Kasia1314 11.10.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Tak, dokładnie takie tylko bodajże całe schody były z nich wykonane w takie półkola i w kolorze czerwonym jak cała kostka. Piękna sprawa, przyciąga wzrok. Edytowane 11 Października 2011 przez Kasia1314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sister_2 11.10.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam, mam pytanie czy ktoś robił zmiany do pozwolenia na budowę? Ile Was kosztował taki aneks do pozwolenia na budowę? Nam kobieta powiedziała 1200zł za podniesienie dachu o 25cm i zwiększenie kotłowni a tym samym zmniejszenie łazienki i jeszcze zmiana drzwi w sypiani (nie będzie słupa żelbetowego tylko grubsza ściana 24cm). Pod schodami zostawiliśmy przestrzeń na drobiazgi (wejście pod schody z łazienki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 11.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja poszerzalem o 80cm czesc mieszkalna, .......... Dzięki wielkie... to już jest jakiś obraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netkagrzes 12.10.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam wszystkich przeczytałam dyskusje na temat zmian i błędów w domku i mogę dorzucić jeszcze swoje trzy grosze my mamy otynkowane i zabieramy sie powoli za strop i właśnie teraz żałujemy że go nie wylaliśmy. oprócz tego zmieniłabym schody ale na jakie to nie wiem mam je strasznie spiepszone :/ chodzić jest ciężko. a co do salonu to zlikwidowaliśmy pokój i mi sie podoba, ale fakt ciężko ustawny jest, kuchnia jest w sam raz. Przenieśliśmy kotłownię w tył garażu a na jej konto mamy łazienkę z oknem A co do pokoju środkowego na górze wymarzyła mi sie taka duża szafa przesówana, ale niestety błąd murarzy i nasze nie dopilnowanie mamy za blisko drzwi ściany i z tą szafą to nie wiadomo jak wyjdzie :/ Teraz zrezygnowalibyśmy z balkonu z tyły domu a na jego miejsce dwa kurniki a tak pozatym to nie widze większych problemów. Zobaczymy jak będzie w trakcie wykończeniówki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ja tez bym zlikwidowala balkon z tylu i moglabym wtedy bez problemu zadaszony taras zrobic, a tak to taka kalamancja moze wyjsc, mimo wszystko bedziemy cos kombinowac w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 12.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam, mam pytanie czy ktoś robił zmiany do pozwolenia na budowę? Ile Was kosztował taki aneks do pozwolenia na budowę? Nam kobieta powiedziała 1200zł za podniesienie dachu o 25cm i zwiększenie kotłowni a tym samym zmniejszenie łazienki i jeszcze zmiana drzwi w sypiani (nie będzie słupa żelbetowego tylko grubsza ściana 24cm). Pod schodami zostawiliśmy przestrzeń na drobiazgi (wejście pod schody z łazienki). Ja składałam wniosek o zmianę decyzji pozwolenia na budowe, dokładnie zmieniła nam sie wysokość kalenicy o jakieś 40-50 cm i dostalismy nowe po około 3 tygodniach bezpłatnie. Pytanie jaka kobieta czy urzędzie czy nadzorczyni budowy, bo tak jak napisałam w urzedzie bezpłatnie, a takie zmiany jak ty piszesz przesunięcie scianki działowej itd, to nawet nie informowałam nadzorczyni, sama widziała jak przyjechała i powiedziała aby każdą zmiane zapisać bo ona to później zmieni w starostwie do odbioru też bezpłatnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 12.10.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 (edytowane) witam wszystkich:) u nas stan surowy zamknięty, w końcu, teraz zastanawiam się nad schodami wejściowymi, co sądzicie o kostce. Mam wątpliwości czy zwykłe betonowe obłożyć później płytkami czy kostka. Ewelka, też właśnie to rozważam i zdecydowaliśmy ostatecznie robić właśnie kostkę Gratuluje stanu surowego zamkniętego - u nas będzie za 2 tygodnie! Michur, bardzo ładne schody! Edytowane 12 Października 2011 przez Nutka_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamari 13.10.2011 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hejka!! Trochę mnie tu nie było, ale przeprowadzka zgodnie z planem czyli mieszkamy od 1 września , w sumie brakuje tylko tynku na ociepleniu i napewno już nie w tym roku fachowcy twierdzą ze pogoda nie taka:) nie ma też z przodu płotu ale bez tego można mieszkać. Wiem jedno nie kombinujcie z wylewanie schodów tarasu po prostu szkoda kasy nasz wymurowany taraz koparka rozwaliła w 5 minut teraz bedzie wszystko czyli schody i taras z kostki dużo szybciej i taniej jak już skończą wrzucę jakieś fotki........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 13.10.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ewelka, też właśnie to rozważam i zdecydowaliśmy ostatecznie robić właśnie kostkę Gratuluje stanu surowego zamkniętego - u nas będzie za 2 tygodnie! Michur, bardzo ładne schody! To niestety nie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 13.10.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Bamari ale Ci zazdroszczę,że masz to już wszystko za sobą!!!My dopiero kończymy stan surowy:( koniecznie zamieść zdjęcia jestem bardzo ciekawa kuchni i salonu. Czekamy Pozdrowienia i miłego mieszkania w nowym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniac 13.10.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) My również zastanawialiśmy się czy robić kostkę czy beton i płytki. MAm na myśli cały taras i cos przed wejściem. I wybraliśmy kostkę - raz że płytki w zimie na schodach to totalna porażka - wiem jak jest ślisko bo nadgarstek wybiłam tamtej zimy.... a dwa kasa - z tego co się orientowaliśmy beton + dobry klej i odpowiednie płytki też nie wychodzą mało, poza tym trzeba się trochę narobić przy tym tarasie (my planujemy taras duuużżżżżży od wykuszu i połączony z tym dużym oknem w salonie ..... ) Zdjęcia schodów od Michura są właśnie takie jak mi sie marzy - tylko gorzej z kasą bo po zamówieniu projektu i wstępnym oszacowaniu całej kostki wokół domu łącznie z tarasem wyszło na ten cel jakieś 20.000 czyli i połowę dla mnie za dużo:(((( Ale to jeszcze nic w kwestii kosztów - ogród + kostka wyszedł wg mojej Pani projektant bagatela 50.000..... (fakt zapowiada sie przeslicznie - jak z innej bajki....)Wiec jak już sie wprowadzę to wydrukuję ten projekt i powieszę na lodówce z napisem " 50.000 PÓŹNIEJ"....pozdrawiam MAriola Edytowane 13 Października 2011 przez eniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 13.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 hej, u mojej mamy są schody wylane i na to płytki i to wyglada tak: najpierw szczotka później mop (gdy są brudne, a tak jest codziennie), w zimie ślizgawica, płytki ma od 5 lat, gdy jedna pękła to takiej samej już nie mogła kupić inny odcień itd. Mam zrobiona wycenę na schody z kostki 3 tysiace za materiał i robotę tego typu które przedstawił michur z palisadami, kostka 60 zł za m3, robota tyle samo, a za wstawienie jednej palisady 4 zł kostki wyszło 6 m2 + 140 palisad , od kolumn będzie szedł murek z bloczka a w środku kostka. Wydaje mi się że nie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1314 13.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mam prośbę o w miarę szybką informację na temat łat. Mianowicie ile metrów bierzących łat potrzebowaliście do rodka. ja liczyłam to bez jaskółek "do prosta" i wyszło mi jakieś 420mb. Łaty co 40cm, 7cm szerokości więc 47 cm. Czy to możliwe żeby aż tyle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netkagrzes 13.10.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 My mamy taras z betonu ale nad schodami sie jeszcze zastanawiamy nie jesesmy jeszcze zdecydowani na kształt :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi marta 14.10.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam dawno tu nie zaglądałem gdyż nie było bardzo czasu tylko budowa i budowa. Mam pytanko ile sztuk cegieł KLINKIER idzie na komin sztuk 2 wersja rodo 6p Z góry dziękuje i pozdrawiam !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 14.10.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Co do cegiel klinkierowych: rodek 6 g2 kotlownia za garazem czyli 3 kominy i poszlo 920 cegiel. Na 2 kominy salon plus ten w dawnej kotlowni poszla cala paleta 420 szt. Przy czym dodam ze w projekcie ktorys komin jest kwadratowy, a my je zrobilismy w scianach czyli sa prostokatne.@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 14.10.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, mam małe pytanko. Jak u was idą piony od centralnego ogrzewania między garażem i pokojem nad garażem? Czy chowacie rurki w ścianie?Jeśli ktos z was miałby jakieś zdjęcia to proszę zamieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 14.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U nas w rodo 6g2 na dwa kominy poszło 570 z tym że komin w kotłowni mamy powiększony (ogrzewanie na gaz i węgiel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 14.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja mam jeszcze pytanie do osób które mają okna z oknoplusa. Czy ktoś z Was ma okna thermo plus? interesuje nas jeszcze okna tarasowego. Zmieniliśmy otwór na 3000x2300. rozważamy dwie opcje okno stale +przesuwno uchylne+stałe lub dwuskrzydlowe jedno stałe jedno przesuwne. Proszę o poradę jakich okuć szukać i na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 14.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja mam jeszcze pytanie do osób które mają okna z oknoplusa. Czy ktoś z Was ma okna thermo plus? interesuje nas jeszcze okna tarasowego. Zmieniliśmy otwór na 3000x2300. rozważamy dwie opcje okno stale +przesuwno uchylne+stałe lub dwuskrzydlowe jedno stałe jedno przesuwne. Proszę o poradę jakich okuć szukać i na co zwracać uwagę? Hej, my mamy oknoplus trzyszybowe z wkładem thermo. Co do okna tarasowego to pamiętaj jak zrobisz przesuwne to otwiera Ci się tylko połowa. My mamy wyjście tarasowe jak w projekcie (180 cm) i choć rozważaliśmy przesuwne w oknoplus to stwierdziliśmy że otwieranie tylko 90 cm to za mało. Jeśli masz większy otwór to może warto nie robić tego stałego elementu? Okucia w oknoplus to winkhaus więc jedne z najlepszych. Co do innych parametów/istotnych uwag to przejrzyj kilka stron forum do tyłu, była o tym dyskusja, info o profilach, etc Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts