Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki REMLE, o ten skan poprosze może zagne architekta gdyby mi chciał problemy robić.

Jezu! było się uczyć na architekta, ładna kasę oni z ludzi ścigają :-? widziałam projekt Twojej kuchni w któryms z wcześniejszych postów i właśnie dlatego chciałam zobaczyć jak wygląda , bo to co widziałam baaaaardzo mi się podobało. I te Twoje schody spać mi nie daja ,śliczne :D.Przy okazji jak będziesz do Pancki wymiary okien dawała w poście to zgapię bo też interesuje mnie ten temat, a u Ciebie w domku widać jak to wygląda i "podoba mnie się to bardzo".Jeszcze raz dzieki za odpowiedź, bo do tej pory czułam się jak dziecko we mgle, trudno sobie wszystko wyobrazić i samemu dopowiedziec.Fajnie, że mimo nawału zajęć dajecie się wciągnąć w dyskusje z takimi świeżakami jak ja :wink:

Dzięki Wam ludzie z rodo6.pozdrawiam :D :D :D

Sierzant poszło :D jeśli czegoś jeszcze potrzebujecie daj znać, bo jutro będę na budowie i ewentualnie mogę coś sprawdzić lub cyknąć zdjątko :wink: Co do kuchni tez jestem ciekawa czy wyjdzie tak, jak sobie wymarzyłam :roll: Wkleję fotki oczywiście

Pancka jak już wcześniej pisałam z racji podniesienia parteru i piętra o pustak powiększyliśmy wszystkie okna o jakieś 20 cm :roll: te wykuszowe mają wysokość 1,80; te frontowe mają 1,15x1,70, małe w kuchni 0,85x1,70, okno salon 1,80x1,80, a balkonowe 1,80x2,50 (podawałam najpierw szerokość, później wysokość)

Pozdrawiam wszystkich!

REMLE, dzięki serdeczne za skan, a jak będziesz na budowie to machnij, proszę, parę fotek, naprawdę miło na Twój domek się patrzy :) a przy okazji może znowu jakiś pomysł od Ciebie zgapię, po co mam eksperymentować i kombinować jak wiem że u Ciebie tak fajnie to wszystko wychodzi :wink: Pozdrawiam serdecznie. Jeszcze się odezwę.Pozdrawiam :D

Kochani,

ja jak zwykle po prosbie - jaka macie wysokosc posadzki na parterze i pietrze.

Idzie mi o to - jest beton, na to idzie folia, potem styropian, roziemiem ze zgodnie z projektem 10 cm (tylko czy 10 w jadnym kawalku czy 2*5cm kladzione na przemian) i czy ktos ma ogrzewanie podlogowe? Ile cm powinna wylewka wystawac ponad rurki?

pozdrawiam

Aga

AgaiJanusz my mamy 15 cm styropianu FS30 (czyli 10+5), na tym leżą rurki z podłogówki no i wszystko jest zalane 10 cm betonu. To na parterze. Na piętrze mamy 5cm steropianu i 7 cm betonu. Jedna uwaga: nie róbcie stałych dylatacji podczas lania betonu tylko wylejcie całość, a potem natnijcie dylatacje w wyznaczonych miejscach na głębokość 1/3 grubości betonu. Uniknięcia tym samym wygięcia się posadzki przy dylatacjach stałych i będziecie mieć posadzke jak .... stół bilardowy.

AgaiJanusz my mamy 15 cm styropianu FS30 (czyli 10+5), na tym leżą rurki z podłogówki no i wszystko jest zalane 10 cm betonu. To na parterze. Na piętrze mamy 5cm steropianu i 7 cm betonu. Jedna uwaga: nie róbcie stałych dylatacji podczas lania betonu tylko wylejcie całość, a potem natnijcie dylatacje w wyznaczonych miejscach na głębokość 1/3 grubości betonu. Uniknięcia tym samym wygięcia się posadzki przy dylatacjach stałych i będziecie mieć posadzke jak .... stół bilardowy.

remle a masz może fotki tych dylatacji - jak to robiliście??

Pozdrawiam

tomasz105 ja pozostaje w okolicach kraka

pancka cena nie do końca była ustalona,dopierojak w czw. miałam odebrać do pozwolenia to dyskutowaliśmy o cenie, bo w czerwcu gość wołał 1200, a jak dostałam WZ we wrześniu, to wołał juz 1500 :o , ale oczywiście jeszcze troszke utargowałam,nie mówiąć już że za pomoc w wypełnieniu WZ nie wziął nic :lol: z kolumnami tez płaciłabym w okolicach 2000, więc mysle że nie przepłacasz 8)

pozdrawiam

Hej, Wiki2000,trochę uzbierało się tych miłosników rodo, niestety nie znam nikogo kto budowałby bez wtrącenia paru groszy od siebie... praktycznie każdy coś tam pozmieniał, a niektórzy z nas nawet dość sporo :wink: .poczytaj sobie na forum DOM W RODODENDRONACH 6 autorstwa remle w temacie Projekty i architektura :D pozdrawiam :wink:

Tęskniliście :] Wieki mnie tu niebyło remlepiekne postepy , zresztą pięknie i ładnie jest u was wszystkich. Co u nas? Stan wiadomo to co było. Ale znaleźlismy ekipe i w tym tygodniu zaczynamy walke, mam nadzieję :) A co z tego wyjdzie zobaczymy. Trzymajcie kcuki. Pozdrawiam nowych włascicieli projektów i fundamentów.