TAR 14.11.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Moj sasiad ma blachodachowke czerwona i przyznam sie ze jego nieznacznie splowiala, ona zrobila sie bardziej matowa i chcyba przez to kolor wyglada na lekko splowialy. Choc teraz jego kolor mi sie bardziej podoba, bo wczesniej bil po oczach Oczywiscie pewnie wszystko kwestia jakosci materialu i producenta. Sama mam dachowke wiec tylko sa to moje obserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 14.11.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witajcie mam dylemat co do koloru blachodachówki. Podoba nam się kolor ceglasty i myślę ,ze będzie współgrał z drewnem na elewacji lecz boje się,że będzie się brudził i płowiał od słońca. Co wy na to.Pomóżcie proszę bo czas nas goni.Dziękuję My mamy blachodachówkę czerwoną na rodku. Z początku biła po oczach a po paru miesiącach wygląda na matową ale nie spłowiałą, już tak nie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 14.11.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Aga a mogøabym Cié prosi© o fotké twojego dachu? Dziékujé Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 14.11.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 witam, Stoje przed niewdziecznym zadaniem z racji wziecia kredytu, musze podac [przedstawic] kosztorys "domu w rododendronach 6P" czy ktos dysponuje takowym lub innym rododendronem jako szablon i może przesłac? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 15.11.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam,Dziś zmieniałam zdanie co do blachodachówki:), znajomy namawia nas na dachówkę ceramiczną czy to dobry wybór?Obawiam się mchu na dachu, czy te taśmy moosfree faktycznie zabezpieczają dach przed zanieczyszczeniami? Doradżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) wg. mnie dachowka ceramiczna to najlepszy wybor.edit.: moja dachowa lezy 2 lata, zadnych zanieczyszczen nie ma a miejsce sprzyjajace. chyba tez to kwestia jakosci dachowki. moja to creaton i bardzo sobie chwale. Edytowane 15 Listopada 2011 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 15.11.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ancyk jeśli chcesz to podaj e meil na priva to prześle fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 15.11.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ancyk zajrzyj na linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.11.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A my mamy SSZ okna własnej produkcji o współczynniku ciepła U=0,00001 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A my mamy SSZ okna własnej produkcji o współczynniku ciepła U=0,00001 :P Nie mogę się powstrzymać aby napisać, że macie piękną działkę jeszcze jak by było naturalne małe oczko wodne to byście mieli niebo na ziemi. Tylko wam pozazdrościć tych drzew. Ile ona ma m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.11.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Co do działki to różne opinie słyszę- najczęściej że "jakie tu jest zadupie" ale to jest w niej najcudowniejsze. ogólnie ma 1600m2 po odjęciu pasa na drogę jaki gmina zabierze zostanie jakieś 1400m. Dziś jak biłem te deski przyszedł sąsiad na pogadankę i tak gadamy, a obok -dosłownie może 15 metrów- zza winkla 4 sarny wystrzeliły- BAJKA. Na oczko nie ma szans- brzoza strasznie śmieci. Ale latem za to jak się wisi w hamaku to czuje się szum taki jak nad morzem.- ehh. Jest też minus tego "zadupia"- w tym roku mieliśmy 5 włamań na budowę: 1- poszło 200m kabla 2- poszła rozdzielnia budowlana 3- łopata i jakieś tam duperele 4- nic nie wzięli 5- 1,5 tony cementu i 12 drutów fi12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 15.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 wg. mnie dachowka ceramiczna to najlepszy wybor. edit.: moja dachowa lezy 2 lata, zadnych zanieczyszczen nie ma a miejsce sprzyjajace. chyba tez to kwestia jakosci dachowki. moja to creaton i bardzo sobie chwale. Codziennie przejeżdżam obok domku z identyczną jak nasza dachówka - Creaton Terra Optima angobowana - pięknie zarasta mchem Ale warunki tam są do tego idealne - podnóże północnego, zalesionego zbocza. Ponoć powłoka glazurowana sprawdza się lepiej - wg. sprzedawców zarasta wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.11.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Codziennie przejeżdżam obok domku z identyczną jak nasza dachówka - Creaton Terra Optima angobowana - pięknie zarasta mchem Ale warunki tam są do tego idealne - podnóże północnego, zalesionego zbocza. Ponoć powłoka glazurowana sprawdza się lepiej - wg. sprzedawców zarasta wolniej. michur, moze i tak, ja wokol mam pola i creatona premion mi sie podobala glazura ale zrezygnowalismy bo: 1. Cena 2. Podobala mi sie tylko na stojaku, a na dachu swieci sie jak ...... kolega z pracy ma dachowke betonowa i po 3 latach strasznie na nia narzeka, ale on w lesie mieszka wiec i mech ma lokmen, jak ja lubie takie zadupia, po wariackim dniu pracy to az przyjemnie w ciszy sobie odpoczac, my nie mamy takiego luksusu, mimo ze wiocha to zbyt blisko duzej aglomeracji . u nas tez sarenek troche biega, niestety szkodniki to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 17.11.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Dziękuję bardzo mój mail [email protected], jeżeli ktoś wolałby przesłać fotki na priv Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 17.11.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Aga bardzo ładnie się prezentuje ta czerwona blachodachówka jakiej to firmy? ja jeżeli się zdecyduję na blachę wybiorę Hps lub Ruuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.11.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Zdecydowanie Ruukki - też będę brał- nam się podoba Finera - jak da rade to wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 17.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Pojawił sie kolorek (na razie grunt) na elewacji i zrobilo się wiosennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lauren 18.11.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A u nas okna już zamontowane:D pięknie się prezentuje teraz domek http://img338.imageshack.us/img338/7794/obraz135800x600.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img254.imageshack.us/img254/9150/obraz145800x600.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.11.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A u nas okna już zamontowane:D pięknie się prezentuje teraz domek To prawda, pięknie wygląda z okienkami - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Pojawił sie kolorek (na razie grunt) na elewacji i zrobilo się wiosennie. [ATTACH=CONFIG]85622[/ATTACH] ArKaMa nie robicie okapnikow na balkonach? Czy beda potem jakies cokoliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts