Gość 80mariusz80 28.07.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ile wyszlo Wam m2 tynku wewnetrznego i jaki rodosek? (Ci z piwnica mnie najbardziej interesuja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 28.07.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ile wyszlo Wam m2 tynku wewnetrznego i jaki rodosek? (Ci z piwnica mnie najbardziej interesuja ) Witaj, nam w Rodku 6p wyszło ok 750 m2 tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 28.07.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ile wyszlo Wam m2 tynku wewnetrznego i jaki rodosek? (Ci z piwnica mnie najbardziej interesuja ) NAM WYSZŁO 610 metrów kw. Rodek 6P ( CZĘŚCIOWO PODPIWNICZONY TZN. KOTŁOWNIA, POMIESZCZENIE POD MAŁYM POKOIKIEM I KLADKA SCHODOWA. Nie tynkowaliśmy sufitów na poddaszu, w garażu,salonie, kuchnii i łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martusia7312 28.07.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 i jeszcze dodam, ze zrobienie drzwi z tylu garazu (zamiast okien) bylo pomyslem doskonalym. nie mamy tam kotłowni tylko taki podreczny magazynek z jednej strony na przetwory/wieksze ilosci napojów itp a zdrugiej strony na inne pierdolety w tym ogrodowe (rekawice, sekatorki, cebulki, sznurki, paliczki, doniczki, nawozy, itp. duperele. zanim nie skorzystalam z tych drzwi ile ja kilometrow narobilam zeby cos przeniesc z garazu do ogrodu - obchodzenie domu dookola to strata czasu i "nog" . do tego dochodzi zrobienie kranikow z woda po obu stronach domu - spore ulatwienie przy podlewaniu i wyprowadzenie gniazdek na elewacji z obu stron domu - przydaje sie do kosiarki nie zapominajcie o kablu do oswietlenia ogrodu (o ile bedziecie robic - warto), furtki (elektrozamek) , bramy, domofonu. my sluchawki domofonowe mamy i na dole i na gorze, zeby nie latac po schodach. ostatnio widzialam taki domek, ktos nie pomyslal i teraz do niego kamien 2xparapet i 1xokno ostatnio myslalam, ze przesadzilam z "kablami" otóż nie, te wolne teraz sie przydaja. TAR - dzięki bardzo za Twoje rady. Są nieocenione. Więcej nam takich potrzeba. Mam pytanko, czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia z wnętrza Twojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martusia7312 28.07.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pytanie do tych, którzy mają gabinet tak jak w projekcie rodo 6, w którą stronę otwierają wam się drzwi? W projekcie jest, że w stronę salonu (zawiasy po lewej stronie). Jakoś mi to dziwnie wygląda i trochę niefunkcjonalnie. Czy ktoś ma może zawiasy po prawej i otwieranie do środka gabinetu? Czy nie zawadzają o słup? W którym miejscu jest wtedy kontakt do światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 28.07.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Martusia 7312 - zastanawialam się nad tym ostatnio:)Po lewej stronie zawiasy chyba jednak są lepsze (czyli tak jak w projekcie) bo jeśli dasz je po prawej stronie to albo będą wchodzić na schody...a z koleji jeśli chcesz je otwierać do środka to po prawej stronie jest fajne miejsce na jakąś szafę....więc chce zostawić je po lewej a jeszcze nei wiem czy otwierane do środka czy na zewnątrz.pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.07.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 TAR - dzięki bardzo za Twoje rady. Są nieocenione. Więcej nam takich potrzeba. Mam pytanko, czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia z wnętrza Twojego domu? sorki juz nie mam galerii z wnetrzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redgie 31.07.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Pytanie do tych, którzy mają gabinet tak jak w projekcie rodo 6, w którą stronę otwierają wam się drzwi? W projekcie jest, że w stronę salonu (zawiasy po lewej stronie). Jakoś mi to dziwnie wygląda i trochę niefunkcjonalnie. Czy ktoś ma może zawiasy po prawej i otwieranie do środka gabinetu? Czy nie zawadzają o słup? W którym miejscu jest wtedy kontakt do światła? Ja mam drzwi otwierane do gabinetu na prawą strone, kontakt po lewej stronie drzwi nie zawadzają o słup jest ok , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 01.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam. Mamy mały dylemat. Chcemy mieć grafitową dachówkę i biało szarą elewacje domu. i teraz pytanie jaki kolor okien i drzwi do tego dopasować? mój mąż myśli o szarym ale dla mnie to już za dużo tej szarości:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.08.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam. Mamy mały dylemat. Chcemy mieć grafitową dachówkę i biało szarą elewacje domu. i teraz pytanie jaki kolor okien i drzwi do tego dopasować? mój mąż myśli o szarym ale dla mnie to już za dużo tej szarości:P Według mnie przy wyborze koloru okien znaczenie ma jeszcze kolor podbitki/nadbitki - to ona bezpośrednio kontrastuje z dachem. Osobiście bardziej podoba mi się ujednolicenie kolorów (ciemna dachówka, ciemne drewno), ale to jest zawsze sprawa gustu. Jeżdżąc po wioskach widziałem sporo domów z ciemną dachówką i drewnem w jasnym kolorze - też wygląda ciekawie. Jeśli bym się zdecydował na szarą elewację i grafit na dachu, to zrobiłbym jaśniejszą konstrukcję i do tego w takim samym kolorze okna (olcha, ewentualnie jakiś jaśniejszy dąb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamari 01.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam!! Mam szybkie pytanie a nie chce mi się czytać ponad 300 stron, kto ocieplał i pamięta ile wyszło metrów w rodku 6 z jednym garażem?? a jak by jeszcze pamiętał ile na to poszło byłoby super:) ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 01.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam. Mamy mały dylemat. Chcemy mieć grafitową dachówkę i biało szarą elewacje domu. i teraz pytanie jaki kolor okien i drzwi do tego dopasować? mój mąż myśli o szarym ale dla mnie to już za dużo tej szarości:P My tak planujemy. Mamy czarna dachowke, tynk zewnetrzny bedzie bialo-szary lub jasne cappucino; stolarke okienna mamy w kolorze oregon, nadbitka miala byc w tym samym kolorze (niestety w realu wyszla troche ciemniej), natomiast cokol bedzie z plytek klinkierowych a la sahara z CRH Klinkier. Na stronie Archonu jest kolornik dla rododendrona, wiec mozecie sie pobawic paleta kolorow. Za PRLu byla taka ciekawa pozycja ksiazkowa - Roland Goock, "Zrob to sam". Polecam. Na Allegro za pare PLN. Duzo ciekawych porad przy budowie domu. Jest tam tez m.in. rozdzial o kolorach; autor poleca dla ciemnych dachow, ktore optycznie nadaja wrazenie ciezkich, masywnych, zrownowazenie tego efektu jakims lekkim (jasnym) kolorem. Pozdrowienia. Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 01.08.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam!! Mam szybkie pytanie a nie chce mi się czytać ponad 300 stron, kto ocieplał i pamięta ile wyszło metrów w rodku 6 z jednym garażem?? a jak by jeszcze pamiętał ile na to poszło byłoby super:) ????? ok 200m2 (z balkonami) x 45zł robocizna (styropian, siatka, klej, tynk) + ok 10tyś materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuadam 02.08.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ile wyszlo Wam m2 tynku wewnetrznego i jaki rodosek? (Ci z piwnica mnie najbardziej interesuja ) Mi wyszło 643m2 z tynkowaniem drugiego stropu i bez sufitu w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuadam 02.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Mam pytanie jaki rodzaj tynku polecacie jakiej firmy i czy ktos z was układał kamien elewacyjny od frontu na całej wysokości i szerokosci balkonu dookoła drzwi? Jeśli tak prosze o jakies fotki bo mam mało czasu na decyzje a nie potrafie sobie tego wyobrazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Mam pytanie jaki rodzaj tynku polecacie jakiej firmy i czy ktos z was układał kamien elewacyjny od frontu na całej wysokości i szerokosci balkonu dookoła drzwi? Jeśli tak prosze o jakies fotki bo mam mało czasu na decyzje a nie potrafie sobie tego wyobrazic. Jaki kamień? Jeśli gładki to może i fajnie, ale jeśli coś w stylu nieregularnego "piaskowca", to proponuję zerknąć na dłużej wystawioną ekspozycję. Strasznie osadza się na tym kurz, a ze względu na swoje kształty jest to problematyczne do czyszczenia. Oczywiście jest to efektowne i ładne, ale trzeba później się nagimnastykować. Tynk silikonowy lub silikatowy był moim wyborem. Częściowo Kreisel i częściowo Kabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamari 03.08.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 przeprowadzka już bisko, nie wiem tylko czy dobrze wklejone fotki:)) od poniedziałku ekipa zaczyna ocieplać z zewnątrz, we wtorek wraca z urlopu kafelkarz kładzie płytki w salonie później drugie malowanie parteru , kuchnia tak koło 25 sierpnia bedzie gotowa i tylko mieszkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 04.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 [ATTACH=CONFIG]68376[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]68377[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]68378[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]68379[/ATTACH] przeprowadzka już bisko, nie wiem tylko czy dobrze wklejone fotki:)) od poniedziałku ekipa zaczyna ocieplać z zewnątrz, we wtorek wraca z urlopu kafelkarz kładzie płytki w salonie później drugie malowanie parteru , kuchnia tak koło 25 sierpnia bedzie gotowa i tylko mieszkać... WITAM Piękne schody-jaki to kolor? Masz może może zdjęcie schodów zrobionych w całości - nie zaklejonych? Ile takie schody Cię kosztowały? Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 04.08.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Bamari mi też bardzo podobają się twoje schody, chciałabym zobaczyć je w całości i z barierką tym bardziej, że właśnie czekam na projekt i wycenę swoich a że w pierwszej wersji mają być bez podstopnic bo mi sie nie podobały to widząc te twoje może zmienię jednak zdanie i koniecznie napisz jaki to kolor i na jakim drewnie i jeśli możesz to zdradź cenę. I jeszcze jedno pytanko - jakie kafle masz w łazience, mój brat szuka właśnie czegoś w żywym kolorze do małej łazienki na poddaszu a te wasze wyglądają całkiem sympatycznie Z góry dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 04.08.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jeszcze wieńce i zaczniemy dach. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=68513&d=1312476397 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts