ToSz01 24.08.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 WitamPrzymierzamy się do zakupu projektu w wersji 6P lub 6N ale mamy sporo wątpliwości. Jeżeli ktoś z Was buduje się gdzieś w okolicach Krakowa i zgodziłby się na mała inspekcję na budowie to bylibyśmy bardzo zobowiązani. Jesteśmy zainteresowani oglądnięcie domku na dowolnym etapie budowy, pomoże ktoś ?? PozdrawiamTomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.08.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 24.08.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 TAR zdradź mi proszę nazwę płytek z górnej łazienki. Domek bardzo fajnie urządzony. A fiolet w kuchni, aż żal zasłaniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 24.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Przymierzamy się do zakupu projektu w wersji 6P lub 6N ale mamy sporo wątpliwości. Jeżeli ktoś z Was buduje się gdzieś w okolicach Krakowa i zgodziłby się na mała inspekcję na budowie to bylibyśmy bardzo zobowiązani. Jesteśmy zainteresowani oglądnięcie domku na dowolnym etapie budowy, pomoże ktoś ?? Pozdrawiam Tomik My wykańczamy Rodka z podwójnym garażem, zapraszamy Kontakt przez priva. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.08.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 24.08.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 No ja już mam komin zrobiony zgodnie z projektem i nie przestawie kotłowni za garaż. Dlatego pytam czy ktoś wpadł jak śliwka w kompot z tym rozwiązaniem tak jak ja i z tego jakoś wybrnął. A na jakim etapie budowy jesteś? Mój majter oznajmił ze może komin dobudowac nawet po wylaniu stropu więc może i tobie się to opłaci bo oglądając gotowe domy z naszych marzeń czyli Rodo6 nie widzę szans na kotłownie jak w projekcie jeżeli chodzi o inne paliwo niż gaz... pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.08.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.08.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam. Pytanie do TAR i grupy - mój majster wziął projekt i pierwsze co mu się w galki rzuciło to wysokość w garażu. Wychodzi 2.1 na gotowo - czy to nie jest za mało? Tar - ile kosztowała cała instalacja rekuperatora oraz gdzie znajduje się cała mechanika. Pozdrawiam i gratuluje Waszych postępów. U nas już zdjęty humus czekamy na majstra Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.08.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.08.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 25.08.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam, mam pytanie do osób, które posiadają rodo z piwnicą, ile jest m2 ścian do tynkowania? Z góry dzieki za odpowiedź Pozdrawiam Witam, U nas wyszło 770 m2. Rodo 6P z jednym garażem. Pozdrawiamy Aga i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.08.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 TAR fajnie wyszło. Przy takim oświetleniu od razu widać sumienność gipsiarzy - nic się nie skryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 26.08.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 WitamCzy ktos z Was ma "jakies" wejscie na stryszek nad pokojem nad garazem?Mysleliscie wogole o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 26.08.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje geodety który działa na terenie Skawiny i okolic i potrafi sporządzić mapkę sytuacyjno-wysokościową i później wytyczyć domek na działce, macie może jakieś namiary na taniego i solidnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 26.08.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Czy ktos z Was ma "jakies" wejscie na stryszek nad pokojem nad garazem? Mysleliscie wogole o tym? U nas jest wejście na stryszek. Nie da się po nim chodzić, chyba, że na czworaka, ale zawsze to jakieś dodatkowe miejsce na różne graty ( choinka, narty itp). Zamontowaliśmy schody strychowe fakro 60X100. W albumie z fotkami Rodka jest zdjęcie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 26.08.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje geodety który działa na terenie Skawiny i okolic i potrafi sporządzić mapkę sytuacyjno-wysokościową i później wytyczyć domek na działce, macie może jakieś namiary na taniego i solidnego Roman Skrzypczak tel. 605-245-508 Co do ceny geodety powiem tak: dużo zależy co to za robota. Niby mapka mapce równa, ale jednak okazuje się, że robota może być baaardzo różna. Geodeci na tym forum już to nie raz opisywali. Wg. mnie polecany przeze mnie geodeta wykonał robotę doskonale i plasował się w "średniej"cen. Jedyny minus - szybki nie jest, bo raczej z tego co wiem roboty ma dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medykpri 26.08.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznieZdecydowalem sie na projekt w rododendronach 5 z podwojnym garazem i mam pytanie do budujaczych czy ktos zmienial (powiekszal) okna w projekcie. Frontowa elewacja z czterema oknami 90 cm wydaje sie troche malo atrakcyjna, czy poprostu tak to wyglada tylko na projekcie. Zanim zdecydowalem sie na ten projekt dlugo myslalem o projekcie Gracjan http://www.extradom.pl/projekt-domu-...n-wrw1008.aspx . Na tym projekcie stolarka wydaje sie bardziej ciekawa. Prosze rowniez o wszelkie uwagi dotyczace zmany i udogodnienia (podniesienie sciany kolanowej, przeniesienie kotlowni ipt) w projekcie jakich panstwo dokonali.Projekt rozpoczynam jak wszystko pojdzie dobrze na wiosne w Andrychowie.Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka17 27.08.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Mam kilka pytan do Was Drodzy forumowicze i bardzo prosze o jaknajwiecej odpowiedzi a mianowicie:1.Czym zasypac podmurowke ,zaznaczam ze mam grunt gliniasty czy ma to bys pisasek czy moze grunt rodzimy:glina a moze humusem ktory wybralem na poczatku budowy.2. Czy środek tarasu moge zasypac gliną? zmniejszajac koszty bo mam dosc wysoką podmurowke a uprzednio caly piasek powedrowal pod dom a glina holda gliny ktora mi zalega na dzialke jest mi do niczego teraz nie potrzeba3. Czy izolowac sciany zewnetrzne styropianem i folia kubelkowa czy wystarczy tylko desperbit zaznaczam ze buduje dom bez podpiwniczenia Dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 27.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Mam kilka pytan do Was Drodzy forumowicze i bardzo prosze o jaknajwiecej odpowiedzi a mianowicie: 1.Czym zasypac podmurowke ,zaznaczam ze mam grunt gliniasty czy ma to bys pisasek czy moze grunt rodzimy:glina a moze humusem ktory wybralem na poczatku budowy. 2. Czy środek tarasu moge zasypac gliną? zmniejszajac koszty bo mam dosc wysoką podmurowke a uprzednio caly piasek powedrowal pod dom a glina holda gliny ktora mi zalega na dzialke jest mi do niczego teraz nie potrzeba 3. Czy izolowac sciany zewnetrzne styropianem i folia kubelkowa czy wystarczy tylko desperbit zaznaczam ze buduje dom bez podpiwniczenia Dziekuje za odpowiedzi Hej Jeśli pisząc podmurówka masz na myśli ściany fundamentowe, to powinnaś zasypać je od środka piaskiem. To co wsypiesz do środka musisz dobrze zagęścić, a z gliną tego nie zrobisz. O humusie zapomnij, bo nie po to go na początku ściągasz, żeby później się martwić, że pod domem będzie hodowla grzybów. Humus jest częścią organiczną, która będzie gniła. To co zostało wykopane przyda Ci się do wyrównania terenu. Jeszcze tego u siebie nie robiłem, ale wiem, że górka którą mi usypali wystarczy może na 1/10 działki. Resztę trzeba będzie dowieźć. Przy terenie gliniastym woda z opadów będzie dłużej wsiąkała. Im ten czas dłuższy tym ściany są bardziej narażone. Skup się na dobrej izolacji poziomej. Zewnętrzne ściany pomaluj dysperbitem. Ze styropianu bym nie rezygnował... folia jeśli rzeczywiście jest dramat ze stojąco wodą na gruncie. Przy grubości styropiany uwzględnij krok do przodu grubość elewacji. Jeśli planujesz dołożyć np 15cm na ściany nośne, to bym dał 10 na fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka17 27.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz, zle doprecyzowalem pytanie mam dylemat czym moge podsypać- nie środek lecz zewnatrz budynku boje sie ze jak podsype go piaskiem to woda moze nie wsiakac tak szybko i woda bedzie stala wkolo budynku a moze podsypac humusem a na wierzch dac tylko piasek? /jeszcze raz dziekuje i prosze o dalsze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts