Blacky 21.03.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 OliwkowoMy mamy uzgodnione z naszym majstrem docieplenie poddasza do płyt włącznie 48zł/m2. A Wy jaką dostaliście ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 21.03.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Oliwkowo My mamy uzgodnione z naszym majstrem docieplenie poddasza do płyt włącznie 48zł/m2. A Wy jaką dostaliście ofertę? My znaleźliśmy jedną ekipę, która robi na gotowo za 37-40 zł, a drugą 40-60 zł. Będziemy negocjować i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pytanie szybkie no dwa bo już maestro nadproża będzie wylewał: 1. Szerokość drzwi wejściowych- jak robiliście - oryginał 100cm czy szerzej? 2. Miejsce na rolety?- schowane w nadprożach czy przykręcane do nich? Pozdrawiam i fotkę wstawiam z okazji 1dnia wiosny bo u nas się "domek czerwieni" http://www.republika.pl/ospskorcz/dzialka/domek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szumlasu 21.03.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Mam pytanie ile wyszło wam metrów tynków wewnętrznych przy drugim stropie wylewanym. 720 m2 dom z pojedynczym garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos07 21.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 dziękuję za odpowiedź i linka 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 22.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Czy możecie podrzucić zdjęcia i informacje, jak rozwiązaliście wentylację w dolnej łazience. Czy ktoś w tym pomieszczeniu wyrównywał sufit (u mnie spore zróżnicowanie, sufit skośny pod schodami na półpiętro, sufit pod spocznikiem - plaski po całości, sufit skośny pod schodami na piętro, podciąg i na końcu sufit na właściwej wysokości), ja planuję wyrównać go do poziomu podciągu.Nie wiem za bardzo jak doprowadzić wentylację w pobliże kabiny. Planuję wpinać się do komina wentylacyjnego, za kominem spalinowym w dawnej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 22.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 mWilQ ja mam w górnej łazience przy ścianie z moją pralnią postawiony komin trzy kanałowy. Do pierwszego z lewej jest zrobiona dziura w stropie do dolnej łazienki. Sufit będzie obniżony do podciągu więc nawet mam pod nim kolano od pionu kanalizacyjnego. Środkowy kanał jest przebity przez ścianę za plecami i będzie wentylował pralnio-suszarnie, a ostatni kanał do wentylacji górnej łazienki. Dla mnie krzywy kanał wentylacyjny jest mniej skuteczny więc wybraliśmy rozwiązanie takie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 22.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mam pytanie odnośnie dachówek:jak kupujecie/kupowaliście dachówki: z VATem 23% czy z usługą montażu czyli 8%? Tak się zastanawiam co lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 22.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 https://picasaweb.google.com/weronika2277/101MSDCF?authkey=Gv1sRgCM6tp7Hmu9O9Yg&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 23.03.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 aniak25: dzięki za odpowiedź, ale chyba bez zdjęć się nie obejdzie - wyobraźnia szwankuje Mam pytanie odnośnie dachówek: jak kupujecie/kupowaliście dachówki: z VATem 23% czy z usługą montażu czyli 8%? Tak się zastanawiam co lepsze... Nie wiem czy każde pokrycie dachu podlega zwrotowi VAT w US, ale np. ceramiczne przeszło bez grymasu. Jeśli to wykonawca zaproponował zakupienie dachówek, to sprawdź jaki rabat zaoferował, porównaj cenę z VAT 23% i 8%. Z mojego punktu widzenia lepiej kupić produkt taniej o te 15%, niż później o podobny zwrot starać się w US. Przy fakturze VAT na usługę dowiedz się jak będzie wyglądał ewentualny zwrot, czy też gwarancja na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecil 23.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 aniak25: dzięki za odpowiedź, ale chyba bez zdjęć się nie obejdzie - wyobraźnia szwankuje Nie wiem czy każde pokrycie dachu podlega zwrotowi VAT w US, ale np. ceramiczne przeszło bez grymasu. Jeśli to wykonawca zaproponował zakupienie dachówek, to sprawdź jaki rabat zaoferował, porównaj cenę z VAT 23% i 8%. Z mojego punktu widzenia lepiej kupić produkt taniej o te 15%, niż później o podobny zwrot starać się w US. Przy fakturze VAT na usługę dowiedz się jak będzie wyglądał ewentualny zwrot, czy też gwarancja na dachówkę. Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa w US: więźba jest nie do odliczenia, natomiast wykonawca spokojnie może dać 8% VAT. Na to warto zwrócic uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 23.03.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam serdecznie,Własnie odebrałam pozwolenie na budowę (po długim czasie) i już niedługo zaczniemy budowę naszego wymarzonego domu Rodo 6,budujemy pod Sochaczewem, czy byłby ktoś tak miły i przesłał mi kosztorys na adres: [email protected], Od roku śledzę wątki na tym forum, ale dopiero dziś coś napisałm, bo dopiero od dziś coś zaczyna się dziać. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, to wspaniałe miejsce i znakomita lektura:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 23.03.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam serdecznie,Własnie odebrałam pozwolenie na budowę (po długim czasie) i już niedługo zaczniemy budowę naszego wymarzonego domu Rodo 6,budujemy pod Sochaczewem, czy byłby ktoś tak miły i przesłał mi kosztorys na adres: [email protected], Od roku śledzę wątki na tym forum, ale dopiero dziś coś napisałm, bo dopiero od dziś coś zaczyna się dziać. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, to wspaniałe miejsce i znakomita lektura:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 23.03.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No tak, o więźbie to nie pomyśleliśmy. Szkoda. Ale uwaga od Cecil na pewno przyda się innym początkującym.A dachówki weźmiemy faktycznie z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 23.03.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam wzystkich:)U nas juz po tynkach. Ponieważ mam rodo 6w i powiększony trochę garaz wyszło 270m.A chcecie wiedziec jak "fachowcy" liczą metry tynków?? Metraż podłóg x 3. .....U mnie wyszło by wtedy 291 m ale wydawało mi się to dużo i poprosilismy Pana tynkarza żeby przeliczył metry przy nas, no i wyszło o 20 mniej. Ale myliłby się ten kto kto pomyśli ze zapłacimy o te metry mniej.... Po dokładym pomiarze okazało sie że trzeba doliczyć kasę za listwy i drobne prace murarskie (około 3godziny może to zajęło dodatkowo do tynków... pozdrawiam AMriola i Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 24.03.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 U nas weszła dziś ekipa, zaczynają ocieplać poddasze, a następnie cała wykończeniówka Już nie mogę się doczekać przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 24.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dla osob wahajacych sie przed wyborem koloru swoich okien, polecam kolor oregon (sosna oregonska). http://images50.fotosik.pl/749/365201123927fdb4m.jpghttp://images41.fotosik.pl/742/74d38398c0389975m.jpgProfile okienne na powyzszych fotkach to Bruegmann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 24.03.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 U nas weszła dziś ekipa, zaczynają ocieplać poddasze, a następnie cała wykończeniówka Już nie mogę się doczekać przeprowadzki. witaj Możesz mi powiedzięc kiedy robiliście tynki / wylewki??? Ja jestm po tynkach i nie bardzo wiem ile czzasu musze odczekac zanim można bedzie połozyc płytki i resztę... Wiez że musza dobrze wyschnąć..... ale ile to będzie???? pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 24.03.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 witaj Możesz mi powiedzięc kiedy robiliście tynki / wylewki??? Ja jestm po tynkach i nie bardzo wiem ile czzasu musze odczekac zanim można bedzie połozyc płytki i resztę... Wiez że musza dobrze wyschnąć..... ale ile to będzie???? pozdrawiam Mariola Hej, tynki wykonane były w październiku więc na pewno są dobrze doschnięte, a co do wylewek to były wykonywane tydzień temu więc do końca nie są doschnięte, ale ze względu na napięty harmonogram robót zdecydowaliśmy się robić dalej. Czas goni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A nam rąbneli 200 metrów kabla co nim prąd od sąsiada ciągniemy. I 1000 zł poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts