bamari 27.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam!! Mam pytanko ile wam wyszło metrów tynków w rodo 6?? 4 kwietnia wchodzi ekipa i nie wiem na ile mam się przygotować, za metr tynków cementowo- wapiennych chcą 24zł(maszynowe)Drugie pytanko to ile wam poszło mniej więcej wełny na ocieplenie poddasza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 27.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 A to nie wiem czy do Oliwkowo czy do mnie było to pytanie ?? Pozdrowienia Też to zauważyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamari 27.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Cóż nie ma nikogo kto by wiedział ile metrów:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 jomad no a my jak te papugi za eniac :) to oczywiste , że nam sie twoje roleto-zasłonki spodobały , u Oliwkowo tez pewnie pieknie:) no to po raz drugi podziwiamy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 27.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Wróć kilka stron wcześniej a znajdziesz odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 28.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No u Oliwkowo na pewno też pięknie Dziękuję za miłe słowa. Co do zasłonki to się jeszcze pochwalę, że zarówno ta w oknie dachowym jak i tym "ściennym" wykonana samodzielnie A instrukcja do wykonania zasłon z przelotkami jest na jednym z wątków forum muratora. A kuchnia w jasnym kolorze to jedna chyba z lepszych decyzji jaką podjęliśmy - rewelacyjna w utrzymaniu. Najpierw mieliśmy mieć ciemniejszą, ale zmieniliśmy decyzję i nie żałujemy Fronty o ile dobrze pamiętam to Krono+ albo Kronopol - ale nazwa to na 100 % trawa morska. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 28.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No u Oliwkowo na pewno też pięknie Dziękuję za miłe słowa. Co do zasłonki to się jeszcze pochwalę, że zarówno ta w oknie dachowym jak i tym "ściennym" wykonana samodzielnie A instrukcja do wykonania zasłon z przelotkami jest na jednym z wątków forum muratora. A kuchnia w jasnym kolorze to jedna chyba z lepszych decyzji jaką podjęliśmy - rewelacyjna w utrzymaniu. Najpierw mieliśmy mieć ciemniejszą, ale zmieniliśmy decyzję i nie żałujemy Fronty o ile dobrze pamiętam to Krono+ albo Kronopol - ale nazwa to na 100 % trawa morska. pzdr Jomad masz śliczne wnętrza, u nas do zasłonek jeszcze daleko Mam pytanie czy byś się pochwalił swoimi łazienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 28.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jomad masz śliczne wnętrza, u nas do zasłonek jeszcze daleko Mam pytanie czy byś się pochwalił swoimi łazienkami? Oliwkowo nie obejrzysz się jak czas zleci przy budowie i będziesz przy temacie zasłonek My na razie ze względów finansowych mamy tylko jedną łazienkę wykończoną - na parterze.Planujemy łazienkę na piętrze wykończyć z czasem. Na razie i tak mieszkamy w dwójkę z małżem i wystarczy mi sprzątanie jednej łazienki i pralni w piwnicy hehe Postaram się zrobić jakoś zdjęcia, ale nasza łazienka dość klasyczna i prosta. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 28.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 jomad wnętrza super. U nas jeszcze daleko do wykończeniówki. Na razie to jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka11 28.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 jomad wnętrza super. U nas jeszcze daleko do wykończeniówki. Na razie to jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej. Wtam Mam męża elektryka może mógłby w czymś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 28.03.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jomad mam prośbę: zrób zdjęcie wiatrołapu. Te drzwi przy schodach to jakiś schowek - jeśli tak można fotę? Pytanie 2 - gdzie macie szafę na ubrania? - bo myśleliśmy o szafie w wiatrołapie w miejscu spiżarki ale szkoda miejsca w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 28.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Jomad mam prośbę: zrób zdjęcie wiatrołapu. Te drzwi przy schodach to jakiś schowek - jeśli tak można fotę? Pytanie 2 - gdzie macie szafę na ubrania? - bo myśleliśmy o szafie w wiatrołapie w miejscu spiżarki ale szkoda miejsca w kuchni. Lokmen - my mamy wersję Rodo z piwnicą - w salonie przy schodach te bardziej z lewej to drzwi do łazienki, te z prawej to drzwi prowadzące na klatkę schodową do garażu i piwnicy. Szafa w wiatrołapie przewidziana jest na jednej ścianie, bo w naszej wersji projektu nie ma tam wejścia do kotłowni, więc niestety nie wiele moje zdjęcie tu pomoże. Ale na pewno wcześniej w wątku ktoś prezentował wiatrołap w Rodo bez piwnicy. pzdr Edytowane 28 Marca 2011 przez jomad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg123456 28.03.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Lokmen - my mamy wersję Rodo z piwnicą - w salonie przy schodach te bardziej z lewej to drzwi do łazienki, te z prawej to drzwi prowadzące na klatkę schodową do garażu i piwnicy. Szafa w wiatrołapie przewidziana jest na jednej ścianie, bo w naszej wersji projektu nie ma tam wejścia do kotłowni, więc niestety nie wiele moje zdjęcie tu pomoże. Ale na pewno wcześniej w wątku ktoś prezentował wiatrołap w Rodo bez piwnicy. pzdr jonad jednak ja bym prosił o te zdjęcia gdyż ja mam przejście do garażu pod schodami ,a kotłownia z tyłu garażu. Łazienka mi wyszła duża z oknem i mam miejsce na szafę wnękową w wiatrołapie. Nie nam jeszcze tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 29.03.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jonad jednak ja bym prosił o te zdjęcia gdyż ja mam przejście do garażu pod schodami ,a kotłownia z tyłu garażu. Łazienka mi wyszła duża z oknem i mam miejsce na szafę wnękową w wiatrołapie. Nie nam jeszcze tynków Mogę zrobić zdjęcia, ale my jeszcze nie mamy wykonanej szafy Planujemy to zrobić własnymi siłami, ale ciągle czasu brak. Generalnie ma zajmować całą jedną ścianę, drzwi oczywiście przesuwne. Na razie w wiatrołapie stoi wieszak. Mogę wykonać zdjęcia wiatrołapu bez szafy, ale nie wiem czy będą dalej pomocne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 29.03.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 czy ktoś z Was orientuje się, ile czasu ma US na zwrot podatku VAT za materiały budowlane? Słyszałem coś o 4 miesiącach, ale nie jestem tego pewien. @Cecil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) .... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomad 29.03.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 6 miesięcy Od stycznia br chyba jednak 4 miesiące. http://www.mf.gov.pl/_files_/informatory/zwrot/broszura2011.pdf Strona 7 broszury. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.03.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) ..... Edytowane 25 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 29.03.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam wszystkich:)Właśnie zaczynamy z mężem budowę Domu w Rododendronach 6P. Dokonaliśmy kilka zmian w projekcie, a mianowicie powiększyliśmy garaż do dwustanowiskowego żeby mieć też większy pokój nad nim, a na parterze zlikwidowaliśmy gabinet żeby mieć piękny duży salon:) Planujemy rozpocząć prace za 1,5 miesiąca. Czy może nam ktoś podać ile mniej więcej kosztuje budowa SSO takiego domku? trochę się boimy, że braknie nam funduszy:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.03.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witaj. My na chwilę obecną mamy parter bez stropu a poszło już 80 000 i wg wyliczeń to do SSO dach deskowany i kryty papą potrzeba jeszcze ok 50 000 +-10 000 czyli SSO wyjdzie jakieś 140 000. Początkowo nie wierzyłem że TYLE to będzie kosztowało ale rzeczywistość bywa okrutna. Mam pytanie do osób, które brały kredyt: 1. Na jakim etapie braliście kredyt? Pytam bo ogólnie chcieliśmy bez kredytu ale zeszłoby się ze 4-5 lat więc strasznie długo. W tym roku chcemy zrobić stan surowy przez zimę uzbierać na okna i jednocześnie poczynić starania o kredyt. Myślimy o 200 000 z ew. dobraniem do 250 000 i ciekawi jesteśmy czy wystarczy na instalacje wew, tynki posadzki etc. na ociepleniu domu kończąc.- bez ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts