aga-gaga 12.01.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam wszystkich mam pytanie odnośnie ocieplenia poddasza wełną i podbitki z płyt. Otóż nie mam jeszcze tynków w domku i jestesmy teraz na etapie robot instnstalacji elektrycznej. Czy mozna zacząć ocieplać poddasze i zrobić podbitkę przed tynlami czy raczej powinno się to robić po tynkach. Tynki mamy w planie robic w czerwcu.Jak to było u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.01.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 12.01.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Tar dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 13.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 witam wszystkich mam kilka pytań: - czy ktoś ma zrobioną kuchnie w miejscu gabinetu na parterze? jeżeli tak to czy można prosić o zdjęcia na maila [email protected] ponieważ nie wiem czy nie wprowadzić takiej zmiany (znalazłem kilka osób które takie zmiany miały wprowadzić lecz nie mogę znaleźć zdjęć z realizacji) - czy ktoś ogrzewa dom piecem olejowym + inne źródło np. kominek z płaszczem wodnym (jakie to są koszty) - jakie koszty wychodzą za ogrzewanie ekogroszkiem? i jaki piec (firmę) polecacie Ja mam taką zamianę)) i jestem jak narazie zadowolona. Chociaż ja mam rodo6w (jest trochę większy). Jak chesz podeslę Ci zdjęcia tylko podaj meila:))) pozdrawiam MAriola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 15.01.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam Czy istnieje na forum ktos kto ma tv na tej ścianie co jest przejście z kuchni do salonu??? Ja zamieniłam miejscami kuchnie z pokojem i teraz planuje zrobic po lewej stronie kominka mała wnęke i w niej wstawic tv. (normalnie w palnie jest tam przejście kuchnia /salon)Ale z drugiej strony bedzie to telewizor umiejscowiony na wprost okien południowych i boję sie troche, że ciagle trzeba będzie zasłanaić zasłony żeby można był oglądac tv.... Co o tym myślicie? Dodam iż od okien do tv jest 4,70m więc też nie mało i może słoneczko nie dostanie??))) pozdrawiam MAriola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Byłem dziś u naszego inżyniera bo zmieniamy strop na terrivę. Taraz moja prośba -- czy ma ktoś może projekt salonu z usuniętym gabinetem oraz usuniętym słupem i zrobionym podciągiem- zostaje słup przy schodach. Kiedyś Remle miła takie zdjęcie ale niestety fotosik ma to do siebie że usuwa nasze fotki!! Bardzo mi zależy na tej zmianie a mój iżynier chce przedłużyć ściankę przy schodach i oprzeć tam belki. Nam zależy na odkrytych schodach. Pozdrawiam.BTWA może ktoś ma kontakt z REMLE i mógłby załatwić odświerzenie zdjęć ponieważ mieli dużo ciekawych rozwiązań Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.01.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Ja mam taką zamianę)) i jestem jak narazie zadowolona. Chociaż ja mam rodo6w (jest trochę większy). Jak chesz podeslę Ci zdjęcia tylko podaj meila:))) pozdrawiam MAriola Mariola w treści jest podany @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GORKA 16.01.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich :):) jestem posiadaczem połowy rodo 6 już dłuższy czas przyglądam się waszym zmaganiom my jesteśmy na etapie poszukiwania dachówki i oczywiście ekipy do postawienia poddasza i dachu czy ktoś mógłby napisać jakie są tego teraźniejsze koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 16.01.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Byłem dziś u naszego inżyniera bo zmieniamy strop na terrivę. Taraz moja prośba -- czy ma ktoś może projekt salonu z usuniętym gabinetem oraz usuniętym słupem i zrobionym podciągiem- zostaje słup przy schodach. Kiedyś Remle miła takie zdjęcie ale niestety fotosik ma to do siebie że usuwa nasze fotki!! Bardzo mi zależy na tej zmianie a mój iżynier chce przedłużyć ściankę przy schodach i oprzeć tam belki. Nam zależy na odkrytych schodach. Pozdrawiam. BTW A może ktoś ma kontakt z REMLE i mógłby załatwić odświerzenie zdjęć ponieważ mieli dużo ciekawych rozwiązań Hej, do folderu publicznego dorzuciłem swój schemat konstrukcyjny parteru ze zmianą stropu na terrivę. Niestety nie mam pod ręką zmian stropu Remle (siedzą w archiwum poczty od innego klienta i nie za bardzo chce mi się je wyciągać). Zdjęcia, które zniknęły z fotosika, a dotyczą domku Remle spakowałem i również dodałem do folderu. Jeśli ktoś jeszcze chce się podzielić ważnymi (powielającymi się) zdjęciami, projektami itd. to proszę je podesłać na adres mailowy w podpisie. Na bieżąco będę je dodawał. edit: ja również wywalałem gabinet i usuwałem ten wolno stojący słup. Drugi, który jest przy schodach pozostał, ponieważ mam tam zrobioną ścinę (zamknięte schody), a przestrzeń pod schodami jest wykorzystana w łazience. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez mWilQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 16.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich :):) jestem posiadaczem połowy rodo 6 już dłuższy czas przyglądam się waszym zmaganiom my jesteśmy na etapie poszukiwania dachówki i oczywiście ekipy do postawienia poddasza i dachu czy ktoś mógłby napisać jakie są tego teraźniejsze koszty? Zerknij na dwie ostatnie strony forum - szło na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 16.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 lokmen mamy chyba te skany zmian stropu , nie pamietam czy są od Remle ale tez przerabialismy ten temat i tez mielismy problemy. Słupa nie ma a chałupka póki co stoi Mamy pytanko odnośnie elewacji. Napiszcie jakie tynki wybraliście, podajcie koszt wykonania elewacji rodo z jednostanowiskowym garażem. Właśnie zabieramy się za wycenę. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 16.01.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 lokmen mamy chyba te skany zmian stropu , nie pamietam czy są od Remle ale tez przerabialismy ten temat i tez mielismy problemy. Słupa nie ma a chałupka póki co stoi [ATTACH=CONFIG]38569[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]38570[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]38571[/ATTACH] Mamy pytanko odnośnie elewacji. Napiszcie jakie tynki wybraliście, podajcie koszt wykonania elewacji rodo z jednostanowiskowym garażem. Właśnie zabieramy się za wycenę. Pozdrawiamy Ja za całość elewacji zapłaciłem 20 tyś (mniej więcej 50/50 robocizna i materiał). Styropian 15 cm (podstawowa organika), tynk silikonowy (farby kabe). Umówiony byłem na 45zł za metr kwadratowy położenia styropianu, siatki, kleju i tynku. P.S. prześlijcie mi proszę oryginały tych stropów (z tego co widzę, to są właśnie te od Remle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 16.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam. Dzięki za fotki projektu. Ale tam był jeszcze skan parteru z uwzględnionymi poprawkami m.in. słup. Długo nie pisałem ale czas się pochwalić że wreszcie gdzieś w listopadzie zrobiliśmy fundamenty co okazało się strzałem w 10 bo w tum roku zapowiada się że przed lipcem nie byłoby szans wykopać hehe. Dla ciekawskich zestawienie kosztów w sumie ponad 28 000Geodeta 900,00 złKierownik budowy 400,00 złDeski 0,5m3 Bloczek betonowy po 2,6 cały TIR pręt fi12 12mb - 45 szt pręt fi 6 6mb - 70szt drut wiązałkowy CAŁOŚĆ 4*600,00 złBeton na ławy 4*400,00 złPompa do bet. Na ławy 400,00 złfolia na zabezp betonu 60,00 złIzolacja 40cm x 3szt 240,00 zł Dysperbit 3 wiadra 84,00 złCement kl I 1,5t 660,00 złcośtam jeszcze 60,00 złHydraulik- materiały 1*200,00 złHydraulik robocizna 570,00 złBloczki betonowe 120szt 260,00 złpiach w fundamenty 3*800,00 złkoparka gratis Beton chudziak B15 3*300,00 złPompa do bet. Na chudziak 400,00 złlepik do smarowania styropian 20 worków cementu i inne pierdoły z hurtowni 870,00 złhurtownia- styropianicement 508,00 złmajster robocizna 6*100,00 zł Fundamenty SUMA 28812 złotówek Pozdrawiam.Plan na ten rok to Październik stan surowy otwarty. A co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 17.01.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Dzięki za informacje o kosztach elewacji, my mamy dom juz ocieplony , chodzi nam tylko o wycene tynku. U nas tez beda dwa kolory / balkony, słupy i ramki wokół okien chcemy zrobić w innym odcieniu niz całość /. Ile m kw ścian nalezy liczyc przy elewacji? Mieszkając widzimy , że balkony i słupy sa bardzo narazone na wodę opadową, tynk musi być wodoszczelny, myslimy o tynku mozaikowym , także na cokół .U nas po tej gwałtownej odwilży mnóstwo wody na działce, na szczęście zrobilismy drenaż wokół domu a woda spływa szybko do rowu odwadniającego drogę, choć jesienią wysialismy trawę jest bardzo grząsko, mamy nadzieje że jak trawa się rozrosnie ten problem choć częściowo zniknie, no cóz uroki gliniastego podłoża.Wokół iglaków zaczęły pojawiac się zielone liscie krokusów .... to chyba jeszcze nie wiosna ale czas juz mysleć o ogrodzie:)TAR wklej jakieś zdjecie frontowego ogrodzenia, bo ta decyzja tez przed nami. pozdrawiamy Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 17.01.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Brygida i Jarek: u nas cena była uwarunkowana od zakresu prac. Jeśli rozdziela się ocieplenie od tynku to zawsze za wykonanie tynku zapłaci się więcej, chyba że robi to ta sama osoba co robiła ocieplenie. U nas była to różnica 5zł na m2 tj. 40 zł bez tynku i 45zł z tynkiem (ewentualnie później ten sam wykonawca krzyczałby 10zł za sam tynk). Wiąże się to z rozkładaniem rusztowań itd. Poza tym jak ma się dobrze przygotowane podłoże tzn masz już ścianę w kleju i to wszystko jest w miarę równe, to położenie tynku to już prosta sprawa i chyba stąd takie różnice w cenie za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 18.01.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 A ja trochę w innym temacie.. chodzi o koszta utrzymania. Dostaliśmy pierwszy rachunek za prąd już po normalnej stawce. Pół roku do połowy grudnia, koszt:1901,89zł na to składa się: dogrzewanie grzałką pompy ciepła w miesiącach listopad/grudzień, kiedy było najzimniej;grzanie wody przez pół roku +pompa cyrkulacyjna do wody i wiadomo TV, komputery, codzienne gotowanie przy uzyciu piekarnika/płyty, światło i wszystko co potrzebuję prądu. Byłam przekonana, że będzie ok. 3000 tyś.. (w porównaniu do poprzediego rachunku na prądzie budowlanym 4600!) więc miłe "rozczarowanie" ) A co do ogrodu jak na razie możemy się pochwalić jedynie mokradłami w okół domu Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 18.01.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 M&M ja nie zabardzo rozumiem za jaki okres jest ten rachunek 1900 za 2 m-ce czy za pół roku? a po drugie ktos wczesniej pisał, ze za pompe za okres grzewczy wydał 1500 zł, aWy teraz piszecie o całkiem innej kwocie.A ta kwota 4600 to dotyczyla okresu budowy, czy jak juz mieszkaliście to dalej mieliście prąd budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolas1984 18.01.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam. Byłem dziś u naszego inżyniera bo zmieniamy strop na terrivę. Taraz moja prośba -- czy ma ktoś może projekt salonu z usuniętym gabinetem oraz usuniętym słupem i zrobionym podciągiem- zostaje słup przy schodach. Kiedyś Remle miła takie zdjęcie ale niestety fotosik ma to do siebie że usuwa nasze fotki!! Bardzo mi zależy na tej zmianie a mój iżynier chce przedłużyć ściankę przy schodach i oprzeć tam belki. Nam zależy na odkrytych schodach. Pozdrawiam. BTW A może ktoś ma kontakt z REMLE i mógłby załatwić odświerzenie zdjęć ponieważ mieli dużo ciekawych rozwiązań Ja mam tak zrobione, z tym że mam rod.5. Podciągi są ukryte w stropie, wydłużone schody no i ściana, bo majster powiedział że albo ściana albo zostaną słupy. Podaj maila to Ci podeśle fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts