sister_2 20.10.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Ja składałam wniosek o zmianę decyzji pozwolenia na budowe, dokładnie zmieniła nam sie wysokość kalenicy o jakieś 40-50 cm i dostalismy nowe po około 3 tygodniach bezpłatnie. Pytanie jaka kobieta czy urzędzie czy nadzorczyni budowy, bo tak jak napisałam w urzedzie bezpłatnie, a takie zmiany jak ty piszesz przesunięcie scianki działowej itd, to nawet nie informowałam nadzorczyni, sama widziała jak przyjechała i powiedziała aby każdą zmiane zapisać bo ona to później zmieni w starostwie do odbioru też bezpłatnie . Dziękuję za odpowiedź. Nam zmiany wprowadzała kobieta z urzędu (jest też naszym kierownikiem budowy). Wychodzi na to, że naciągnęła nas na 1200zł Muszę troszkę ponegocjować cenę na koniec z naszą kierownik budowy, żeby sobie odbić co na nas zarobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.10.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nie naciągnęła- my za zmiany i adaptację zapłaciliśmy 1200 zl. Kierownik budowy wziął 1600. Wczoraj byłem na działce i trochę na sucho "murowałem"- układałem ścianki działowe w wiatrołapie. Wychodzi że zostaniemy przy takim rozwiązaniu jak poniżej: http://www.republika.pl/ospskorcz/dzialka/wiatrolap.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 22.10.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam. Zastanawiamy sie nad instalacja elektryczyną...i mam pytanie do tych którzy maja to juz za soba. Moze ktoś ma rysunki rozmieszczenia swojej instalacji? bo jak czytam ze maja niektórzy 160 punktów czy więcej to się zastanawiam co przeoczyliśmy że nam wyszło nieporównywalnie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 22.10.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Jeśli przyjmując, że jeden punkt to jedna puszka, to my mamy ich ok. 130 (rodek 6p). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamari 22.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Hello!! my mamy napewno ponad 165 punktow elektrycnych i to wcale nie za duzo, po co później mieszkając używać przedłużaczy:)) troszkę czasu temu poruszyliście temat izolacji balkonów nam ,,fachowiec,, wziął moim zdaniem duzo za dużó (2800 robocizna i materiały) ale sąsiad za płotem mieszka ze 3 lata a juz 4 razy rozbierał balkony ...........więc nie warto na tym oszczedzać i żeby potem nie było ze nie ostrzegałem. Woda jest ,,wredna,, i zawsze znajdzie sobie dziure:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 22.10.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) A my mieliśmy mieć wczoraj rozruch pieca gazowego. Nie mamy jeszcze prądu ani gazu w domu, więc gaz będzie z butli a prąd z agregatu i ups-a. No ale w końcu nic z tego nie wyszło, bo okazało się, że coś jest nie tak z uziemieniem, bo piec nie pozwolił się odpalić. No i serwisant sprawdził to nasze uziemienie i wychodzi na to, że go wcale nie ma... Szkoda, że tego nie sprawdziliśmy na etapie ław fundamentowych ... Edytowane 23 Października 2011 przez Blacky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 23.10.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 To teraz nie pozostaje nic innego jak wziac porzadny mlot udarowy i wbic z 5 metrow szpilki zrobic pomiar i w razie co dobic jeszcze ze 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 23.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Witam. Zastanawiamy sie nad instalacja elektryczyną...i mam pytanie do tych którzy maja to juz za soba. Moze ktoś ma rysunki rozmieszczenia swojej instalacji? bo jak czytam ze maja niektórzy 160 punktów czy więcej to się zastanawiam co przeoczyliśmy że nam wyszło nieporównywalnie mniej. w folderze udostępniłem moje projekty dla domku rodo 6 z pojedynczym garażem (z moimi zmianami wewnątrz) to jest instalacja dla domku zautomatyzowanego pod moje potrzeby (z umiarem, bo finansowo i tak było ciężko), ale jak ktoś będzie chciał odczytać tylko instalacje tradycyjną to na pewno sobie poradzi Edytowane 24 Października 2011 przez mWilQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 24.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 w folderze udostępniłem moje projekty dla domku rodo 6 z pojedynczym garażem (z moimi zmianami wewnątrz) pass: mwirodo to jest instalacja dla domku zautomatyzowanego pod moje potrzeby (z umiarem, bo finansowo i tak było ciężko), ale jak ktoś będzie chciał odczytać tylko instalacje tradycyjną to na pewno sobie poradzi och dziękuję bardzo:) na pewno nam to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata400 24.10.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Obiecane zdjęcia;)http://img546.imageshack.us/img546/3451/dsc00841h.jpghttp://img577.imageshack.us/img577/9261/dsc00840r.jpghttp://img577.imageshack.us/img577/918/dsc00839y.jpghttp://img233.imageshack.us/img233/6877/dsc00842nr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.10.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witajcie, W sobotę zamontowali nam panowie okna w rodku - same okna bardzo ładne ale mam wrażenie że w domku zrobiło się znacznie ciemniej:( Mieliście też takie odczucia? Nie wiem czy to efekt 3 szyb czy może szarugi na polu i ciemnych, nieotynkowanych ścian.... Pozdrowienia, Nutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 24.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witajcie, W sobotę zamontowali nam panowie okna w rodku - same okna bardzo ładne ale mam wrażenie że w domku zrobiło się znacznie ciemniej:( Mieliście też takie odczucia? Nie wiem czy to efekt 3 szyb czy może szarugi na polu i ciemnych, nieotynkowanych ścian.... Pozdrowienia, Nutka O kurcze, tego się nie spodziewałem i nawet o czymś takim przy montaży okien nie pomyślałem. Otwór zmniejsza się przez ramę, dodatkowo w niektórych przypadkach jest dzielony, więc automatycznie wpada do środka mniej światła. Zresztą tak jak piszesz, najlepiej oceniać sytuację w wiosenny dzień, a nie gdy na dworze panuje taka aura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka-sochaczew 24.10.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witajcie, W sobotę zamontowali nam panowie okna w rodku - same okna bardzo ładne ale mam wrażenie że w domku zrobiło się znacznie ciemniej:( Mieliście też takie odczucia? Nie wiem czy to efekt 3 szyb czy może szarugi na polu i ciemnych, nieotynkowanych ścian.... Pozdrowienia, Nutka Nutka dokładnie mam takie same odczucia, ale przyjdzie wiosna to i odczucia się zmienią. U nas dziś doprowadzają wodę do domu a w piątek zakładają kostkę na schodach i tarasie:) cała taka przyjemność 6000zł, z tynkami, ociepleniem czekamy do wiosny, aż szkoda bo chciałabym jak najszybciej zamieszkać w tym cudownym domu. Nutka dodaj zdjęcia jak twój domek prezentuję się z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.10.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Na pewno dodam zdjęcia wieczorem:) Ewelka a wybraliście dwu szybowe okna czy trzy? Nie wiem....była mgła w sobotę, brak słońca i pochmurno ale jakoś tak wydawało mi się ciemno po tym montazu.Mąż mi tłumaczy że po tynkach to wygląda inaczej, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 24.10.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 To teraz z innej beczki. Zrobiłam wycenę instalacji wod-kan i CO. Pan podzielił to na 3 etapy - "pod tynki", "pod wylewki" i "kotłownia. Będziemy ogrzewać gazem (i kominkiem z nadmuchami). Co myślicie o poniższych cenach za instalacje? (materiały+robota) ETAP POD TYNKI: ETAP POD WYLEWKI: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 24.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 To teraz z innej beczki. Zrobiłam wycenę instalacji wod-kan i CO. Pan podzielił to na 3 etapy - "pod tynki", "pod wylewki" i "kotłownia. Będziemy ogrzewać gazem (i kominkiem z nadmuchami). Co myślicie o poniższych cenach za instalacje? (materiały+robota) ETAP POD TYNKI: ETAP POD WYLEWKI: Witam szanowną sąsiadkę czy moglibyśmy dostać kontakt do tego wykonawcy?bo wycena wygląda obiecujaco:)przynajmniej my do tej pory dostawaliśmy same wyższe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 24.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 ewelka-sochaczew"U nas dziś doprowadzają wodę do domu a w piątek zakładają kostkę na schodach i tarasie cała taka przyjemność 6000zł.........." ewelka-sochaczew bardzo proszę o wrzucenie fotek(jeśli to możliwe) na forum jak będą już zrobione schody i taras z góry dziękuję i pozdrawiam Aneta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 24.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Witajcie, W sobotę zamontowali nam panowie okna w rodku - same okna bardzo ładne ale mam wrażenie że w domku zrobiło się znacznie ciemniej:( Mieliście też takie odczucia? Nie wiem czy to efekt 3 szyb czy może szarugi na polu i ciemnych, nieotynkowanych ścian.... Pozdrowienia, Nutka Witam, Nutka gratuluję postępów w budowie domku:) Ja też mam okna 3 szybowe ze szprosami i nie wydaje mi się żeby w domu było ciemno - może masz takie wrażenie przez jesienną,szarą,smutną pogodę Ja latem jak patrzyłam na swój salon to wydawał mi się taki widny i słoneczny:) zresztą inne pomieszczenia też wydawały się jasne - jak dla mnie to w domku jest widno i przyjemnie:) Pozdrawiam Aneta:) Edytowane 24 Października 2011 przez JANET 13 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANET 13 24.10.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Obiecane zdjęcia;) http://img546.imageshack.us/img546/3451/dsc00841h.jpg http://img577.imageshack.us/img577/9261/dsc00840r.jpg http://img577.imageshack.us/img577/918/dsc00839y.jpg http://img233.imageshack.us/img233/6877/dsc00842nr.jpg Śliczne fotki i gratuluję postępów w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaret2011 25.10.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam wszystkich.Napiszcie jakie macie wkłady do kominków, mjakiej firmy jaka moc.Mój ma służyć jedynie do rozpalenia raz na jakich czas, nie do ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts