MarlenaMarcin 01.10.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) to fakt mielismy "fabryczną" awarię pompy i mimo ich wszystko sprawnie poszło z wymianą nie mielismy pompy ok. 2 tygodni (pompe sprawdzili na miejscu 2dni, okazało się że jest do wymiany i musieli ją do centrali wysyłać.. mimo iz robili wszystko na 'cito' trwało to swoje)... kominek nas uratował poza tym w tą zimę niektóre wiochy były odcięte od prądu nawet kilka tygodni.. hmm.. mimo wszystko stare dobre sposoby są niezawodne .. ps. Aniu brak prądu na wiochach cały dzień to standard oby nie przeciągneło się to na kilka dni ( planujemy zakupić sobie jakąś małą butle gazowa by miec możliwość gotowania hehe.. przypomną się czasy budowy. Na gaz nie mamy co liczyć w najbliższym dziesięcioleciu.. po prostu za mało nas tutaj mieszka.. i jak nam powiedzieli to nie jest opłacalne Edytowane 1 Października 2010 przez Marlena&Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.10.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 01.10.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) Pozwole sie wtrącic. Co to znaczy "solidny agregat pradu". Te wzgledne za 5-6 tysiecy daja prad tylko na kilka godzin , te drozsze i wieksze to juz agregaty przemyslowe i baaardzo drogie. Ogrzewanie z podłogówką i tak nie działa non-stop, a załóżmy 12 godzin (choć zapewnie mniej). Agregat z dieslem musi wystarczyć jeśli nie na 100% potrzeb grzewczych to przynajmniej na tyle aby nie zejść poniżej 20'C w chacie. Edytowane 1 Października 2010 przez Blacky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.10.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) ... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 04.10.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej, chciałbym wrócić do tematu zabudowy poddasza. Czy możecie jeszcze raz podsumować ile kasy przeznaczyliście na ten etap.Interesuje mnie cena i ilość izolacji, płyt, profili. Jak ktoś pamięta to proszę jeszcze o kwoty robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 06.10.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 mWilq ja właśnie jestem na etapie poddasza. Rodek z podwójnym garażem. Z zakupów: 39rolek super maty 15 po 21,83, 9 rolek uni maty 5 po 4,98, 200m2 foli po 1,71, 52 płyty GK F po 18,96szt (w casto promocja jest, teraz już druga przecena na 17,99 a 3 tyg temy brat kupil za 32), 14 płyt osb3 22mm po 99. No i oprócz tego blachowkręty dłuższe i krótsze po 2kg w casto i wkręty do drewna tez 2kg, taśma dwustronna, taśma do izolacji łączeń folii. Pytanie ogólne, czy ktoś ma zdjęcia lub wytłumaczy jak zrobić. Chodzi o położenie płyt gk na styku skosów i lukarn w pokojach na piętrze. bo mi się coś tam nie zgadza, wychodzi patrząc na krokwie że powinnam dać taki śmieszny trójkąt u zbiegu sufitu i scian. Prosze o podpowiedź bo robimy to sami a nie chcę skopać czegoś i poprawiać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 06.10.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 O cos takiego chodzilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 06.10.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Greg no rewelacja, wielkie dzięki właśnie o to mi chodziło, jak masz jeszcze jakieś zdjęcia takich newralgicznych punktów to wyślij mi proszę bo na fotosiku nie znalazłam. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 07.10.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 aniak25 to niestety nie sa moje zdjecia, to sa wyszukane z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToSz01 07.10.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 WitamDzisiaj klamka zapdła, projekt zakupiony.Wybraliśmy Rodka w wersji 6P. W poniedziałek zaczynamy adaptacje projektu u architekta. Zmiany jakie planujemy nanieść to:parter:- likwidacja gabinetu- likwidacja jednego słupa - zmniejszenie okna w salonie- likwidacja okna w kuchni, tego na ścianie z wykuszem- przerobienie wykusza na kształt tego z wersji 6N i przedłużenie go z 90-130 cm- likwidacja spiżarkipiętro:- podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak (proszę o opinie, szczególnie już mieszkających czy podniesienie o jeden pustak wystarczy czy lepije dwa żeby zwiększyć ustawność pokoi)To tyle na tą chwile, macie jakieś uwagi, rady, odnośnie ww. zmian PozdrawiamTomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GABRIELKA08 07.10.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 o bede sledzic , bo ja kilka krokow wczesniej i takie dane mi bardzo potrzebne;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 08.10.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Witam Dzisiaj klamka zapdła, projekt zakupiony. Wybraliśmy Rodka w wersji 6P. W poniedziałek zaczynamy adaptacje projektu u architekta. Zmiany jakie planujemy nanieść to: parter: - likwidacja gabinetu - likwidacja jednego słupa - zmniejszenie okna w salonie - likwidacja okna w kuchni, tego na ścianie z wykuszem - przerobienie wykusza na kształt tego z wersji 6N i przedłużenie go z 90-130 cm - likwidacja spiżarki piętro: - podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak (proszę o opinie, szczególnie już mieszkających czy podniesienie o jeden pustak wystarczy czy lepije dwa żeby zwiększyć ustawność pokoi) To tyle na tą chwile, macie jakieś uwagi, rady, odnośnie ww. zmian Pozdrawiam Tomik Zmiany raczej standardowe. Ich efekt można zobaczyć na wielu zdjęciach dołączonych w galeriach rodomaniaków. Od siebie dodam, że teraz po likwidacji gabinetu zamieniłbym miejscami drzwi tarasowe z oknem. Może wizualnie gorzej to wygląda, ale zdecydowanie uprościłoby to wyposażenie salonu. Chyba założycielka forum zdecydowała się na taki ruch, więc jeśli jeszcze zdjęcia są widoczne, to można zobaczyć jak to wygląda. Przy moim usytuowaniu domu na działce, bardzo bym żałował usunięcie okna w kuchni przy wykuszu. Od frontu wpada mi mało światła, a z boku domu mam w planach ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.10.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 08.10.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Czy możecie mi napisać jakiej grubości powinna być wełna do ocieplenia dachu na poddaszu?? i ile jej potrzeba?? A tak przy okazji wełny - buduje dom z tych białych pustaczków (zasze zapominam jak to sie nazywa:((( - w firmir gdzie sie zaopatruje w materiały sprzedawca mocno sugeruje mi ociepelnie domu wełną zamiast steropianu. Czy ktos tka moze robił??? czy bedzie z tego jakas korzyść?? Bo cenowa napewno nie.... P.S Jestm na etapie zakupu okien i zastanawiam sie czy okna do pokojów nad wykuszem (mam 2 szt) o szer. 110cm nie są za duże? Pokoje i tak sa doświetlone bo maja inne wyjścia balkonowe wiec może 90cm by wystarczyłoo? Co myslicie?? Pozdrrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 09.10.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam Dzisiaj klamka zapdła, projekt zakupiony. Wybraliśmy Rodka w wersji 6P. W poniedziałek zaczynamy adaptacje projektu u architekta. Zmiany jakie planujemy nanieść to: parter: - likwidacja gabinetu - likwidacja jednego słupa - zmniejszenie okna w salonie - likwidacja okna w kuchni, tego na ścianie z wykuszem - przerobienie wykusza na kształt tego z wersji 6N i przedłużenie go z 90-130 cm - likwidacja spiżarki piętro: - podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak (proszę o opinie, szczególnie już mieszkających czy podniesienie o jeden pustak wystarczy czy lepije dwa żeby zwiększyć ustawność pokoi) To tyle na tą chwile, macie jakieś uwagi, rady, odnośnie ww. zmian Pozdrawiam Tomik Rodo 6p to bardzo fajny domek. Jeśli chodzi o ściane kolankową to wystarczy podnieść o jeden pustak,pokoje są wystarczająco ustawne a domek nie straci na wyglądzie. My zdecydowaliśmy zostawić pokój nadole.Będzie to nasz pokój pogodnej starości za xxx lat. Jeszcze nie mieszkamy w rodosku i trochę to jeszcze potrwa ale ja wolałabym zamurować jedne drzwii do kuchnii niż likwidować okno. U nas okna wprawione i wreszcie nie ma tych strasznych przeciągów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos07 10.10.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 WITAM wszystkich na forum ,jestem nowym posiadaczem projektu rodka z podwójnym garażęm ,jestem na utapie fundamentów,teraz jeszcze tylko kanalizacja zasypka i wylewka na tym etapie kończę prace budowlane w tym roku, a mury zaczynamy w kwietniu,miał bym pytanie do'' aLiena01'' chodzi mi o wymiary drzwi na taras i okna, bardzo masz ładny domek ,pozdrawiam wszystkich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.10.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 WITAM wszystkich na forum ,jestem nowym posiadaczem projektu rodka z podwójnym garażęm ,jestem na utapie fundamentów,teraz jeszcze tylko kanalizacja zasypka i wylewka na tym etapie kończę prace budowlane w tym roku, a mury zaczynamy w kwietniu,miał bym pytanie do'' aLiena01'' chodzi mi o wymiary drzwi na taras i okna, bardzo masz ładny domek ,pozdrawiam wszystkich na forum Dzięki za opinie. Okno tarasowe mam 3 x 90 = 270cm. Nie wyobrażam sobie mniejszych czyli takich jak w projekcie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROSO 11.10.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 CześćW najbliższym czasie będę brał się za poddasze. Mam pytanie. Czy kładliście wate w tym powstałym stryszku nad górną łazienką i pokojami.Z tego cow iem tam nie ma takiej ptrzeby. Prada to. Ktoś z was pisał o oknach tych o szerokości 110 cm ja takie mam i nie pomniejszyłbym ich na te kiszkowane np 90cm.Wygląd teraz jest super i światła dużo. Okna mam z EMPOLU. Każdy je podziwia . Do złudzenia przypominaja drewniane a wykonanie jest solidne. Ile płaculiście za robbociznę poddasza.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 2 11.10.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie ścianki kolankowej .Jaka jest jej wysokość po wykończeniu po dołożeniu 1 pustaka, bo my chcielibyśmy żeby wyszla ok 1 metra, mówią że wtedy jest w miarę ustawnie. Mam pytanie do TAR bo domek fajnie wygląda ile ma wysokośći ścianka w waszym domku? Pisałeś też o zmianie kąta dachu, czy wy coś zmienialiście w waszym domku odnośnie dachu bo nam fachowcy doradzili żeby przedłużyc troszkę dach po podniesieniu ścianki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts