Aga_i_Janusz 07.12.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 wracam właśnie od architekta.....wycenił naniesienie naszych zmian na 4 tys zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! + 2,240 , które zapłaciliśmy za gotowy plan w archonie =6,240 o matko !!!!!!!!!!!! powiedzcie mi czy tyle to kosztuje czy trafiłam na naciągacza? Strasznie duzo Wam wycenił, a co Wy chcecie tam zmienic? Bo moze warto przerysowac ten projekt od nowa. My za zmiany zapłacilismy wyjatkowo mało bo 700 złoty i to juz z planem zagospodarowania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.12.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 remle wyszedł fajny efekt ze swiatełkami. Czy dobrze zrozumiałam, ze w salonie zrobiliście ogrzewanie podłogowe plus deski ?? Jakie deski kładliście, czy to jakies specjalne do podłogówki? Pytam bo tez chcemy mieć podłoge zamiast kafli w salonie. Nigdzie nie spotkałam jednak połączenia ogrzewania podłogowego plus deski. Podpowiedz coś na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.12.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 remle dzięki za info powodzenia w zakupach sprzętu zwróć proszę uwagę na odległość do serwisu bo to bywa istotne odpukać dawajcie nowe zdjęcia plisssssssssssssssssss ja analizuje temat okien gdzie kupić dobre i tanie u nas pod Opolem ceny kosmos a i negocjacje trudne uff ile te rododendrony zusamen do kupy kosztują wykończone ??????!!!!!!!!!!!!!! slawek72 nie jestes odosobniony jesli chodzi o poszukiwanie okien. W moich okolicach to tez cenowy kosmos !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1007 07.12.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich budujących. Ja jestem jeszcze na etapie wyboru projektu.Bardzo podoba mi się ten domek i w związku z tym mam pytania :1. jakie zmiany zrobiliście w stosunku do projektu2. czy może ktoś zmienił usytuowanie kominka3. na jak dużych działkach budujecieZa wszystkie informację z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 wracam właśnie od architekta.....wycenił naniesienie naszych zmian na 4 tys zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! + 2,240 , które zapłaciliśmy za gotowy plan w archonie =6,240 o matko !!!!!!!!!!!! powiedzcie mi czy tyle to kosztuje czy trafiłam na naciągacza? Strasznie duzo Wam wycenił, a co Wy chcecie tam zmienic? Bo moze warto przerysowac ten projekt od nowa. My za zmiany zapłacilismy wyjatkowo mało bo 700 złoty i to juz z planem zagospodarowania działki. Nie wiem jakie zmiany ale też mi sie wydaje ,że to sporo. My płaciliśmy za adaptację wraz z planem zagosodarowania 1500 PLN ( plus 1800 zakup gotowego planu ). Za 6 tyś. to można zmówic juz projekt indywidualny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 07.12.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witajcie Rodo-budowniczowie! Śledzimy forum już spory szmat czasu i wybralismy ten projekt....Przede wszystkim dzięki AlaW za możliwość zobaczenia domku.... jest super. My ruszamy z wiosny z budowa w Strumieniu.... Z radością patrzę jak niektórym mury rosną a niektórzy już Święta spędzą u ''Siebie".. Pozdrawiamy Adam i Kasia Myślę że z wiosna będę miał więcej pytań co do budowy i niejednego jeszcze "pomęczę".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 07.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witajcie Rodo-budowniczowie! Śledzimy forum już spory szmat czasu i wybralismy ten projekt....Przede wszystkim dzięki AlaW za możliwość zobaczenia domku.... jest super. My ruszamy z wiosny z budowa w Strumieniu.... Z radością patrzę jak niektórym mury rosną a niektórzy już Święta spędzą u ''Siebie".. Pozdrawiamy Adam i Kasia Myślę że z wiosna będę miał więcej pytań co do budowy i niejednego jeszcze "pomęczę".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 07.12.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 normalnie masakra...jadę na 13 do kolejnego architekta-zobaczymy co ten powie... co chcemy zmienić?- przeniesc kotłownie w tył garażu- zlikwidować balkon od frontu - w zamian lukerna na kolumnach- zmienić bramę garażowa na jedną a nie dwie ( mamy garaz dwustanowiskowy )- zmienić położenie kominka- z połowy pokoju nad garażem zrobić zadazsony taras lub oranżerię zaszkloną- zmienić położenie schodów przy dwóch ostatnich punktach się nie upieramy...da się to będzie fajnie , jak nie to trudno asia1007 - to nasze zmiany- z tego co widisz-lidzie zmienili położenie kominka, nasz działka jedt wymiarów 26m( - 4 na drogę służebną) czyli 22m x 36m = 8,86 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 07.12.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Pancka to strasznie dużo - my płacilismy 2 tys. Jeśli nie przeeraża Cie nasza odległość i nie znajdziesz tańszego mogę dać namiar Slawek i Vanka z doświadczenia naszego podpowiadam Wam - nie oszczędzajcie na oknach, by ominąć ewentaulane kłopoty jak u nas. Znajomy nasz współpracuje z producentami okien (sprzedaje blachę do zbrojenia) i powiedział nam (juz po fakcie), że tylko Oknoplast Kraków nie korzystał z passy na rynku i nadal wkładał zbrojenie 2mm Inni klientów nacinali wkładając cieńsze - to tez potwierdza nasze wypatrzenie profili. Vanka co do desek w salonie to zdecydowaliśmy się na deski laminowane z firmy ipwood, które można zastosować do podłogówki, ale pod warunkiem,że na kleju i max temp. puszczona na podłogówkę to 27 stopni. Oglądając teraz ciepło i przytulność drewna niegdy nie zdecydowałabym się na kafle Asia1007 - jesli chodzi o zmiany to każdy je opisywał w tym wątku - musisz przejrzeć Kominka (o ile się nie mylę) nikt nie zmieniał - jedynie Wiolcia zrobiła sobie narozny dobudowując ściankę. Nasza działka ma 1250 m2, ale dom jest z garażem dwustanowiskowym. Aga i Janusz powodzenia w pracach dachowych i pogody zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 07.12.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Aga i Janusz jeszcze zapomniałam o wykuszu już powiadam poszerzylismy okna i wydłużylismy, srodkowe okno ma 1,20m a boczne 0,8m - wysokość od podłogi do parapetu muszę zmierzyć ale liczę, że około 40-50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 07.12.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 remle...nie przeraża mnie odległość...autostradą doturlamy się w godzinkę? a myśl, że wypijemy wspólnie kawcie nakręca mnie jeszcze bardziej..dawaj namiar!!! zadzwonię chociaz i zapytam telefonicznie.Bedą juz wiedziec o jaki projekt chodzi więc będzie łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 07.12.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Pancka proszę p.Kulawik 604-444-726 Mąż jedynie mi powiedział, że architekt raczej powinien być z miejsca budowania, bo zna wtedy warunki panujące na tym terenie i ma dostep do ew. dokumentacji. Najlepiej sprawdź tą informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 08.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 asia 1007 my odważymy się postawić na takiej małej działce- a jeszcze poszerzamy szerokość domu o jeden garaż!póki co nikt z architektów nie stwierdził, że dom ten jest za duży- ha a nawet akurat ten projekt polecił nam sam Archon, bo specjalnie kontaktowaliśmy się z nimi przed wyborem domku. Zależy co planujesz mieć na podwórku - napewno sadu nie posadzimy ani długie metry ziemniaków, ale gril, piaskownica i skalniak mamusi się zmieści.Ja opieram się na prakładzie mojej chrzestnej, która postawiła śliczny domek dla 5 osobowej rodziny na 3,5 arach! Fakt, że jedną ścianą są przyklejeni do drogi ale podwórko świetnie urządzone... myślę, że nie powinniście się obawiać- zobacz jednak czy zmieścicie sie z wymaganymi odległościami od granicy następnch działek-to macie w warunkach zabudowy w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego.A kominek przenosimy na ścianę łączącą salon z biurem...a biuro pomniejszamy do minimum-tylko na biurko, szafę na dokumenty i sofę.. A wejsćie na schody chcielibyśmy mieć tam, gdzie pierwotnie była kotłownia-tzn.przy wiatrołapiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK-EWA 09.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witamy serdecznie wszystkich rododendrowiczów.W ubiegłym tygodniu zakupilismy projekt i jesteśmy na etapie adaptacji. Mamy pytanie czy ktos z Was ma ścianki na poddaszu murowane a nie jak jest w projekcie z płyty kart-gipsowej. Jeżeli tak to czy to wymagało jakichś zmian konstrukcyjnych bo niestety z tego co zauważyliśmy ścianki na poddaszu nie pokrywją się z parterem.Prosimy Was o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 09.12.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witamy serdecznie wszystkich rododendrowiczów.W ubiegłym tygodniu zakupilismy projekt i jesteśmy na etapie adaptacji. Mamy pytanie czy ktos z Was ma ścianki na poddaszu murowane a nie jak jest w projekcie z płyty kart-gipsowej. Jeżeli tak to czy to wymagało jakichś zmian konstrukcyjnych bo niestety z tego co zauważyliśmy ścianki na poddaszu nie pokrywją się z parterem.Prosimy Was o odpowiedź. My mamy ścianki murowane. Zmiana została dodana do projektu na etapie adaptacji projektu - nie wymagało to zmian konstrukcyjnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 10.12.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My tez mamy murowane, ale nie mam pojęcia czy coś kombinowaliśmy w projekcie A dziś przyszła lodówka i zmywarka (zamówiona przez interent, dużo zaoszczędzilismy), a jutro ma przyjść zestaw Za to dziś jestem padnięta - wymyłam cały dom i brak mi sił na mieszkanie. I za cholerę nie umię sie przyzwyczaić do tych skosów - ile ja się dziś nauderzałam Pozdrowienia - z zapytaniem co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolibry 11.12.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Kochani Rododendrowicze, czy ktoś z was kupował piec na eko-groszek z podajnikiem?Jestem na etapie wyboru i ma problem.Dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia12 11.12.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Kolibry - my ogrzewamy dom piecem na eko-groszek z podajnikiem. Wybraliśmy piec Per Eko (odłam Zębca), bo większośc naszych sąsiadów go ma i sobie chwalą, poza tym serwis blisko. Jeśli chodzi o moc to wybraliśmy 25 KW, bo 19 kW przy powierzchni 150 m2 i zasobniku ciepłej wody 150 l byłoby za mało. Oczywiście piec narazie nie chodzi pełną parą. Na dobę zużywamy niepełny worek eko-groszku (mamy worki po 30 kg). Jeśli chodzi o obiecane zdjęcia kominka, to wkleję je najpóźniej w środę. Bardzo wszystkich przepraszam za zwłokę, ale jeszcze tyle spraw mamy do załatwienia, że ciągle brakuje czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 11.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 wreszcie mamy "prawoe dach", prawie bo juz wyglada jak dach ale jeszcze nie ma na nim dachowki. W kazdym razie sie pochwale: pewnie moze to byc dla Was zaskoczenie ale oto dom w rodo 6 od frontu http://c12.wrzuta.pl/wm14763/bcdc6d4100276827475bcb1b/dom%20w%20rodo6.jpg i nasza wersja domu od tylu ze zmienionym tarasem: http://c6.wrzuta.pl/wm6503/512441680024a451475bcb53/rodo6%20od%20ogrodu.jpg dla zwiekszenie obrazka nalezy w niego klinac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 12.12.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Aga i Janusz super!!! Szczególnie podoba mi się to zadaszenie tarasu juz nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądać z dachówkami. Juz widzę te kwiatki na tarasie i leniwe popołudnia Pwodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts