aga-gaga 01.07.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Prostuje moją przedostatnią wiadomość blachodachówki weszło 263,63 metrów kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 01.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Mamy pytanko do wykańczajacych , jakie drzwi wewnętrzne zakładacie? Jesli to nie problem podajcie orientacyjną cenę drzwi z regulowaną ościeżnicą.I jeszcze jedno jak kładliscie panele względem okien na poddaszu? Właśnie zabieramy się za montaz podłóg. Oliwkowo okna frontowe mamy powiekszone 150/150 , w kuchni mamy zatem jedno duże okno 150/150 i boczne jak w projekcie, ponieważ mamy juz skończona kuchnie dodam , że mimo pozostawienia dwóch okien w tym jednego powiekszonego pomieszczenie wcale nie jest zbyt jasne / u nas kuchnia jest od północy /, zmniejszanie czy tez likwidacja bocznego okna to nie najlepszy pomysł , poprawia ustawnośc ale zmniejsza doświetlenie pomieszczenia. Jesli zostawisz okna jak w projekcie to raczej niedzielone. Z tyłu domu mamy potrójne okno tarasowe , od południa , w domu jest przyjemnie chłodno , choć balismy sie nadmiaru słońca jest super a zimą bedzie przyjemnie. Okna zwiekszaja przestrzeń domu, nie warto ich zmniejszac lub likwidować. duza liczba okien to tylko jeden problem ... mycie:-) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 01.07.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dzięki Brygida i Jarek z odpowiedz ja niestety zrobiłem okno frontowe tak jak w planie i teraz jak dam okno dwuskrzydłowe to strasznie małe wyjdą szybki więc chyba myszę się zastanowić nad jednoskrzydłowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 01.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Oliwkowo okna w projekcie są ok, frontowe zdecydowanie jednoskrzydłowe, takich jak my "miłośników światła" jest niewielu, choć Ktoś z budujących tez powiększał okna frontowe i tarasowe. Okna balkonowe na poddaszu są super, warto je zostawić. U nas początek wielkiego sprzątania wokół domu... oj nagromadziło się tych śmieci z budowy! Pozdrawiamy Wszystkich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.07.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 (edytowane) Mamy pytanko do wykańczajacych , jakie drzwi wewnętrzne zakładacie? Jesli to nie problem podajcie orientacyjną cenę drzwi z regulowaną ościeżnicą. I jeszcze jedno jak kładliscie panele względem okien na poddaszu? Pozdrawiamy Wybralismy drzwi wew. dębowe, taki klasyczny wzór z szybkami .. zakupione u stolarza po promocyjnej cenie.. 1200zł sztuka, cena: cały komplet (bez klamek) z montażem. Podłogi w pokojach mamy: d. berlinecką (nie polecam wielkie g. nie warte swojej ceny - na szczęście tylko jeden pokój i to gościnny, w pokoju u naszego brzdąca i w naszej sypiualni mamy wykładziny. Okna frontowe również mamy jak w projekcie (jedno okno + ramki na okienne) i uważam, że wygląda bardzo dobrze. stare zdjęcie z galerii ale wygląda to tak http://images38.fotosik.pl/245/ad7986a34b50dc34.jpg Pozdrawiam, Marlena Edytowane 2 Lipca 2010 przez Marlena&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 02.07.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 TAR , Marlena&Marcin dzieki za informację o drzwiach, my robilismy tylko wycene Porty w naturalnej okleinie. Na drewno choć drzwi piękne się nie zdecydujemy, okna i drzwi zew. mamy PCV więc stolarkę wewnetrzną też robimy w okleinie, no i zawsze nieco taniej TAR drzwi bardzo ładne , fajne przeszklenia, my tez szukamy czegoś nowoczesnego ale w ciepłej miodowo-brązowej barwie. Napiszcie jak to jest z kierunkiem kładzenia paneli względem okna bo po niedzieli zaczynamy kłaść podłogę na górze. Marlena&Marcin - ciągle czekamy na papiery do odbioru domu, mamy świadectwo energetyczne i protokół z odbióru kominów, czekamy na odbiór geodezyjny i papiery z zakładu energetycznego... czy coś jeszcze powinniśmy mieć? Ile się czeka na odbiór? Mieliście kontrolę z inspektoratu na budowie? Napiszcie jak ten magiczny odbiór u Was wygladał Pozdrawiamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiowiec 02.07.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam My utkneliśmy na etapieławy fundamentowej :/ od 2 miesięcy ekipa nie moze dojechać żeby dalej pracować więc na dzień dzisiajszy szukam nowej ekipy budowlanej co może być trudne b już lipiec :/ Ale mam tez pytanie dotyczące kosztów budowy a mianowicie chodzi mi czy ktoś zna koszt materiałów potrzebnych do wybudowania stanu surowego otwartego z dachem ale z pominięciem kosztów materiałów potrzebnych do zrobienia ław fundamentowych i ścian fundamentowych (rodosek z jednym garażem) albo może inaczej czy 70 000 wystarczy ? Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.07.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 TAR Napiszcie jak to jest z kierunkiem kładzenia paneli względem okna bo po niedzieli zaczynamy kłaść podłogę na górze. Marlena&Marcin - ciągle czekamy na papiery do odbioru domu, mamy świadectwo energetyczne i protokół z odbióru kominów, czekamy na odbiór geodezyjny i papiery z zakładu energetycznego... czy coś jeszcze powinniśmy mieć? Ile się czeka na odbiór? Mieliście kontrolę z inspektoratu na budowie? Napiszcie jak ten magiczny odbiór u Was wygladał Pozdrawiamy . Do odbioru złozyliśmy: świadectwo energ, odbiór kominiarski, odbiór elektryczny, odbiór licznika na wodę i chyba umowa na dostarczenie wody (ale nie pamiętam czy musi być), powykonawczy odbiór geodezyjny (czy jakos tak), nazwa ulicy i nr domu i wszystkie papiery od kierownika budowy o zakończeniu budowy (to już powinien wiedzieć kierownik budowy). Od momentu złożenia dokumentów po 7 dniach mieliśmy papiery do odbioru. Nikogo nie było.. tylko złożyliśmy dokumenty. A podłogę kładlismy od okna do drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.07.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam Ale mam tez pytanie dotyczące kosztów budowy a mianowicie chodzi mi czy ktoś zna koszt materiałów potrzebnych do wybudowania stanu surowego otwartego z dachem ale z pominięciem kosztów materiałów potrzebnych do zrobienia ław fundamentowych i ścian fundamentowych (rodosek z jednym garażem) albo może inaczej czy 70 000 wystarczy ? Darek My wydaliśmy na materiały (rok temu) na sso z dachem ok. 60 tyś. + oczywiście robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiowiec 02.07.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 My wydaliśmy na materiały (rok temu) na sso z dachem ok. 60 tyś. + oczywiście robocizna Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 02.07.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 cena bez fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władek z Krakowa 03.07.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Dzień dobry witam jestem pierwszy na forum. Przymierzam się do kupna projektu domu Rodo 6. Chciałbym jednak najpierw zobaczyć ten dom w rzeczywistości. Czy ktoś buduje lub już zbudował ten dom w okolicach Krakowa, albo Krynicy gdzie obecnie jestem na urlopie ? Byłbym wdzięczny za odpowiedź tel. 692-111-201, mail. [email protected]. Pozdrawiam i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.07.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 04.07.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, mam prośbę do Drogich Rododendrowiczów, ponieważ właśnie staramy się o kredyt bardzo proszę kogoś z Was o przesłanie na priv kosztorysu do banku (jakiś czas temu wymienialiście się tą informacją). Z góry bardzo dziękuję magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 04.07.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam,Mam pytanie do TAR, jaki kolor stolarki wybraliście? Bardzo ładny, bo my zastanawiamy się nad złotym dębem lub orzechem. No i jeszcze jedno pytanie jaki rozmiar okna macie na górnym balkonie? Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 04.07.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 TAR, elewacja boska! Ja też taką planuję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsosna 04.07.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Mam pytanie do tych co podpiwniczali budynekJak układaliście bloczki na 24 czy 38 cm.W ziemi piwnica bedzie około 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 04.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 TAR bardzo fajna i nietuzinkowa elewacja , rodo w wersji nowoczesnej bardzo nam sie podoba Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts