ada1984 26.01.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 I jeszcze jedno mnie zastanawia. Jak z kuchnią? Robiliście na zamowienie? JAki koszt? Mi się marzyła całkiem inna kuchnia, (ale mąż uparł się na ten projekt:( Chciałam wyspę na środku i większą przestrzeń, ale niestety trzeba zadowolić się tym co jest. Obecnie moja kuchnia ma 8 metrów i jest strasznie ciasno, a ta niestety nie jest dużo większa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 26.01.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja podniosłem o jeden pustak, ale nad garażem zostawiłem wysokość oryginalną - zwiększyłem za to wysokośc garażu. Wchodzi teraz bez problemu ocieplenie i napęd bramy. Czy mógłbyś w wolnym czasie wrzucić jakieś zdjęcia twojego domu z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 26.01.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam. A ja dalej z oknami- mam wycenę na okna na profilu ALUPLAST i z montażem jest to 13 000 profil 5o komorowy okna 2 szybowe. Jest jedno ale Pan twierdzi, że okna balkonowe powinne mieć poprzeczki gdyż mogą się wypaczać. Czy ktoś ma jakąś wiedzę na/t tego profilu? Jak 2 lata temu szukałem okien, to kilku sprzedawców mówiło mi, że aluplast jest słaby. Ostatecznie wziąłem profile schuco, bo miałem na nie dobrą ofertę. Czy jest to produkowane przez jedne ręce, albo czy jakościowo jest gorzej lub lepiej to pojęcia nie mam. Z tego co pamiętam to wycena była zbliżona do Twoich 13 tyś., ale z uwzględnieniem rabatu przy zakupie z roletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 26.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Czy mógłbyś w wolnym czasie wrzucić jakieś zdjęcia twojego domu z zewnątrz? W stopce jest link do skromniutkiego albumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 26.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Co myślicie o pokryciu dachu blachodachówką? Czy domek dużo straci wizualnie? Zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem , ponieważ różnica w cenie pewnie jest spora. Czy wszyscy podnosiliście wysokość domu o 1 pustak? Patrząc na projekt wydaje mi się strasznie niskie poddasze. Ada my najprawdopodobnie będziemy kryć blachą firmy Ruukki Finnera bardzo ładnie wygląda. Co do pustaka to całyparter podnieśliśmy o 1 szt. i jest dużo lepiej minusem są schody ale daliśmy sobie radę. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 26.01.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witajcie! Bardzo was proszę o kosztorys do banku pilnie potrzebuję na jutro!!!!(piątek) podaję maila [email protected] Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 26.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Powiedźcie mi proszę, czy udało się komuś z Was zrobić tynki w taki sposób żeby nie robić w ogóle gładzi?Czy jednak potem przed malowaniem gładziowaliście? Po długiejjjj analizie stwierdzamy że jednak chcemy tynki c-w niż gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 26.01.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Powiedźcie mi proszę, czy udało się komuś z Was zrobić tynki w taki sposób żeby nie robić w ogóle gładzi? Czy jednak potem przed malowaniem gładziowaliście? Po długiejjjj analizie stwierdzamy że jednak chcemy tynki c-w niż gipsowe. Tak, nam się udało :] Tak jak pisałem Ci na priva - trochę pracy jednak jeszcze było przed malowaniem ale efekt jest zadowalający. Z tym, że jednak mamy tego Diamanta położonego. Sąsiad ma c-w, jakoś niby specjalnie szlifowane/zacierane pod malowanie - wygląda to raczej kiepsko. M.in. widać różnice w fakturze ściany - gdzieniegdzie jest gładko, gdzie indziej chropowato. Jak coś, to do nas daleko chyba nie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aroz75 26.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Powiedźcie mi proszę, czy udało się komuś z Was zrobić tynki w taki sposób żeby nie robić w ogóle gładzi? Czy jednak potem przed malowaniem gładziowaliście? Po długiejjjj analizie stwierdzamy że jednak chcemy tynki c-w niż gipsowe. Ja powiem tak: dałem tynki gipsowe, mnie ten efekt nie zadowalał,niby robione na gładko itd,ale gdy zobaczyłem u sąsiada zaciąagniętą gładź na taki tynk to różnica rzeczywiście była kolosalna. Dlatego jestem w trakcie zaciągania gładzi, materiał to SheetRock czy jakoś tak,dobrze położony i wyszlifowany daje ogromną różnicę. Powiem jeszcze,że moja siostra położyła sobie tynki c-w,ale one nawet się nie umywają do gładzi, źle wyglądają, a przy janym świetle sa beznadziejne,chociaż jak twierdzi wielu położone są dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzio_s 26.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tak, nam się udało :] Tak jak pisałem Ci na priva - trochę pracy jednak jeszcze było przed malowaniem ale efekt jest zadowalający. Z tym, że jednak mamy tego Diamanta położonego. Sąsiad ma c-w, jakoś niby specjalnie szlifowane/zacierane pod malowanie - wygląda to raczej kiepsko. M.in. widać różnice w fakturze ściany - gdzieniegdzie jest gładko, gdzie indziej chropowato. Jak coś, to do nas daleko chyba nie macie Ja też mam gipsowe i myślałem że nie będę kładł gładzi.Jednak po zrobieniu jednej ściany gładzią różnica jest ogromna.Tynki mam zrobione dobrze. Jednak gładź to inna bajka.więc kolejny koszt którego nie było w budżecie się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieze 26.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam serdecznie, poszukuje osób które wybudowały lub są w trakcie budowy rodo6 w okolicach Krakowa lub w woj. małopolskim. Właśnie razem z mężem zastanawiamy się nad kupnem tego projektu domu. Mamy działkę w okolicach Krakowa.Bylibyśmy bardzo wdzięczni za jakiekolwiek wskazówki lub możliwość zobaczenia domu w realu. Jesteśmy nowicjuszami w tych sprawach więc każda jakakolwiek informacja i podpowiedź dla nas będzie cenna na wagę złota.Bardzo bardzo prosimy o jakiekolwiek opinie na temat tego projektu. z góry bardzo dziękuje pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 27.01.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Michur mam pytanie do Ciebie:) Przegladałam twój dziennik budowy, zdjęcia z wewnątrz. Bardzo podoba mi sie rozwiązanie co do kuchni, szerokie drzwi. Rozumiem ze one są rozsuwane. A czy na bocznej ścianie też masz drzwi do kuchni(z korytarza?) bo na tych zdjęciach nie mogę tego dostrzec. Ile kosztowały te przesuwane drzwi? I jakiej to firmy? Lub jesli jestes w stanie podac ile zaplaciles za wszystkie drzwi do tego domu, bo są rewelacyjne:):)Wejściowe również!!! No i coś z innego tematu. Masz wąski wjazd do garażu(będziemy mieli takie same rozwiązanie) czy nie jest ci trudno skręcić na tym wąskim podjezdzie i wjechac do garazu? My rowniez mamy dzialke waska i wjazd od boku. Jeszcze nie zaczelismy budowy(czekamy na adaptację) ale mam pewne obawy czy do garazu uda sie latwo wjechac:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancyk 27.01.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Hello Hello czy mi ktoś pomoże? Bardzo was proszę o kosztorys pilnie potrzebuję dziś mam spotkanie w banku podaję maila [email protected] Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.01.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Michur mam pytanie do Ciebie:) Przegladałam twój dziennik budowy, zdjęcia z wewnątrz. Bardzo podoba mi sie rozwiązanie co do kuchni, szerokie drzwi. Rozumiem ze one są rozsuwane. A czy na bocznej ścianie też masz drzwi do kuchni(z korytarza?) bo na tych zdjęciach nie mogę tego dostrzec. Ile kosztowały te przesuwane drzwi? I jakiej to firmy? Lub jesli jestes w stanie podac ile zaplaciles za wszystkie drzwi do tego domu, bo są rewelacyjne:):)Wejściowe również!!! No i coś z innego tematu. Masz wąski wjazd do garażu(będziemy mieli takie same rozwiązanie) czy nie jest ci trudno skręcić na tym wąskim podjezdzie i wjechac do garazu? My rowniez mamy dzialke waska i wjazd od boku. Jeszcze nie zaczelismy budowy(czekamy na adaptację) ale mam pewne obawy czy do garazu uda sie latwo wjechac:):) Tak, do kuchni mamy drzwi przesuwne 120cm. I to jest jedyne wejście do niej. Przejście z przedpokoju jest zamurowane i całą tą ścianę mamy w kuchni zabudowaną meblami. Drzwi wewnętrzne w domu mamy z firmy Dre, model Scala w kolorze "złoty dąb, ryfla". Ta firma nie robi niestety skrzydeł szerszych od 110cm, więc te do kuchni zleciliśmy do zrobienia naszym specom od schodów. Kosztowały coś około 2tys (drewno jesionu). Do tego jeszcze zabudowa z płyt GK od strony kuchni. Pozostałe drzwi wewnętrzne (9 kompletów, ościeżnice regulowane) kosztowały 7800zł łącznie z montażem. Drzwi zewnętrzne to Stol07 firmy Stolpaw. Kosztowały 3000zł z montażem. Co do wjazdu - działkę mamy przyzwoitą (30x34m) ale postanowiliśmy zmaksymalizować ogród i w związku z tym przysunęliśmy się dość blisko granicy (6m od frontu i 6m od boku) i to był błąd, z którego zdaliśmy sobie sprawę po otrzymaniu PNB Błąd właśnie ze względu na wjazd do garażu. Dodatkową niedogodnością, jest fakt, że mamy jeszcze z górki ten wjazd (zasługa budowlańców łącznie z koparkowym...). W niepewności żyliśmy aż do listopada zeszłego roku, kiedy to po raz pierwszy wjechałem do garażu samochodem Udało się bez najmniejszych problemów, "na raz". Samochód jednak póki co niewielki 1.7x3.9m, a i garaż został zmodyfikowany - poszerzony i dostał bramę o szerokości 3.15m by właśnie maksymalnie ułatwić wjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 27.01.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 michur w Twoim dzienniku na fotce przedstawiajaca skrzynke z ogrzewania dolu oprocz "szyny" z TECE co to jest za urzadzonko to czarne, sterownik jakis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.01.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 michur w Twoim dzienniku na fotce przedstawiajaca skrzynke z ogrzewania dolu oprocz "szyny" z TECE co to jest za urzadzonko to czarne, sterownik jakis? Tak, to jest taki prosty sterownik pompy mieszającej do podłogówki - jeśli temperatura wody na zasilaniu jest niska to odcina zasilanie (http://tech-controllers.com/tech-st19antystop-produkty). To tak, żeby nie musieć ręcznie wyłączać pompki, np. latem Docelowo podepnę chyba tę pompę do sterownika kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 27.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam serdecznie, poszukuje osób które wybudowały lub są w trakcie budowy rodo6 w okolicach Krakowa lub w woj. małopolskim. Właśnie razem z mężem zastanawiamy się nad kupnem tego projektu domu. Mamy działkę w okolicach Krakowa.... Agnieszka Hej, napisałam na priv do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 27.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Tak, Co do wjazdu - działkę mamy przyzwoitą (30x34m) ale postanowiliśmy zmaksymalizować ogród i w związku z tym przysunęliśmy się dość blisko granicy (6m od frontu i 6m od boku) i to był błąd, z którego zdaliśmy sobie sprawę po otrzymaniu PNB Błąd właśnie ze względu na wjazd do garażu. Dodatkową niedogodnością, jest fakt, że mamy jeszcze z górki ten wjazd (zasługa budowlańców łącznie z koparkowym...). W niepewności żyliśmy aż do listopada zeszłego roku, kiedy to po raz pierwszy wjechałem do garażu samochodem Udało się bez najmniejszych problemów, "na raz". Samochód jednak póki co niewielki 1.7x3.9m, a i garaż został zmodyfikowany - poszerzony i dostał bramę o szerokości 3.15m by właśnie maksymalnie ułatwić wjazd. Michur a my mamy na odwrót:) Mamy podobną działke do Twojej - 31x31 i z przodu i z tyłu domu mamy tak po 12 metrów i żałujemy że nie zmaksymalizowaliśmy sobie ogrodu z tyłu:) Nie przejmuj się tym, to są rzeczy których się nie zmeini a po chwili mieszkania po prostu się człowiek przyzwyczaja i tyle. Ja myślę jak tu zrobić łady ogród teraz i z przodu gdzie się wchodzi i z tyłu gdzie będzie taras. Tylko trochę na kostkę na pójdzie dużo i na ten wjazd do garażu- dużo kostki:) Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michur 27.01.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Michur a my mamy na odwrót:) Mamy podobną działke do Twojej - 31x31 i z przodu i z tyłu domu mamy tak po 12 metrów i żałujemy że nie zmaksymalizowaliśmy sobie ogrodu z tyłu:) Nie przejmuj się tym, to są rzeczy których się nie zmeini a po chwili mieszkania po prostu się człowiek przyzwyczaja i tyle. Ja myślę jak tu zrobić łady ogród teraz i z przodu gdzie się wchodzi i z tyłu gdzie będzie taras. Tylko trochę na kostkę na pójdzie dużo i na ten wjazd do garażu- dużo kostki:) Pozdrowienia! Nie przejmuję się odkąd udało mi się wjechać do garażu Jest jeszcze zapas, zatem jak sobie kiedyś kupimy kombi to też nie powinno być problemu. A ogród jest zdecydowanie przestronniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 27.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Michur - popatrzyłam jeszcze na zdjęcia z Twojego dziennika, schody sa naprawde super, kuchnia tez mi się podoba. Fajnie to dobrałeś kolorystycznie wszystko - okna, schody, podłogę, kuchnie, drzwi wew, widać że przemyślana całość i dom ma swój charakter. Całość jest w jednym stylu - to mi się bardzo podoba. My jeszcze przed tynkami ale jak widzisz moje myśli krążą wokół wykończeniówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts