie ewentualnych problemy przy wykonywaniu elewacji. O czym pamiętać, czego przestrzegać? Z tego co pamiętam mówiliście wcześniej o wykończeniu balkonów. Jak podejść do tego tematu. Jak je zabezpieczyć i ocieplić? Zastanawiam się, czy nie zostawić elewacji po zakończeniu wylewek w środku. Pomóżcie mi to poukładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.05.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadeuszK 28.05.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 TAR proszę o podesłanie zdjęć wykonanego balkonu i ocieplenia stropu nad wykuszem. Szczególnie interesuje mnie wykonanie okapnika i opierzenia blachą. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 28.05.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Tar: dzięki za opis. Póki pogoda pozwala, muszę podciągnąć tematy w środku domu. Załatwię jak najszybciej instalacje i robię tynki. Tutaj ekipa jest już umówiona. Zaraz za tynkami pójdą wylewki (muszę tak to zgrać w czasie, żeby zaczęli mi wylewki na górze i na dole instalacje c.o.) Góra jest dogrzewana powietrzem z kanałów sufitowych, więc problem instalacji pod grzejniki mam z głowy. Razem z sypialniami zrobi się balkony i można zaczynać elewacje Muszę iść puścić totka, bo na bank nie starczy mi na to kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GABRIELKA08 30.05.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Patrzę na Waszego slicznego "rodoska" i mam pytanko...jakiej wilekosci macie okna od frontu czyli kuchnia i łazienka , i jeszcze jedno jak to w łaziencie sie sprawdzi w sensie ustawienia kabiny itp. Ja jestem u stóp szczytu (niestety) i zastanawiam się jakie okna tam zrobic, chciałabym zeby były symetryczne ,ale nie mam pewnosci czy jedno - czy dwuskrzydłowe,poniewaz boje sie ,ze jak powieksze to w łazience to bede miala problem z ustawieniem kabiny 90 ..bardzo prosze bardziej doswiadczonych o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 31.05.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Patrzę na Waszego slicznego "rodoska" i mam pytanko...jakiej wilekosci macie okna od frontu czyli kuchnia i łazienka , i jeszcze jedno jak to w łaziencie sie sprawdzi w sensie ustawienia kabiny itp. Ja jestem u stóp szczytu (niestety) i zastanawiam się jakie okna tam zrobic, chciałabym zeby były symetryczne ,ale nie mam pewnosci czy jedno - czy dwuskrzydłowe,poniewaz boje sie ,ze jak powieksze to w łazience to bede miala problem z ustawieniem kabiny 90 ..bardzo prosze bardziej doswiadczonych o radę Hmm... W Rodo 6 nie ma okna w dolnej łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GABRIELKA08 31.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 no kurczę...jest ale w wersji z piwnicą i o tym zapomniałam wspomniec...a jakie macie okna , jakie wymiarowo w kuchni?...jesli czyta to ktos kto ma z podpiwniczeniem projekt to równiez bardzo prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kallula 31.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam po dłuższej przerwie,ja również bardzo proszę o podanie jakie macie wymiary okien na ścianie frontowej ,zwłaszcza te osoby które mają okna niedzielone.Takie zdecydowanie bardziej nam się podobają ale mam wątpliwości czy przy takich wymiarach jak w projekcie 120/140 jest to wogóle możliwe i praktyczne? Rozważam zmiejszenie tych okien zwłaszcza że zostawiam drugie okno w kuchni więc problemu z doświetleniem nie będzie.Chciałabym też zeby dobrze wyglądało to na elewacji ,zwłaszcza ze wydłużyliśmy dom o 1m.A teraz pytanie od męża:)Właśnie zasypaliśmy fundament(konkretnie ekipa:)),połozyliśmy styropian 10cm i folię ,jutro wylewamy ślepą wylewkę.Teść twierdzi że pózniej do normalnej wylewki trzeba dać styropian 5 cm a nie 10 cm ,ponieważ tworzy się jakiś próg cieplny??? czy coś takiego..Co o tym myślicie? Czy zasada im więcej tym lepiej jest tu ok,czy raczej zachować pewną powściągliwość i rzeczywiście dać 5cm?Doradzcie prosze jak to jest u Was wykonane.Bardzo dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 01.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Kallula, u nas są okna niedzielone, o wymiarach 120/140 i wcale nie wyglądają na takie duże. Poniżej jest link do galerii, więc możesz zobaczyć jak to wygląda. Jeśli chodzi o grubość styropianu na parterze, to my daliśmy 15 cm w dwóch warstwach 10 plus 5. Domek ma być energooszczędny, więc nie żałowaliśmy na styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.06.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) ...... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.06.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 02.06.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 no kurczę...jest ale w wersji z piwnicą i o tym zapomniałam wspomniec...a jakie macie okna , jakie wymiarowo w kuchni?...jesli czyta to ktos kto ma z podpiwniczeniem projekt to równiez bardzo prosze o odp. Ja mogę odpowiedzieć :] Okno w łazience na paterze jest mniejsze niż to w kuchni i miałam podobny dylemat jak Ty. Ostatecznie okna forntowe zostawiłam bez zmian. Czyl w łazince mniejsze od kuchennego. Na pierwszy rzut oka, nie jest to zbyt mozno widoczne. Jeśli będziesz chciała zwiększyc okno w łazience. to kabina 90 na 100% nie wejdzie. Do Kallula U mnie są okna niedzielone i bez szproszów. Wyglądają super. Mam okna niedzielone nawet w ścianie bocznej w garażu i na poddaszu nad garażem. Może jakoś wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts